Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Άρθρο του Ζοζέπ Μπορέλ στο protothema.gr: Γιατί η κοινή αγορά πυρομαχικών θα συμβάλει στη δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν κάνουν μια προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος και τα δύο δις ΕΥΡΩ να πάνε για την ανακούφιση των Ουκρανών και ΟΧΙ για πυρομαχικά πυροβολικού 155χιλ…

Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιήσουμε 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, ο οποίος είναι ξεχωριστός από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, για να αποζημιώσουμε τα κράτη μέλη που είναι έτοιμα να παραδώσουν στο άμεσο μέλλον πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία θα προέρχονται από υπάρχοντα αποθέματα ή από εκκρεμείς παραγγελίες.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουμε άλλο 1 δισ. ευρώ για την κοινή προμήθεια πυρομαχικών 155 χιλιοστών και - εάν μας ζητηθεί - πυραύλων από την αμυντική βιομηχανία της ΕΕ και τη Νορβηγία. Αυτό θα γίνει μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) ή μέσω συμπληρωματικών σχεδίων κοινής προμήθειας υπό την εποπτεία ενός κράτους μέλους. Ο βασικός αντικειμενικός στόχος είναι η γρήγορη παράδοση. Αγοράζοντας από κοινού, θα δώσουμε στη βιομηχανία τα σαφή μηνύματα που χρειάζεται για να παραδώσει το συντομότερο δυνατό τα αναγκαία πυρομαχικά.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου