Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο θύλακας της Μολδαβίας περικυκλώνεται από φιλορωσικές δυνάμεις

 Στρατηγός Φρ Φράγκος: Αντί σχολίου..

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ..

Της Lucy Williamson/BBC News, Molovata Noua

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τα νότια σύνορα της Ουκρανίας, εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες φρουρούν μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών της Σοβιετικής εποχής στην αποσχισμένη περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.

Αυτή η αποθήκη, αυτοί οι στρατιώτες και αυτή η φιλορωσική αυτονομιστική περιοχή βρίσκονται υπό αυξανόμενο παγκόσμιο έλεγχο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν διαδοθεί κατηγορίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Μολδαβίας για φερόμενες συνωμοσίες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας και προειδοποιήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ξανά εδώ η σύγκρουση.

Θα είμαι ειλικρινής», μου είπε ο δήμαρχος Μολοβάτα Νούα, Όλεγκ Γαζέα. «Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους ανθρώπους ότι η ζωή είναι καλύτερη στη Μολδαβία όταν πληρώνουν ένα κλάσμα της τιμής για το φυσικό αέριο εδώ».

"Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία και μια καλύτερη ζωή και ταυτόχρονα να τους λέμε να περάσουν το ποτάμι και να πληρώσουν 30 φορές περισσότερο για τους λογαριασμούς τους - θα μας πουν: είσαι τρελός; Αλλά υπάρχει ένα κρυφό τίμημα [ στο φτηνό αέριο] - αγοράζει την υποστήριξή τους».

Μερικοί άνθρωποι εδώ πιστεύουν ακράδαντα ότι η Μόσχα δεν είναι στρατιωτική απειλή, αλλά οικονομικός σύμμαχος - και ότι η πρόεδρος Μάγια Σαντού είναι αυτή που προκαλεί έναν πόλεμο πλησιάζοντας προς τη Δύση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www-bbc-com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου