Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Όλαφ Σολτς για πόλεμο στην Ουκρανία: «Δεν θα μας υπαγορεύσει η Ρωσία την ειρήνη»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η «Γερμανική αλεπού», ο διπλωμάτης γνωρίζει και σκιαγραφεί τη σημερινή Ρωσία με δυσάρεστες διαπιστώσεις..

Χόισγκεν: «Πολύ κακή» η κατάσταση του ρωσικού στρατού

Αναλύοντας την κατάσταση σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια Κρίστοφ Χόισγκεν δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv ότι η κατάσταση του ρωσικού στρατού είναι «πολύ κακή» και επισήμανε ότι οι Ρώσοι «δεν έχουν καταφέρει να μετακινήσουν το μέτωπο περισσότερο προς την Ουκρανία και να καταλάβουν μια θέση – όχι απαραίτητα στρατηγικής σημασίας, έπειτα από μήνες μαχών στην Μπαχμούτ».

Επιπλέον, ανέφερε ο κ. Χόισγκεν, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα προμήθειας πυρομαχικών, ενώ πολύ συχνά, όπως είπε, «ο τακτικός ρωσικός στρατός και οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν, τα στρατεύματα Wagner, πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου».

Αναφερόμενος ο βετεράνος γερμανός διπλωμάτης στην επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες εξαρτώνται ουσιαστικά ο ένας από τον άλλον, αλλά η σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει πλέον αντιστραφεί: «Ο Πούτιν δεν είναι πλέον παρά o σερβιτόρος του Σι και η Ρωσία το εκπτωτικό πρατήριο βενζίνης για την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου