Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Στρατηγική περιστεριού ή γερακιού από Ερντογάν; Το σχέδιο για να «εκτοπίσει» τον Κιλιτσντάρογλου - Απάντηση σε 3 άξονες από την αντιπολίτευση

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο σεισμός καθορίζει τις εξελίξεις και τα δημοκοπικά δεν βοηθούν τον Ερντογάν και το σωσίβιο είναι οι Σουνίτες και το μπαϊράμι για να συσπειρώσει ψηφοφόρους..

Η μάχη θα κριθεί την τελευταία εβδομάδα..

Τώρα όσον αφορά Ελλάδα και Κύπρο μικρή ανάπαυλα και οποίος και αν εκλεγεί δεν αλλάζει τίποτα στις επιδιώξεις της Άγκυρας με στόχο το Εθνικό όραμα (Milli Gorus)..

Κάποιοι άλλοι στο κόμμα, αν και όχι η πλειοψηφία, του προτείνουν να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι Αλεβίτης και να αξιοποιήσει το μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκινά στις 22 Μαρτίου και το οποίο δεν ακολουθούν οι Αλεβίτες, για να θαμπώσει το σουνιτικό εκλογικό σώμα.

Μία ομάδα σκέψης στη Μέση Ανατολή θεωρεί ή ευελπιστεί(;) ότι η Τουρκία με επικεφαλής το CHP και τους εταίρους του θα δώσει προτεραιότητα στις σχέσεις της με τις χώρες της ΕΕ και τη Δύση και πως ο Κιλιτσντάρογλου θα ακολουθήσει την επιταγή Ατατούρκ «μην παρεμβαίνετε στις εσωτερικές υποθέσεις του αραβικού κόσμου».

Συζητείται επίσης ότι το ακροδεξιό Καλό Κόμμα της Ακσενέρ μπορεί να δώσει προτεραιότητα στις εθνικιστικές και στρατιωτικές επιλογές, όπως απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία και τη Λιβύη, αλλά ο ηγέτης του κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην «γεράκι» του Ερντογάν, ενδεχομένως να θέλει να ακολουθήσει πιο επεμβατική γραμμή.

Ο κύριος λόγος πίσω από αντικρουόμενα σενάρια είναι ότι το CHP δεν περιέγραψε λεπτομερώς την περιφερειακή του πολιτική, ενδεχομένως εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεων εξωτερικής πολιτικής στην εξαμερή συμμαχία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου