Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

19 απαντήσεις για τα αμφίβια τεθωρακισμένα AAV-7RAM/RS που αποκτά η Ελλάδα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η 32α ΤΑΞΠΝ αιτήθηκε την πρόσκτηση από το 2001 τα AAV-7 από το 2001, για να απαλλαγεί από τα ΑΒΑΚ και όπου εμφανιζόμασταν οι σύμμαχοι τραβούσαν βίντεο, γιατί τους θύμιζαν την απόβαση στη Νορμανδία…

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της 32ας ανέλαβα στις 17 Δεκεμβρίου 2001 ως Σχης και από το ΜΑΡΤΙΟ 2002 Ταξίαρχος μέχρι την 7/3/2003.

Στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να πάρουμε τα Αμφίβια Τεθωρακισμένα Οχήματα Εφόδου AAV-7 ως ήταν και η εισήγηση!!..

Ο συντάκτης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και απαντά στους αμφισβητίες που αρνούνται να καταστεί αξιόμαχη επιχειρησιακά η 32 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ( ΜΟΡΑΒΑΣ)…



Η απόκτηση αμφίβιων τεθωρακισμένων είναι πάγια και διαρκής ελληνική ανάγκη των τελευταίων 20 τουλάχιστον ετών, και η χώρα μας έχει ζητήσει πολλές φορές από τις ΗΠΑ οχήματα AAV-7. Η διαδικασία της απόκτησης τους που πλέον εγκρίθηκε, γίνεται μέσω Major Arms Sales (πώληση στρατιωτικού υλικού) κι όχι ως Excess Defence Articles (EDA, πλεονάζον υλικό) καθώς τα αμφίβια δεν θεωρούνται τέτοια και υπάρχει διεθνώς ζήτηση για αυτά από αρκετές χώρες.

1.Τα AAV-7 είναι οχήματα που οι Αμερικανοί Πεζοναύτες αποσύρουν πλήρως: Δεν ισχύει. Το AAV-7 είναι αυτή τη στιγμή το μόνο υπαρκτό και επιχειρησιακό αμφίβιο όχημα με ερπύστριες. Ο αντικαταστάτης του στο σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, το τροχοφόρο ACV, είναι ακόμη σε φάση εισαγωγής σε υπηρεσία, με αρκετά ζητήματα προς επίλυση. Και δεν είναι σίγουρο πως θα αποσυρθούν όλα τα αμερικανικά AAV-7.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου