Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Απανωτές σκανδαλώδεις δηλώσεις κατά της Τουρκίας… Κατηγορία από Μητσοτάκη, κεκαλυμμένη απειλή από τον Αμερικανό γερουσιαστή!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Ο κύριος Π/Θ ενημέρωσε μετά τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την Ιαπωνία για το Casus Belli της Τουρκίας, αυτό που τους πόνεσε πιο πολύ ήταν ότι Αμερικανός Γερουσιαστής τους χαρακτήρισε παρία του ΝΑΤΟ..

«Ο Χόλεν ζήτησε νέες κυρώσεις στην Άγκυρα, η οποία συνεχίζει να εμποδίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»
«Δεν υπάρχει σενάριο όπου η πώληση των F-16 θα εγκριθεί, χωρίς την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε στη δήλωσή του ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος.
Εάν δεν αποδεχτεί την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τα F-16 δεν θα πωληθούν στην Τουρκία.

Εφημερίδα «Χουριέτ» τα 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε νέα δήλωση με στόχο ξανά την Τουρκία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέχισε να διαμαρτύρεται για την Τουρκία και εξέφρασε μια σκανδαλώδη κατηγορία προς την Τουρκία. Τα λόγια του Αμερικανού γερουσιαστή Βαν Χόλεν για την Τουρκία, κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα του Ελληνικού Τύπου.

Η Τουρκία είναι για άλλη μια φορά στην ατζέντα στη γειτονική Ελλάδα

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες στοχοποιεί συνεχώς την Τουρκία με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του, έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στην Ιαπωνική Nikkei Asia, εκφράζοντας μια σκανδαλώδη κατηγορία για την Τουρκία.

Εφιστώντας την προσοχή στη θέση του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία πρέπει να κάνει ένα βήμα ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία απέφυγε να συμμετάσχει σ’ αυτό το θέμα και συνέχισε τις σχέσεις της με τη Ρωσία, ο Μητσοτάκης είπε ότι «η θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχει απογοητεύσει πολλά μέλη του ΝΑΤΟ».

Ο Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία επωφελείται πολύ λόγω της ειδικής οικονομικής της σχέσης με τη Ρωσία, υποστήριξε ότι μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ακολουθήσει μια τέτοια πολιτική.

Η εφημερίδα παρουσίασε την είδηση στους αναγνώστες της με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι έπαιζε διπλό παιχνίδι στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Οι ακόλουθες δηλώσεις συμπεριλήφθηκαν στις ειδήσεις.

«Ο Μητσοτάκης ήταν σκληρός απέναντι στην Άγκυρα, η οποία δεν επέβαλε κυρώσεις στη Μόσχα και αρνήθηκε να εγκρίνει τη συμμετοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία».

Όροι για τα F-16 από Γερουσιαστή των ΗΠΑ

Τα λόγια του Αμερικανού γερουσιαστή Βαν Χόλεν για την Τουρκία κόσμησαν τα πρωτοσέλιδα του Ελληνικού Τύπου. Η «Καθημερινή», αναφέροντας τις δηλώσεις του Χόλεν, εμφανίστηκε ενώπιον των αναγνωστών της με τίτλο «Δεν θα υπάρξουν F-16 για την Τουρκία, εάν δεν εγκρίνει τη Σκανδιναβική επέκταση του ΝΑΤΟ».
 Το ρεπορτάζ της Ελληνικής εφημερίδας, που έγραφε ότι ο Χόλεν κατηγορεί την Τουρκία ως «άπιστο σύμμαχο», έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Χόλεν ζήτησε νέες κυρώσεις στην Άγκυρα, η οποία συνεχίζει να εμποδίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»
«Δεν υπάρχει σενάριο όπου η πώληση των F-16 θα εγκριθεί, χωρίς την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε στη δήλωσή του ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος.
Εάν δεν αποδεχτεί την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τα F-16 δεν θα πωληθούν στην Τουρκία.
«Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν περάσει τώρα μια επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο σχετικά με την πώληση των F-16, θα είναι μια κίνηση απόρριψης»

Η ένταση ξεκίνησε με την ανακοίνωση για τα F-16

Τεντώθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ο Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Τουρκία χωρίς να δώσει το όνομά της, είπε ότι «η Ελλάδα απλώνει χέρι φιλίας στους γείτονές της. Αλλά δεν θα ανεχτούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά, που πρέπει να λήξουν άμεσα». «Ζητώ από εσάς τα μέλη του Κογκρέσου, να εξετάσετε τον κίνδυνο μιας νέας αστάθειας στη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, όταν λαμβάνετε αποφάσεις σχετικά με τις πωλήσεις όπλων στην περιοχή».

Μ’ αυτά τα λόγια ο Μητσοτάκης απαίτησε εμμέσως να μην εγκριθεί η πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε: «Ζητώ από εσάς τα μέλη του Κογκρέσου να μην ξεχάσετε μια πληγή που ο Ελληνισμός έχει υποστεί πολύ εδώ και 48 χρόνια και ακόμα δεν επουλώνει. Εννοώ την επίθεση στην Κύπρο και τη βίαιη διάσπαση του νησιού. Τα λόγια του: «Κανείς δεν θα δεχτεί ποτέ δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο», έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου