Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Δυτικοί αξιωματούχοι: «Ο ουκρανικός στρατός να ξεκινήσει πόλεμο ελιγμών γιατί δεν αρκούν τα πυρομαχικά πυροβολικού»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ζούμε την εποχή του παραλόγου με τους «όπλαδες» να θησαυρίζουν σε Ρωσία και Δύση και η «ανθρώπινη κρεατομηχανή» στην Ουκρανία να μην συγκινεί κανένα!

Πέραν των εύλογων θυσιών των Ουκρανών για ελεύθερη ανεξάρτητη χώρα, όλα τα υπόλοιπα αναδύουν την «μπόχα του κρεματόριουμ..»

Δώστε ενα τέλος σε αυτό τον πόλεμο…

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, προβλέπεται η κατασκευή 300.000 βλημάτων, με έναρξη της παράδοσης από τον προσεχή Ιούλιο.

«Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μόλις βρέθηκε στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ζητώντας τους να προμηθεύσουν περισσότερα», δήλωσε στα μέσα Φεβρουαρίου στο δίκτυο Sky News ο Τζέιμι Σέι, πρώην αναπληρωτής βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και πρώην εκπρόσωπος της Συμμαχίας στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

«Ενόσω αυξάνουμε την παραγωγή», προσέθεσε, «θα συμβάλει στην κάλυψη των κενών εάν πείσουμε φιλοδυτικές χώρες, εκτός ΝΑΤΟ, να παρέχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά».

«Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η κλίμακα της βοήθειας κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του πολέμου ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε είχαν προγραμματίσει», επισημαίνει χαρακτηριστικά το CNN.

Αναγνωρίζουν επίσης πόσο δύσκολη θα είναι η δεύτερη χρονιά…

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να συνεχίσουν αυτή τη βοήθεια, ενόψει της μείωσης των δυτικών αποθεμάτων», προσθέτει το δημοσίευμα. «Ενθαρρύνουν επίσης την Ουκρανία να αλλάξει την τακτική της στο πεδίο της μάχης».

Σε αυτό το πλαίσιο -εξηγεί το αμερικανικό δίκτυο επικαλούμενο τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ- στόχος είναι οι ουκρανικές δυνάμεις, με τη χρήση πιο εξελιγμένων όπλων, να περάσουν από το στάδιο του πολέμου φθοράς «σε ένα στυλ μηχανοκίνητου πολέμου ελιγμών, με γρήγορες απρόβλεπτες κινήσεις εναντίον της Ρωσίας».

«Ο στόχος είναι σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης, που θα φέρουν την Ουκρανία σε μια ισχυρή θέση για να διαπραγματευτεί».

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο ρωσικός στρατός σχεδόν διπλασίασε τις αγορές πυρομαχικών το 2022 και οι δαπάνες για οπλικά συστήματα θα αυξηθούν κατά 50% φέτος.

«Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή όπλων νέας γενιάς για να προστατευτεί από τους εχθρούς στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία», διακήρυξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας είναι οι τρίτες μεγαλύτερες παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

«Δεν έχουμε περιορισμούς χρηματοδότησης», τόνισε ο Πούτιν στο προσωπικό του υπουργείου Άμυνας τον περασμένο Δεκέμβριο, προεξοφλώντας την συνέχιση του ατέρμονου πολέμου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου