Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της ημέρας «διακεκριμένου παρατηρητή» της Άσκησης «Χειμώνας -2023»

 


Ιστοσελίδα «savunmatr» της 2 Φεβρουαρίου β 2023

Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων παρατηρητών της άσκησης «Χειμώνας- 2023» με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σαρίκαμις του Κάρς.

Οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένου παρατηρητή της χειμερινής άσκησης, με την ευρύτερη συμμετοχή στην ιστορία της Δημοκρατίας, παρακολουθούμενες από τον ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Στρατηγό Zakir Hasanov, τον Υπουργό Άμυνας της Γεωργίας Juansher Burchuladze και την ιεραρχία διοίκησης των ΤΕΔ, ολοκληρώθηκε.

Ο Aκάρ, μαζί με τους Υπουργούς Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, τον Α/ΓΕΕΘΑ Σγό Γιασιάρ Γκιουλέρ, και τους Αρχηγούς των Κλάδων, για να παραστούν στην ημέρα διακεκριμένου παρατηρητή της άσκησης «Χειμώνας-2023, έφτασαν στο πεδίο ασκήσεων του μάρτυρα Υπαξκού Ιλχάμ Χαμλί.

Τον ΥΕΘΑ υποδέχτηκε ο Διοικητής του 9ου Σ.Σ. Υπτγος Fedai Ünsal στην περιοχή ασκήσεως, όπου ο Ακάρ χαιρέτησε την ομάδα αποδόσεως τιμών. Αργότερα, ο Aκάρ και οι προσκεκλημένοι του, έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τη συνδυασμένη, κοινή άσκηση με πραγματικά πυρά.

Ο Ακάρ και οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν από τους αξιωματικούς του επιτελείου για το γενικό σενάριο της άσκησης και την κατάσταση στο πεδίο μπροστά στο χάρτη.

Στην ενημέρωση, όπου αναφέρθηκε ότι τα στρατεύματα διανυκτέρευσαν στον χώρο ασκήσεων στους -19 βαθμούς, αναφέρθηκε επίσης ότι η θερμοκρασία του αέρα θα είναι μείον -3 βαθμοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μιλώντας μετά την ενημέρωση, ο Ακάρ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για τη συμβολή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και τον κόσμο.

Ψωμί από το φούρνο εκστρατείας κέρασε ο ΥΕΘΑ Ακάρ

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ακάρ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπηρεσίας πεδίου με τον Υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Στρατηγό Hasanov, τον Γεωργιανό Υπουργό Άμυνας Burchuladze και την ιεραρχία Δκσεως των TΕΔ. Εξετάζοντας τις κινητές μονάδες φούρνου και κουζίνας, ο υπουργός Ακάρ πρόσφερε το ψωμί και τη σούπα που μαγειρεύτηκαν εδώ στον Υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Χασάνοφ, στον Γεωργιανό Υπουργό Άμυνας Μπουρτσουλάντζε και σε άλλους καλεσμένους.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ακάρ και η συνοδεία του εξέτασαν τον χειμερινό εξοπλισμό κομάντο. Αφού οι καταδρομείς τραγούδησαν τον «ύμνο των κομάντο», ο Ακάρ είπε: «Μακάρι ο Αλλάχ να προστατεύει τους Τούρκους καταδρομείς». Εξετάζοντας τον εξοπλισμό των κομάντος και των ομάδων έρευνας και διάσωσης, ο Ακάρ λάτρεψε τα σκυλιά έρευνας και διάσωσης Sıla και Manas, που κέρδισαν το διεθνή διαγωνισμό έρευνας και διάσωσης. Ο Aκάρ, ο οποίος εξέτασε επίσης τα ιγκλού και άλλες μονάδες που κατασκεύασαν οι καταδρομείς στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και προφύλαξης στο δριμύ ψύχος, στη συνέχεια παρακολούθησε τις εργασίες της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Την τελευταία ημέρα της άσκησης, πολλά εγχώρια και εθνικά ανεπτυγμένα προϊόντα παρουσίασαν τις δυνατότητές τους.

Στην Άσκηση «Χειμώνας-2023» στο Κάρς, την πιο ολοκληρωμένη Χειμερινή Άσκηση στην ιστορία της Δημοκρατίας, συμμετείχαν 2113 άτομα, εκ των οποίων τα 189 ήταν αλλοδαποί. Μερικά από τα όπλα που περιλαμβάνονται στην απογραφή των ΤΕΔ, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην άσκηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 651 οχήματα 43 διαφορετικών τύπων και 865 όπλα 28 διαφορετικών τύπων και διαμετρημάτων.

Ακολουθούν τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Άσκηση «Χειμώνας-2023:

 Σύστημα ΙΗΑ περιστρεφομένων πτερύγων Kargu

 Συστήματα μίνι ΙΚΑ AKROP και KOMODO

 Συσκευή ανίχνευσης σήραγγας ανιχνευτή PROTON Elite τοποθετημένη στον CİRİT

 TOGAN, Mini ΙΗΑ SERÇE-2, Mini ΙΗΑ SERÇE-3

 Ηλεκτρονικό Σύστημα Εστίασης Όλμων 81 και 120 mm

 KN12 τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή

 Εγχώρια και εθνικά νέου τύπου χειμερινά ρούχα ανθεκτικά σε -25 βαθμούς

 θήκη και γιλέκο επίθεσης

 Σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς HERIKKS-VI

 Επεκτάσιμη φορητή μονάδα κουζίνας πεδίου

 Κινητό Εργαστήριο Τροφίμων που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Η άσκηση που ξεκίνησε με βολές αφών F-16, συνεχίστηκε με άρματα μάχης, οβίδες, όλμους, τεθωρακισμένα αντιαρματικά UMTAS, βολές CİRİT, βολές ελεύθερου σκοπευτή και ελικόπτερα ATAK. Μετά την επιχείρηση αεροπορικής επίθεσης η άσκηση συνεχίστηκε με εκτοξευτές βομβίδων ΑΚ 40-GL και το RPG-7.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου