Πρόκειται για το ανώτερο μέγεθος στην κλίμακα Μερκάλι και παραπέμπει σε πλήρη καταστροφή - Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου
Ως «εφιαλτικά» χαρακτήρισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία για τον σεισμό στην Τουρκία που άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και αρκετές πόλεις σχεδόν ισοπεδωμένες.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία από έκθεση του Αστεροσκοπείου Kandilli και του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών του πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία «ξεπέρασε σε ένταση τον βαθμό 11» ενώ σε ορισμένες περιοχές που στον χάρτη που επισυνάπτει είναι με σκούρο χρώμα «προσέγγισε τον βαθμό 12» στην κλίμακα Mercalli-Sieberg.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου