Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Στρατηγός Φράγκος: Έκθεση για να άρουν το VETO Μενέντεζ για τα F-16..(βίντεο)

 

 Συνέντευξη παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή "ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ" του OPEN tv.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός σχετικά με το περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο του Μάικ Πομπέο πρώην ΥΠ/ΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσπάθεια των Τούρκων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και γιατί στρέφονταν εναντίον των Αμερικανών όσον αφορά το υποτιθέμενο πραξικόπημα,που ήταν στημένο για να εξισλαμίσει την Τουρκία. 

Στόχος του Ερντογάν ήταν να "φάει" όλους τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν προοδευτικοί, έβλεπαν προς τη Δύση και προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν την Τουρκία . 

Μάλιστα όπως είπε ο Στρατηγός λέγανε στους Αμερικάνους ότι κρατάτε το Φετουλάχ Γκιουλέν που τους ονόμασαν μετά και τρομοκράτες FETO και γιατί εσείς τους προστατεύετε και τους υποθάλπτετε..

Για την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ο κ. Αρχηγός ανέφερε την δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θέτουν συνεχώς το ζήτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τουρκική πλευρά, την οποία έχουν ενημερώσει ότι η στήριξη του Κογκρέσου είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ασφάλειας της, εννοώντας την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Αλλά και το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον ρόλο που καλείται να παίξει το Κογκρέσο στην διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που έστειλε η αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφαλείας υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Σελέστ Γουαλάντερ.

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην Εισηγητική έκθεση του Κογκρέσου την οποία χαρακτήρισε κόλαφο καθώς επιδιώχθηκε να  παρακάμψουν τις αντιδράσεις για την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Η Έκθεση περιελάμβανε δύο χάρτες ο ένας Χάρτης ήταν ένας εξ αυτών που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο Μπάιντεν για να του εξηγήσει τι κάνουν οι Τούρκοι σε βάρος μας και τον είχε δημοσιεύσει το greekreporter. 


Και τον δεύτερο χάρτη που ήταν της TPAO της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, τον οποίο είχε δημοσιεύσει ο Economist τον Αυγούστο του 2020..

Ο Στρατηγός αποσαφήνισε ότι οι χάρτες στην εισηγητική έκθεση για την ενημέρωση του Κογκρέσου όπως διευκρινίστηκε είναι της τουρκικής προπαγάνδας.
Σε αυτούς αμφισβητείται η κυριότητα των νήσων του Αιγαίου και όχι μόνον τα θέλουν και με αποστρατιωτικοποίηση!!
Στο κείμενο δεν αναφέρουν ότι το State department (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) έχει κατ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ τονίσει ότι είναι Ελληνικά και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης..
Όπως και ο χάρτης της TPAO Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων, που εμφανίζει τους παραλογισμούς για την ΑΟΖ και το Τουρκολυβικο μνημόνιο.
Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού για να κάμψουν τα επιχειρήματα του κ. Μενέντεζ ότι:
Όσο κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο, απειλούν με TAYFUN CASUS BELLI για επέκταση Χ. Υ. και δεν αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο.
Χωρίς να διευκρινίζεται στην έκθεση ότι αυτά τα νησιά θεωρούνται από την πλευρά της Τουρκίας αμφισβητούμενα και να αποστρατικοποιημένα. Αφήνοντας το ζήτημα των παραβιάσεων και υπερπτήσεων να αιωρείται..
Δεν πρόκειται να πάρει και να εκσυγχρονίσει η Τουρκία τα F-16 καθώς και τα ΑΙΜ -9
και AMRAAMS-120.Οι συντάκτες παίζουν το παιχνίδι των οπλαδων γιατί είναι πολλά τα δις δολάρια που διακυβεύονται και εκτελούν εντολή Μπαιντεν..

Ο κ. Αρχηγός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την στροφή της Τουρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κατασκευή του δικού της αεροσκάφους, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη δεκαετία για θα είναι πέμπτης γενιάς. Επίσης όπως δήλωσε,κατασκευάζουν σε τρία ναυπηγεία ταυτόχρονα τις φρεγάτες τους.

Όσον αφορά τις τουρκικές εκλογές ο Στρατηγός αναρωτήθηκε εάν τα έξι κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης επιθυμούν να κερδίσουν τον Ερντογάν οποίος συγκεντρώνει με τον κυβερνητικό εταίρο του Μπαχτσελί 37,1%. Και εξέφρασε την άποψη ότι η υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου δεν κερδίζει...

Ο κ. Αρχηγός επεσήμανε πως μετά τον «Economist» και το γερμανικό περιοδικό «Stern» επιτίθεται στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον «εμπρηστή» για τη στάση του απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και την επιθετική του ρητορική απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας πως απειλεί μια σύμμαχο χώρα με πυραύλους και πως θα πλήξει την Αθήνα με TAYFUN.

 Τέλος ο κ. Αρχηγός δήλωσε πως οι Τούρκοι πρέπει να ανοίξουν την Αγία Σοφία και να σταματήσουν να την έχουν ως τζαμι.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ολόκληρη την Εισηγητική έκθεση του Κογκρέσου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου