Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Στρατηγός Φράγκος: Αδιαπέραστο τείχος τα Νησιά του Αιγαίου στον Τούρκο επιβουλέα..(βίντεο)

  

Συνέντευξη παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στον τηλεοπτική εκπομπή 'Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1 tv όπου μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην τακτική της τουρκικής ηγεσίας στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν σπείρει μέσα στον τουρκικό λαό ένα απύθμενο μίσος για την Ελλάδα.

Δήλωσε πως αυτός ο εθνικιστικός παροξυσμός που υπάρχει στην συγκεκριμένη χώρα πρέπει να μας προβληματίσει, διότι λένε κάποιοι ότι είναι προεκλογικές ρουκέτες ότι είναι μια ρητορική.. Δυστυχώς όμως είναι η πραγματικότητα και έχει βαθιά ριζώσει στις ψυχές τους ότι είμαστε εχθρικός λαός, ότι τους απειλούμε κάτι που είναι πέραν κάθε λογικής.

Επεσήμανε πως έχει ζήσει εκεί έξι (6) χρόνια και τους έχει αφουγκραστεί και επηρεάζονται πάρα πολύ..Έτσι όταν θα βγει λοιπόν ο Πρόεδρος όπως είναι ο Ερντογάν και πει κάτι εις βάρος της Ελλάδος, το ασπάζονται γεγονός που δεν συμβαίνει εδώ φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο Έλληνας το απέδειξε και τελευταία ακόμη σε αυτές τις γιορτές είχε πλημμυρίσει την Κωνσταντινούπολη.

Επανέλαβε ότι δεν έχουμε τίποτα να διαχωρίσουμε με αυτούς τους ανθρώπους και δεν έχουμε και καμία διάθεση να έρθουμε σε πολεμική σύρραξη. Από την άλλη πλευρά όμως έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος κινείται πλέον στα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί να λέει σε κρατος μελος του ΝΑΤΟ ότι θα ρίξει πύραυλο TAYFUN στην Αθήνα...

 Αναρωτήθηκε για άλλη μια φορά με ποιους έχουμε να συζητήσουμε και πάμε και χωρίς ατζέντα και συζητάμε με ποιον;; Με τον κύριο, με την Ρεντικότα τον κ. Καλίν;;

Με αποτέλεσμα να βγαίνει και να λέει ότι του παραβιάζεις σύνορα...

Σε απάντηση της δημοσιογράφου κ. Μ. Αναστασόπουλου εάν αποποιηθήκαμε το δικαίωμα επέκτασης των Χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Ο Στρατηγός εξήρε το διάβημα που έγινε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς τη Λιβύη.με το οποίο ίσως είναι και η πρώτη φορά που το τονίζουμε και λέμε ότι δεν μπορείτε να παραβιάζετε τα δικαιώματα της Ελλάδος και τη δικαιοδοσία της και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και είναι ίσως από τις λίγες φορές που μιλάμε για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, πόσο μάλλον για τα χωρικά ύδατα, τα οποία είναι το μονομερές και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. 

Στηλίτευσε την στάση της Ε.Ε. διανύοντας ότι οι δηλώσεις από ευρωπαίους ηγέτες δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας στην Τουρκία. Αλλά και την  διχογνωμία που υπάρχει στη διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο γέρνει το βάρος της συνήθως υπέρ της Τουρκίας όπως συνέβη στα Ίμια, όπου οι Αμερικανοί δεν τήρησαν αυτό που λέμε την πολιτική των ίσων αποστάσεων, ούτε καν έπαιξαν τον σημερινό ρόλο που παίζουνε του Πόντιου Πιλάτου. Δεν μπορεί να μας λένε να συζητήσουμε και να μην έχουμε δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα. Ιδιαίτερα όταν  μια χώρα του ΝΑΤΟ που την στηρίζουν, να μας απειλεί με casus belli από το 1995. Είναι δυνατόν αυτή η χώρα να θεωρείται ότι είναι δημοκρατική;; Αναρωτήθηκε ο Στρατηγός..

Η Τουρκία σήμερα δεν μένει στη ρητορική, είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ...

Και μάλιστα όπως ανέφερε στην Πράγα ο Ερντογάν, είπε ανοιχτά σε διεθνές φόρουμ ότι ισχύει το casus belli εναντίον της Ελλάδος εαν εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο. Δηλαδή έχει αποθρασυνθεί πλήρως όχι μόνο ο πρόεδρος της αλλά και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και το 80% του τουρκικού λαού, που σύμφωνα με στατιστικά τα οποία υπάρχουν και με δημοσκοπήσεις έχει ταχθεί υπέρ της MAVI VATAN, δηλαδή της Γαλάζιας Πατρίδας. Πιστεύουν ότι το μισό Αιγαίο μαζί με τα νησιά τους ανήκει, δηλαδή όπως είπε προηγουμένως αυτό είναι εθνικιστικός παροξυσμός.

Επεσήμανε την υστέρηση της αντιπολίτευσης να επιλέξει υποψήφιο κοινής αποδοχής και εκτίμησε ότι μάλλον φαίνεται ότι δεν τους πολυενδιαφέρει αυτή την περίοδο να πάρουν μια Τουρκία που παραπαίει οικονομικά και με έλλειμμα δημοκρατίας. 

Εμείς τόνισε πρέπει να είμαστε συντονισμένοι καθώς έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο.Πρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε συμμαχίες και να μην μείνουμε μόνο στη συμμαχία με τη Γαλλία ή στην συμφωνία που  έχουμε υπογράψει με τους Αμερικάνους και την παρουσία τους στην Αλεξανδρούπολη. 

Επίσης είπε ο Στρατηγός ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις επαφές και να συνάψουμε συμφωνίες με τα Αραβικά κράτη. Θύμισε την ανακοίνωση που εξέδωσαν η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με τον Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου με την οποία  και είπαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα άνευ όρων από Συρία, Λιβύη και Ιράκ. 

Μάλιστα όσον αφορά την Συρία πρότεινε να προβούμε σε σύναψη συμμαχίας προκειμένου να τους χτυπήσουμε στο μαλακό υπογάστριο καθώς τον τελευταίο καιρό γίνονται συναντήσεις μεταξύ της Μόσχας, της Συρίας και της Τουρκίας, με σκοπό να  αγκαλιάσουν τη Συρία, την οποία πολεμούσαν από το 2011. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει μια έντονη παραφιλολογία μέσα στην Τουρκία που μιλαει οτι οι Αμερικανοί κατέχουν το 30% της Συρίας.

Όπως τόνισε το αδιαπέραστο τείχος των νήσων του Αιγαίου τους εμποδίζει να καταστούν περιφερειακή δύναμη.



2 σχόλια:

  1. Όλα τα τανκς και όλα τα Οπλικά συστήματα τα έστειλε ο Κυριάκος στην Πολωνία και αυτή είναι σύμφωνη με την προεδρία από την Βρηξελλες και με αυτόν τον χρόνο είναι όλα τα νησιά χωρίς όπλα και με την συνεργασία Με την φιλία τον πρόεδρο της Τουρκίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλες περίπτωση και όταν γίνεται τώρα και στο μέλλον την ασφάλεια της Ελλάδας είναι ο υπεύθυνος κος Πρωθυπουργός Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή