Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το μέλι μπορεί να μειώσει σάκχαρο και χοληστερόλη: Ποιο είδος συνιστούν ερευνητές

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίων..

 Γιάννης Χ. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψαν ότι το μέλι βελτιώνει βασικές μετρήσεις για την καρδιομεταβολική υγεία, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, ειδικά εάν το μέλι είναι ωμό και προέρχεται από μία μόνο πηγή λουλουδιών.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση κλινικών δοκιμών για το μέλι.

Διαπίστωσαν ότι το μέλι μείωσε:

  • την γλυκόζη αίματος νηστείας
  • την ολική και LDL (“κακή” χοληστερόλη)
  • τα τριγλυκερίδια και
  • έναν δείκτη λιπώδους ηπατικής νόσου

Επίσης, αύξησε:

την HDL (“καλή” χοληστερόλη) και ορισμένους δείκτες φλεγμονής

“Αυτά τα αποτελέσματα είναι απίστευτα, επειδή το μέλι είναι περίπου 80% ζάχαρη”, δήλωσε ο Tauseef Khan, ανώτερος ερευνητής στην μελέτη και επιστημονικός συνεργάτης στις διατροφικές επιστήμες στο στο τμήμα Temerty Faculty of Medicine του πανεπιστημίου του Τορόντο. “Αλλά το μέλι είναι επίσης μια σύνθετη σύνθεση κοινών και σπάνιων σακχάρων, πρωτεϊνών, οργανικών οξέων και άλλων βιοδραστικών ενώσεων που πολύ πιθανόν έχουν οφέλη για την υγεία”.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.e-melissokomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου