Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ο σύμβουλος του Άσαντ απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συρία

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

«Η Συρία δεν εμπιστεύεται τις δηλώσεις που έρχονται από την Τουρκία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, η Buseyna Şaban είπε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Ikhbariya, που εκπέμπει στη Συρία: «Οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν ήταν προς κατανάλωση των ΜΜΕ. Δεν εμπιστευόμαστε όλες τις δηλώσεις των Τουρκικών αρχών στα μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο σε αυτές».

Εφημερίδα «Σοζτζιού της 29 Νοεμβρίου 2022

Αναφέροντας ο Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, η απάντηση ήρθε από την Buseyna Şaban, ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα του Άσαντ.

Ενώ η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Μπορεί να υπάρξει συνάντηση με τον Άσαντ, δεν υπάρχει δυσαρέσκεια στην πολιτική. Τελικά, θα κάνουμε τα απαιτούμενα βήματα υπό τις κατάλληλες συνθήκες», η δήλωση αυτή συνεχίζει να συζητείται

Στο μήνυμα της συνάντησης του Ερντογάν, ήρθε η απάντηση από τη Συρία, όπου ο πόλεμος και το χάος δεν είχαν τελειώσει εδώ και χρόνια. Η Buseyna Saban, ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ και συμβούλου του Άσαντ, μίλησε στο Al-Sharq TV, το οποίο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και αντιτίθεται στην Αιγυπτιακή διοίκηση.

«Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο»

«Η Δαμασκός δεν πιστεύει όλες τις δηλώσεις που προέρχονται από την Τουρκία, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε η Buseyna Şaban. Δηλώνοντας ότι η Συρία δεν εμπιστεύεται τις δηλώσεις που έρχονται από την Τουρκία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, η Buseyna Şaban είπε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Ikhbariya, που εκπέμπει στη Συρία: «Οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν ήταν προς κατανάλωση των ΜΜΕ. Δεν εμπιστευόμαστε όλες τις δηλώσεις των Τουρκικών αρχών στα μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο σε αυτές».

Η Şaban είπε: «Τέτοιες δηλώσεις υπάρχουν εδώ και μήνες. Αλλά το κάνουν για δικό τους όφελος, ίσως για εκλογές ή για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον άλλων χωρών ή για να πιέσουν άλλους. Αυτές οι δηλώσεις έχουν τα δικά τους σχέδια και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου