Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Στρατηγός Φράγκος: Θωρακίστε τη Θράκη με έργα υποδομής!! Απάντηση στον Τούρκο επιβουλεα!!…(βίντεο)

 

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίτζο όπου απάντησε στις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ξεκινώντας ο Στρατηγός είπε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την προσπάθεια της Άγκυρας για προσέγγιση με την Αίγυπτο διότι είναι βέβαιο ότι η Αίγυπτος είναι προσηλωμένη στις φιλικές σχέσεις αλλά και στην και στην στρατιωτική διπλωματία, η οποία έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο κρατών. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά και στην στρατιωτική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ-12, αλλά από την άλλη πλευρά και με το τελευταίο σύμφωνο το οποίο υπεγράφη και αφορά την έρευνα και διάσωση.

Τόνισε δε ότι οι Αιγύπτιοι γνωρίζουν ότι η απειλή είναι από την Άγκυρα με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, τους οποίους συνεχίζει να υποθάλπει η Άγκυρα και με το γραφείο του ISIS (Al faruq office) το οποίο λειτουργεί εκεί από το 2017 . 

 Σχετικά με το σοβαρότατο θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, η οποία όπως είπε διακρίνονται:

- Στους φερόμενους ως Τουρκογενείς,

- Τους Πομάκους και

- Τους Ρομά

Και δήλωσε πως όσον αφορά η θρησκευτική ελευθερία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, καταπατώνται τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο έχει υπαγάγει στο Νομάρχη Κωνσταντινούπολης και δεν το αναγνωρίζουν ως Οικουμενικό, ενώ η Αγία Σοφία έγινε τζαμί.

Από την άλλη πλευρά στη Θράκη,εκεί που ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε θρησκευτική ελευθερία λειτουργούν 320 τεμένη και αποτελεί την καλύτερη απάντηση αν υπάρχει ανεξιθρησκεία και σεβασμός στην συνθήκη της Λωζάννης.

Το δεύτερο που μας είπε Ερντογάν, συνέχισε ο Στρατηγός, ότι δεν τους επιτρέπουν να μιλάνε τη γλώσσα τους. Απάντησε πως στην Θράκη λειτουργούν 99 δημοτικά μειονοτικά σχολεία ενώ στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν μόνο τρία, στην Ίμβρο ένα και στην Τένεδο κανένα, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της Ελληνικής Μειονότητας. 

Αυτό όμως το οποίο περιμένουν οι Θρακιώτες είναι κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο να προχωρήσει:

- Η υλοποίηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και

- Από την άλλη πλευρά αυτό το οποίο είναι και αίτημα του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά και του ΓΕΕΘΑ, να γίνει ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού παράλληλος με τα βουλγαρικά σύνορα, με μεγάλη υπογειοποίηση κάτω από το δάσος της Δαδιάς, για ευνόητους λόγους. Σημείωσε πως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας σταματάει τους Κήπους. Επίσης ανέφερε ότι είναι έργο που ζητάει και το ΝΑΤΟ για την στρατηγική αναδιάταξη όχι μόνο των Ελληνικών Δυνάμεων που εμάς αυτό μας ενδιαφέρει άμεσα, αλλά και πώς θα μπορέσουμε στρατηγικά να αναδιαταχθούμε και να μεταφέρουμε ενίσχυσεις ώστε να μην αποκόπτονται όλες οι μεταφορές μας και οι μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού και των μέσων.

Αυτά είναι τα οποία ζητάνε οι Θρακιώτες, αλλά και ο Ελληνικός Στρατός. Περιμένουμε απο το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο έχει ενημερωθεί και έχει υποβληθεί και δαπάνη για αυτό τον κάθετο άξονα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού,την υλοποίηση των έργων.

 Ο Στρατηγός εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Ερντογάν απευθυνόμενος από το βήμα του οργανισμού των Ισλαμικών Κρατών είναι σαν να δημιουργεί προϋποθέσεις για επέμβαση τύπου Κύπρου, όπου πήγε να προστατεύσει τον πληθυσμό, τον υποτιθέμενο καταπιεζόμενο τουρκικό.

Όσον αφορά τις έρευνες νοτίως της Κρήτης δήλωσε ότι είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι καλώς γίνονται και οι όποιες επεκτάσεις νοτίως της Κρήτης, διότι ήδη υπάρχει προηγούμενη συμφωνία με τη Λιβύη, όπου είχε οριστεί το 2011 και είχε αποδεχθεί η Λιβύη τη μέση γραμμή για την υφαλοκρηπίδα.

Είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος όπως ανέφερε ο Στρατηγός να αποδείξουμε στον κύριο Ερντογάν ότι εδώ η χώρα δεν διακατέχεται από κανένα φοβικό σύνδρομο και θα διεκδικήσει αυτά τα οποία θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην περαιτέρω εδραίωση της στρατηγικής της και ο πολιτικής της αξίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου