Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Στρατηγός Φράγκος:Τούρκος ο αδίστακτος επιτήδειος και νικητής εναντίον άοπλων!!..(βίντεο)


 Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασόπουλου αναφέρθηκε στην πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Στρατηγός ξεκίνησε την συζήτηση με το μήνυμα του για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων 

«Γιορτάζουμε όχι μόνο στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και την πατρίδα μας, διότι είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το "θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά" να απαντήσουμε με τον τρόπο που πρέπει. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και ιδιαίτερα ο Αρχηγός, ο Στρατηγός κύριος Φλώρος ήταν σαφής στην απάντησή του, θα βρουν μπροστά τους ένα νέο Μαραθώνα, ένα νέο 731 καθώς οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι εκεί στην Εαρινή επίθεση των Ιταλών κατέβηκε το ύψωμα 8 μέτρα από τους βομβαρδισμούς και δεν υποτάχθηκαν οι Έλληνες. 

Κάλεσε τους στρατιώτες μας και το στρατιωτικό προσωπικό στο σύνολό του, αξιωματικούς και υπηρετούντες να αντισταθούν σε αυτές τις προκλήσεις, με φρόνημα υψηλό με το Ελληνικό DNA να ξεκινάει από τους προπάτορές μας. 

Δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για τον Στρατηγό Φλώρο, διότι στο τάγμα πεζοναυτών που ήταν διοικητής τον είχε για 2 χρόνια λοχαγό. 

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον λόγο της εμμονής των Τούρκων που ξεκινάει από τον Τούρκο Πρόεδρο και φυσικά συμπαρασύρει τις δηλώσεις όλων των τούρκων αξιωματούχων. Ο Στρατηγός απάντησε 

"Καταρχήν μιλάμε για έναν αντίπαλο, ο οποίος αυτή τη στιγμή χτυπάει αμάχους, διότι οι Κούρδοι έχουν λιανοντούφεκα με την πολεμική αεροπορία των Τούρκων να επιτίθεται με 50 αεροσκάφη. Έχουν ήδη σκοτωθεί 38 άνθρωποι, οι περισσότεροι είναι άμαχοι και αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για νίκη και για επιτυχία του στόχου τους. Και διερωτήθηκε "Για ποιους μιλάμε τώρα για τους θρασύδειλους; Μήπως δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο στην Κύπρο όταν δεν μας επέτρεψαν ούτε με τα υποβρύχια μας να τους βουλιάξουμε το στόλο, ούτε να σηκωθούν τα πολεμικά μας αεροσκάφη;Ποια Τουρκία τώρα; Γι' αυτούς μιλάμε; Αυτούς φοβόμαστε;"

Δήλωσε πως πρέπει να ξεκόψουμε με αυτό το  "θα 'ρθουνε ξαφνικά" Ας έρθουν και μέρα και νύχτα τους περιμένουμε το συντομότερο δυνατό. Διότι δεν έχουν το θάρρος, δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και το γνωρίζουν πολύ καλά επεσήμανε ο Στρατηγός.

Η Ελλάδα τόνισε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο με ισχυρές συμμαχίες με στρατιωτική διπλωματία που προχωράει όπως για παράδειγμα η άσκηση που γίνεται «Μέδουσα 12» μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, Κύπρου και ΗΠΑ και για πρώτη φορά και με την Σαουδική Αραβία και λαμβάνει χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δίνοντας έτσι οι Έλληνες την απάντηση ότι είμαστε παρόντες και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Έβρο. 

Στην ερώτηση εάν οι Τούρκοι προχωρήσουν από την επιθετική ρητορική στο πεδίο ο Στρατηγός για άλλη μια φορά είπε πως δεν ανησυχεί, διότι όπως ανέφερε" Ξέρω ότι αυτοί για να ενεργήσουν πρέπει να μην υπάρχει ουσιαστικά αντίπαλος. Αυτή αυτό είναι το δόγμα τους. Η τακτικη τους είναι ένας τρόπος εκφοβισμού για να υποχωρήσουμε και με ένα casus belli που τρέχει από το 1995 για να μην κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή την μονομερή ενέργεια που απαιτείται από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, να επεκτείνουμε δηλαδή τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ.

Και συνέχισε λέγοντας "Ξέρετε, αυτή τη στιγμή πρέπει να το αποφασίσουμε και ιδιαίτερα νότια της Κρήτης και να φθάσουμε στη Ρόδο και γιατί όχι στο Καστελλόριζο,να τελειώνουμε με αυτούς."

 Επανέλαβε πως θα πρέπει να τους καταγγέλλουμε σε όλα τα διεθνή φόρα και μάλιστα και με θεσμικά μέσα. Και εξήγησε ότι θεσμικά μέσα είναι ακόμα και η επίκληση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ όταν μια χώρα απειλείται άσχετα αν αυτή η χώρα που την απειλεί ανήκει στην ίδια συμμαχία. Επίσης, σε καθημερινή βάση θα πρέπει όλες οι παρεμβατικές της ενέργειες οι οποίες γίνονται, όπως με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, οι οποίες δεν έχουν καμία λογική και αυτες πρέπει να καταγγέλλονται σε όλα τα διεθνή φόρα και τα θεσμικά μέσα, αλλά παράλληλα να προχωρήσουμε πλέον και σε πράξεις. 

Τελος διευκρίνισε ότι η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο για να επέμβουν οι Τούρκοι στο στη Συρία και επίσης, οι Αμερικανοί είχαν ενημερωθεί ήδη έγκαιρα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και ο κύριος Αμπτουλαχ Αγάρ, ο υποτιθέμενος ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας μας έστειλε και μήνυμα μέσω της Μιλιέτ ότι εσείς οι Έλληνες να προσέχετε όπως το είπε και ο κύριος Τσαβούσογλου ο Στρατηγός απάντησε σκωπτικά «Να 'ναι καλά οι άνθρωποι τους ευχαριστούμε για την προειδοποίηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου