Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Η γενοκτόνος Τουρκία απειλεί την Ελλάδα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Τα καταγγέλει η κυρία Uzay Bulut…

Επισυνάπτεται και άλλο κείμενο της,διότι μόνον έτσι είναι εφικτό να στηθεί γέφυρα μεταξύ των δυο λαών, όταν η αλήθεια είναι αδιαπραγμάτευτη…

«Από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας το 1923, δεν έχει διδαχθεί καμία αλήθεια στους Τούρκους μαθητές σχετικά με την ακραία βαρβαρότητα, τις σφαγές, τους βιασμούς,τις λεηλασίες και τις άλλες φρικαλεότητες τις οποίες υπέστησαν αυτόχθονες Έλληνες και Αρμένιοι της Σμύρνης στα χέρια των Τούρκων. Διαψεύδεται κατηγορηματικά η αλήθεια για την ταυτότητα των εμπρηστών. Τα τελευταία 100 χρόνια, η Τουρκία κατηγορεί τα θύματα της γενοκτονίας για τη δική τους εξόντωση.

Το 2007, ωστόσο, η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονίας (IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία που επιβλήθηκε στους Αρμένιους, τους Ασσύριους και τους Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ψήφισμα της IAGS ανέφερε:

«Ενώ η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως το τελικό στάδιο της γενοκτονίας, κατοχυρώνοντας την ατιμωρησία των δραστών της γενοκτονίας και ανοίγοντας αποδεδειγμένα το δρόμο για μελλοντικές γενοκτονίες».
Φωτογραφία: Χιλιάδες ντόπιοι Έλληνες, που φεύγουν από τον τουρκικό στρατό του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, επιχειρούν να διαφύγουν με πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922. (Φωτογραφία από το Topical Press Agency/Getty Images)

 Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:el.gatestoneinstitute.org

Uzay Bulut : ¨Η Διζωνική Κυπριακή Ομοσπονδία θα νομιμοποιούσε τα εγκλήματα των Τούρκων κατά των Ε/Κ¨


Δύσκολα, ομολογουμένως, θα φανταζόταν κάποιος ότι μια Τουρκάλα δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια θα μιλούσε για το Κυπριακό σε διεθνή φόρα– όπως το ετήσιο συνέδριο του ΟΑΣΕ – και θα εξέθετε τις τουρκικές θηριωδίες. Κι όμως στην περίπτωση της Uzay Bulut, τα λόγια είναι λίγα για το έργο που επιτελεί, όσον αφορά στην προβολή της ιστορικής αλήθειας και στην προώθηση της δικαιοσύνης, αφού τολμά να σταθεί απέναντι στο επίσημο τουρκικό αφήγημα για όσα έγιναν και γίνονται στη χώρα της.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου