Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Φρ. Φράγκος: Ο Ερντογάν καραδοκεί!!Εγρήγορση - Εγρήγορση!! Συσπείρωση- Συσπείρωση!! (Βίντεο)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ1 καλεσμένος των δημοσιογράφων Κώστα Παπαχλιμίτζου και Χριστίνας Βίδου κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Στρατηγός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας για την 28/9/2022 με θέματα πρώτης προτεραιότητας την απειλή από την Ελλάδα και την αναγνώριση του ψευδοκράτους..

Ο Επίτιμος Αρχηγός θύμισε την περίοδο της κρίσης των Ιμίων, όταν η τότε Π/Θ της Τουρκίας κ. Τσιλέρ ενήργησε αυτόνομα χωρίς εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Εθνικης Ασφαλειας (Σ.Ε.Α.) με σκοπό να βγει από την δυσμενή θέση ο σύζυγος της που εφέρετο ότι έκανε λαθρεμπόριο σχάσιμου πυρηνικού υλικού…

Δεν έγινε Σ.Ε.Α., διότι ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας Στρατηγος Ισμαήλ Χακί Καρανταγί ευρίσκετο στον Όλυμπο της Προύσας στο χειμερινό θέρετρο (ski center Uludag).

Ο Στρατηγός τόνισε πως ο Ερντογάν θέλει να εργαλειοποιήσει το Συμβούλιο Εθνικης Ασφαλείας παρά το γεγονός, ότι λειτουργεί αυταρχικά και με δεδομένη την εξουσία, που απορρέει από το αξίωμα του, για να είναι ανεξέλεγκτος και να νομιμοποιήσει ότι προκύψει με την Πατρίδα μας..

Καθώς είναι βέβαιο ότι μετα το Σ.Ε.Α., εάν τεθεί θέμα απειλής για την ασφάλεια της Τουρκίας, τότε πέραν της ρητορικής αναμένεται η μεταφορά της έντασης στο πεδίο..

Ως εκ τουτου είναι εύλογο να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΥΠΕΞ σε αγαστή πάντα συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους απανταχού Ελληνες..

Δήλωσε πως πρέπει να αντιληφθούμε το Γεωστρατηγικό περιβάλλον, όπως τείνει να διαμορφωθεί και έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψη της Βοηθού Υπουργού Άμυνας Celeste Wallander στην πρωτεύουσα του Ιρακινού ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ στο Irbil, όπου συναντήθηκε με τον Nechirvan Idris Barzani..

Υπέγραψε η ίδια συμφωνία με τον Shores Ismail Abdulla Υπουργό Υποθέσεων των μαχητών Pesmerga, διαρκειας τεσσάρων ετων και ομού με τις ΗΠΑ οι ΚΟΥΡΔΟΙ Pesmerga να εκτελούν επιχειρήσεις εναντίον του ISIS σε Ιράκ και Συρία.

 Η συμφωνία αυτή ενόχλησε το καθεστώς της Τουρκίας, διότι ΕΧΑΣΕ το παίγνιο εισβολής στη Συρία, αφού ΗΠΑ και Ρωσία τους έβαλαν φρένο σε κάθε τέτοια επιδίωξη..

Έχουν την αίσθηση στην Άγκυρα,ότι σφίγγει ο κλοιός από Συρία - Ιρακινό ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ και με την Ελλάδα με την Αμερικανική βάση στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ..

«Άλλου τους πονάει και άλλου χτυπάνε», γιατί πήγαν τροχοφόρα ΤΘ σε Λέσβο και Σάμο και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πρέσβυ μας Χριστόδουλο Λαζαρη στην Άγκυρα, όποτε έλαβαν και πληρωμένη απάντηση..

Επανέλαβε για πολλοστή φορά να μην ανησυχούν οι Έλληνες καθώς υπάρχει ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα να προχωράνε, ενώ προϊόντος του χρόνου αυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς της Πατρίδος μας αλλά και σε διπλωματικό πεδίο γίνονται σωστές κινήσεις.

Το νέο “war room” στο ΥΠΕΞ να μετατραπεί σε αίθουσα επιχειρήσεων για αντιμετώπιση της τουρκικής παραπληροφόρησης..

Για την Εφεδρεία 

Ο Στρατηγός επέστησε την προσοχή για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των Εφέδρων Καταδρομέων και των Εθνοφυλάκων, διότι αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει από την επιστράτευση της Ρωσιας και την επί πολλά ετη ανεκπαίδευτη εφεδρεία.

Μας αφορά άμεσα ως “lessons learned” και έχει την άποψη να γίνει αντικείμενο προς μελέτη από το ΓΕΕΘΑ…

Τέλος ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ ζήτησε απ' όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Εγρήγορση ,εγρήγορση και συσπείρωση,συσπείρωση!!…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου