Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκία: Γιατί γίνεται εντελώς απρόβλεπτη η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η επιστράτευση, το δημοψήφισμα και η απειλή χρήσης των πυρηνικών από το Κρεμλίνο, επιβάλουν στον Ερντογάν να ξεχάσει τον ρόλο του ειρηνοποιού και να μην ερωτοτροπεί πλέον με τον Πούτιν..

Ενώ ΕΧΑΣΕ το παίγνιο εισβολής στη Συρία και οι δηλώσεις ΗΠΑ - Ε.Ε ότι τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα και να μην αμφισβητεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδος τον καθιστούν παντελώς απρόβλεπτο..

Το Συμβούλιο ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλείας το χρησιμοποιεί, για να είναι ανεξέλεγκτος σε ότι προκύψει με την Πατρίδα μας..

Εγρήγορση, εγρήγορση ,εγρήγορση και συσπείρωση ,συσπείρωση συσπείρωση!!…

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση, καταλήγει ο αναλυτής, εκτιμώντας ότι μπορεί κάλλιστα να αναθεωρήσει την προηγούμενη συμπεριφορά του, δεομένου ότι πιέζεται και στο εσωτερικό της χώρας με την οικονομική κατάσταση και τη δυσαρέσκεια που επικρατεί από το κόστος ζωής. «Η ιστορία έχει δείξει ότι είναι ένας πραγματιστής που μπορεί να προχωρήσει σε θεαματικές πολιτικές ανατροπές», λέει χαρακτηριστικά ο Πιερίνι σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα παίξει τα χαρτιά του Τούρκος πρόεδρος τις επόμενες εβδομάδες.

«Αυτό που γνωρίζουμε τώρα είναι ότι θα πλοηγηθεί σε αυτές τις δύσκολες θάλασσες έχοντας κατά νου έναν σημαντικό στόχο, την εξασφάλιση της επανεκλογής του ως προέδρου τον Ιούνιο του 2023. Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: θα είναι ακόμη περισσότερο απρόβλεπτη». 
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:m.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου