Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Επανασύσταση του Βυζαντίου επιχειρεί ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Αμερικής Ελπιδοφόρος

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ιδού ο νέος ΕΧΘΡΟΣ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος,που απειλεί την Τουρκία με επανασύσταση του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ μέσω της εφιαλτικής Συνθήκης των Σεβρών και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της Βασιλεύουσας κ. Ιμάμογλου..

Ιστοσελίδα Δημοσιογράφου «Müyesser Yıldız» της 29 Σεπτεμβρίου 2022

 Müyesser Yıldız

Υπάρχει σχέδιο για την ανάσταση του Βυζαντίου;

Οι Έλληνες και οι Ε/Κ αποκαλούν την απελευθέρωση της Σμύρνης, που έστεψε τον Εθνικό Αγώνα, «Μικρασιατική Καταστροφή» και διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις κατά τις επετειακές εβδομάδες.

Μόλις πριν από τέσσερες ημέρες μεταφέραμε τη δράση ενός πολίτη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το άτομο για το οποίο μιλάμε, είναι ο Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, ο οποίος διορίστηκε Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ, από το Ελληνικό Πατριαρχείο του Φαναρίου στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να ηγηθεί του Πατριαρχείου στο μέλλον.

Αφού πήγε στις ΗΠΑ, αποκάλεσε επανειλημμένα το στρατό μας στην Κύπρο «εισβολέα»... Ισχυρίστηκε τη συκοφαντία της «γενοκτονίας των Ποντίων»... Οργάνωσε εκστρατείες κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τελευταία, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στην εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής με τίτλο «Εορτασμός του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος», που δημοσιεύτηκε στη συζήτηση Tunç Soyer-Vahdettin στην Τουρκία:

«Βρισκόμαστε στα εκατό χρόνια από το μικρασιατικό ολοκαύτωμα, που κόστισε πολλές ζωές και άλλαξε το πρόσωπο των Ελλήνων στον Ελλήσποντο (Στενό των Δαρδανελίων) στον Πόντο και στις μικρασιατικές ακτές. Οι φωτιές του μίσους και της σκληρότητας σε όλη την Ανατολία, έκαναν στάχτη τις πόλεις και τον Ελληνικό πολιτισμό, που υπήρχε εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Αυτή ήταν η αρχή της αποσύνθεσης των πνευμάτων που δημιούργησαν την Ελληνική διασπορά που έφτασε στις τέσσερις γωνιές του κόσμου… Ως Αρχιεπισκοπή, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να θυμηθούμε το μικρασιατικό ολοκαύτωμα, γιατί η καταγωγή μας αναμιγνύεται με τις στάχτες τους και τα δάκρυα».

Επιπλέον, ανακήρυξε μάρτυρα τον Μητροπολίτη της Σμύρνης Χρυσόστομο, ο οποίος καλωσόρισε και ευλόγησε τους Έλληνες στρατιώτες κατά την κατοχή της Σμύρνης και είπε ότι «το χρέος τους ήταν να σκοτώσουν τους Τούρκους» και τόνισε ότι «χτίστηκαν πάνω στο αίμα μαρτύρων με επικεφαλής αυτόν».

Σ’ αυτές τις αυταπάτες υπογραμμίσαμε τα εξής:

 «Ο επίσκοπος Λαμπρινιάδης είναι πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας και πηγαινοέρχεται στην Κωνσταντινούπολη, κουνώντας τα χέρια του (ελεύθερα) με κάθε ευκαιρία… Η Άγκυρα, έχει παραιτηθεί απ’ αυτόν τον επίσκοπο, να του αφαιρέσει την υπηκοότητα και που πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει πει ούτε μια λέξη εναντίον του? Προφανώς, η δύναμή τους φτάνει μόνο για τον Tunç Soyer!...» (Δήμαρχο Σμύρνης)

Είπατε: «Αλαζονικό κάλεσμα από τον Πάστορα?»

Ο Λαμπρινιάδης ήταν πολύ συγκινημένος που η Άγκυρα δεν μίλησε καν εναντίον εκείνης της εγκυκλίου που έπρεπε να έχει ξεχειλίσει.

Στη συνάντηση της «Ομοσπονδίας Κυπριακών-Αμερικανικών Οργανώσεων», στην οποία συμμετείχε ο Ε/Κ ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, είπε: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα μας μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας για την απελευθέρωση της Κύπρου και τη δημιουργία μιας ενωμένης και ευημερούσας Κύπρου». Χαρακτήρισε ξανά τον Τούρκο στρατιώτη «εισβολέα» και ζήτησε να σταματήσει αμέσως αυτή η κατοχή.

Μια από τις κυβερνητικές εφημερίδες είδε τελικά αυτό το παραλήρημα και έβαλε τίτλο «Αλαζονική έκκληση από τον ιερέα», αλλά τα μαλλιά της Άγκυρας δεν κουνήθηκαν και πάλι!..

Και ήρθε ξανά

Ξέρετε τι έκανε μόλις δύο μέρες μετά από εκείνη την ομιλία ?

Ήρθε ξανά στην Κωνσταντινούπολη ελεύθερα. Γιατί?

Να γίνει «δεκτός» από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο ο ιδρυτής και επικεφαλής του Μουσείου της Βίβλου στην Ουάσιγκτον και η συνοδός του αντιπροσωπεία, τον αποκαλούν «Οικουμενικό».

Ξέρετε, οι άνθρωποι στην Άγκυρα αντιδρούν συχνά στη συνεργασία με ξένα ιδρύματα και ότι σύμφωνα με τη Λωζάννη, το Ελληνικό Πατριαρχείο του Φαναρίου, ένα Τουρκικό ίδρυμα, υπέγραψε συμφωνία μ’ αυτό το μουσείο το 2020 για ορισμένα χειρόγραφα και ιστορικούς θησαυρούς - στο πλαίσιο συνεργασίας με το Αμερικανικό Ίδρυμα

Αποδεικνύεται ότι ο Ιμάμογλου ανέστησε το Βυζάντιο

Ενώ οι δραστηριότητες με επίκεντρο το Πατριαρχείο πήγαν τόσο μακριά, τα κυρίαρχα ΜΜΕ θυμήθηκαν και το «σχέδιο για την ανάσταση του Βυζαντίου».

Αλλά όχι πάνω απ’ αυτούς ή τον Tunç Soyer αυτή τη φορά, αλλά για τον μητροπολιτικό Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, τον Eκρέμ Ιμάμογλου.

Ενώ οι δραστηριότητες του Πατριαρχείου ήταν τόσο μαινόμενες, τα κυρίαρχα ΜΜΕ θυμήθηκαν το «αναστάσιμο σχέδιο του Βυζαντίου».

Πριν από δύο ημέρες, έγινε γνωστό ότι ο Μητροπολιτικός Δήμος Κων/πολης ετοιμαζόταν να ανασκάψει την πλατεία Σουλταναχμέτ, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Τζαμί Σουλεϊμανιγιέ, προκειμένου να ανακαλυφθεί ο Αρχαίος Ρωμαϊκός Ιππόδρομος. Οι τίτλοι ήταν «Σχέδιο για την ανάσταση του Βυζαντίου από τον Ιμάμογλου» και «Οι Έλληνες άπιστοι, μόνο τόσα μπορούσαν να κάνουν».

Ένας άλλος συγγραφέας που υποστηρίζει την κυβέρνηση σήμερα, επέκρινε το ίδιο έργο στο άρθρο του με τίτλο «Η ανοικοδόμηση του Βυζαντίου» και τόνισε τα εξής:

«Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό το γεγονός ότι ένας βυζαντινός ερευνητής ακαδημαϊκός, που χαρακτήρισε την προεδρική απόφαση να σωθεί η Αγία Σοφία από μουσείο και να μετατραπεί σε τζαμί, συμβουλεύει το έργο ως «ιδεολογικό τυφλό πείσμα»! Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο το έργο να είναι μια κίνηση κατά της αφαίρεσης της Αγίας Σοφίας από μουσείο. Δεν έχει σημασία ποιος είναι για ποιο λογαριασμό!.. Το κράτος θα πρέπει να λάβει κάθε προφύλαξη για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί η Κωνσταντινούπολη από τη μουσουλμανική Τουρκική της ταυτότητα. Επαναλαμβάνουμε: Κατακτήσαμε το Βυζάντιο με όλα τα υπόγεια και υπέργεια περιουσιακά του στοιχεία!...»

Δεν έχω ιδέα για το εν λόγω έργο, αλλά ας υποθέσουμε ότι οι ισχυρισμοί και οι ανησυχίες είναι δικαιολογημένες. Ο Ιμάμογλου σκοπεύει επίσης να «αναστήσει το Βυζάντιο».

Και καλά, όπως φαίνεται, άλλοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις προθέσεις τους και έχουν ήδη αναλάβει δράση, αυτοί που τόσο υποψιάζονται τον Ιμάμογλου, δεν πρέπει να πουν κάτι γι' αυτούς και να καλέσουν την Πολιτεία «να λάβει κάθε προφύλαξη»?

Λειτουργία της θεολογικής σχολής

Να προσθέσουμε επίσης:

Το Ελληνικό Πατριαρχείο Φαναρίου, είναι ίδρυμα που υπάγεται στο Επαρχείο Φατίχ, δηλαδή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Θυμάστε, κατόπιν εντολής του Ερντογάν, ο υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι οι δήμοι, ιδιαίτερα ο Eκρέμ Ιμάμογλου, θα πρέπει να λάβουν άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών πριν συναντηθούν με ξένους.

Επιστρέφοντας στο Πατριαρχείο, στις 16 Σεπτεμβρίου, στελέχη του Τμήματος Θρησκευτικής Ελευθερίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφτηκαν την κλειστή θεολογική σχολή και συζήτησαν για την επαναλειτουργία αυτής τα σχολής.

Πριν τρεις μέρες, ο «Οικουμενικός» Πατριάρχης Βαρθολομαίος «υποδέχτηκε» τον Αρχηγό της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, Meyer-Landrut και συνοδευτική αντιπροσωπεία και είχε μακρά συνάντηση μαζί τους.

Είναι σύμπτωση, άγνωστο, χθες, ο αντιπρόεδρος του AKP Numan Kurtulmuş συναντήθηκε με τους αρχηγούς των αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ σε δείπνο στην έδρα της αντιπροσωπείας της ΕΕ μετά από πρόσκληση του Meyer-Landrut. Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι ο Kurtulmuş μοιράστηκε τις απόψεις της Τουρκίας για εθνικά και διεθνή ζητήματα και έκανε εκτιμήσεις για τα τρέχοντα ζητήματα.

Άραγε ρώτησαν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το πότε θ’ ανοίξει η σχολή?

Μια τελευταία σημείωση. Ανακοινώθηκε ότι ο «Οικουμενικός» Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την περιοχή του Ιωνίας με τον «Μητροπολίτη Σμύρνης στις 7-9 Οκτωβρίου.

Τώρα, μετά από όλα αυτά, ας το ξανασκεφτούμε: ποιοι είναι αυτοί που «ανέστησαν το Βυζάντιο» και το παρακολουθούν?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου