Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Πώς έχασαν οι Ρώσοι τη μάχη για το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου...

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τις εκρήξεις έκαψε ολοσχερώς οκτώ Su-27, τέσσερα Su-30, πέντε Su-24, έξι ελικόπτερα Mi-8 και ένα αεροσκάφος με σύστημα τηλεμετρίας Il-20, σύμφωνα με ρωσική πηγή.

Η επίθεση στο Hvardiiske συνδυάστηκε με ταυτόχρονα χτυπήματα σε άλλες ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, όπως η επιδρομή Ουκρανών κομάντος σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Mayskoye.

Τα μόνα "περιουσιακά στοιχεία" του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που δεν έχουν "αγγίζει" οι Ουκρανοί είναι τα υποβρύχια. Αλλά χωρίς εχθρικά πολεμικά πλοία για να τα καταδιώξουν, τα υποβρύχια έχουν μόνο έναν βασικό ρόλο: την εκτόξευση πυραύλων κρουζ σε στόχους στην ξηρά.

Μετά από έξι μήνες πολέμου, η Ουκρανία έχει αποδεκατίσει τον ρωσικό στόλο και έχει κερδίσει τη μάχη για το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Και τα κατάφερε χωρίς να διαθέτει δικό της στόλο.


Του David Axe

Οι διοικητές του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας φοβούνται να στείλουν τα εναπομείναντα πλοία τους κοντά στις ουκρανικές ακτές.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον λόγο. Παραμένοντας σε απόσταση 20 μιλίων από την Κριμαία, τα ρωσικά πλοία βρίσκονται κάτω από την προστατευτική ομπρέλα της επίγειας αεράμυνας. Αν κινηθούν πιο δυτικά, θα βρεθούν στο έλεος των αντιπλοϊκών πυραύλων της Ουκρανίας, που προμηθεύεται όλο και περισσότερους. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου