Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ισραήλ-Τουρκία: Αποκατάσταση σχέσεων με άξονα το φυσικό αέριο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Χωρίς τη διαβεβαίωση που καθησυχάζει  τη Λευκωσία το Ισραήλ, για την ομαλοποίηση των Σχεσεων με την Άγκυρα ίσως να ήταν προτιμότερο..
Η ουσία όμως για την κολοτούμπα του Σουλτάνου Ερντογάν της μεγαλοστομίας και του « ντεμέκ τσαμπουκά» είναι αυτή!!

«Ο παράγοντας του Κογκρέσου

Αναλυτές από δεξαμενές σκέψης αναφέρουν πως η προσπάθεια της Τουρκίας για αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ, επισπεύθηκαν όταν η Άγκυρα συνειδητοποίησε τις αρνητικές συνέπειες που είχε η αρνητική στάση του αμερικανο-εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ έναντι ζητημάτων που απασχόλησαν το Κογκρέσο τα τελευταία χρόνια και σχετίζονταν με την Άγκυρα. Τέτοια παραδείγματα ήταν το θέμα των S-400 σε συνάρτηση με την επιθυμία της Τουρκίας για απόκτηση των μαχητικών F-35 και προσφάτως των μαχητικών F-16.»


Την απόφαση για πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων έλαβαν από κοινού Ισραήλ και Τουρκία, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο. Η Άγκυρα, εκτιμούν αρκετοί, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να καταστεί ενεργειακός κόμβος σε μια εποχή που η Ευρώπη αναζητεί εναλλακτικές προμήθειες φυσικού αερίου εξαιτίας των αποφάσεων για απότομη απεξάρτηση από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η πορεία προς την εξομάλυνση

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.alphanews.live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου