Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Ο διοικητής που ζήτησε έγγραφη διαταγή να πυροβολήσει τους πραξικοπηματίες στις 15 Ιουλίου, γίνεται Στρατηγός

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αν μετά την ανάγνωση αυτού του αποκαλυπτικού κειμένου για την εσωτερική κατάσταση στις τάξεις των στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ότι εξακολουθούν να είναι αξιόμαχες με τις ατέλειωτες διώξεις..

Τον διαβεβαίωσε ότι απατάται πλάνην οικτράν!!

Είναι ΟΧΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ, αλλά ένα ΒΗΜΑ προ του εμφυλίου σπαραγμού…

Εδώ ισχύει το «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ»

Ιστοσελίδα «Δημοσιογράφου Müyesser Yıldız» της 6 Αυγούστου 2022

Τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ), ο ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο Editorial Desk του πρακτορείου «Ανατολή», έδωσε εν συντομία τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία προετοιμασίας:

«Στο πλαίσιο του νέου νόμου, υπό το ΥΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ, των Διοικήσεων των τριών Κλάδων και των θυγατρικών τους, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου Ταξιαρχίας, όλες οι δραστηριότητες του Ανωτάτου Αξκού κατά τον τελευταίο χρόνο, για το αν ήταν επιτυχημένος ή είχε δυσκολίες, έρχονται στην ημερησία διάταξη. Γίνονται έρευνες… Έχουμε δύο έρευνες, συνδυάζονται αυτές και τα αποτελέσματα έρχονται σε εμάς. Όλα αυτά προβάλλονται και μ’ αυτή την έννοια αξιολογείται το προσωπικό και καθορίζονται οι αποφάσεις του ΑΣΣ».

Ο Ακάρ πρόσθεσε και τα εξής:

«Παρεμπιπτόντως, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων πληροφοριών μας, των αστικών αρχών, των δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της φοιτητικής ζωής του προσωπικού μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών τους, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας τους. Όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων και των ασκήσεων, συγκεντρώνονται, αξιολογούνται και ως αποτέλεσμα λαμβάνεται απόφαση, επομένως όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι αποφάσεις είναι πραγματικά πολύπλευρες, θεσμικές, όχι μεμονωμένες, όλοι συνεισφέρουν και επομένως κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε το σωστό. Γιατί οι ΤΕΔ είναι ένας σημαντικός θεσμός για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας και η επιλογή του προσωπικού που θα τις διοικήσει, πρέπει να είναι από πολύ κατάλληλα άτομα».

Στο παρελθόν, το σύστημα λειτουργούσε σχεδόν έτσι. Είδαμε τι συνέβη στις 15 Ιουλ στην περίπτωση του Σερντάρ Ατάσοϊ- του οποίου τον βαθμό απένειμε ο Fetullah Gülen- ή τι συνέβη το 2020.

Η βασική διαφορά μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος, όπως τόνισε ο Ακάρ, είναι ότι οι προετοιμασίες γίνονται «υπό τη διοίκηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι την ευθύνη για μια πιθανή νέα υπόθεση τύπου Σερντάρ Ατάσοϊ, φέρει το ΥΕΘΑ.

Να σας υπενθυμίσουμε τη δήλωση που έκανε ο Υπτγος ε.α Αχμέτ Γιαβούζ, ένα από τα θύματα της συνωμοσίας της «Βαριοπούλας», αφού ο Σερντάρ Ατάσοϊ αποδείχθηκε «FETO» (Γκιουλενιστής), ενώ σχεδόν 700 αξιωματικοί εκκαθαρίστηκαν το 2020. Ο Γιαβούζ είπε: «Είναι τυχαίο ότι ενώ αυτοί οι αξιωματικοί είναι συνταξιούχοι, από την άλλη πλευρά, αμφισβητήσιμα ονόματα έρχονται σε υψηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας ή κάποιοι εξακολουθούν να εργάζονται?» και πρόσθεσε:

«Το AKP παρέχει προαγωγές κυρίως καθορίζοντας ονόματα από τις δικές του επαρχιακές-νομαρχιακές οργανώσεις. Παλαιότερα γινόταν μια μελέτη από πριν, συζητιόταν επί μήνες και διοργανώνονταν διάφορες έρευνες. Αλλά τώρα, αυτά γίνονται κυρίως από την οργάνωση AKP. Θα δούμε τέτοιου είδους αντανακλάσεις οργανώσεων του AKP, να γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές στις προαγωγές και τις τοποθετήσεις».

Ας επιστρέψουμε στη συνεδρίαση του ΑΣΣ δηλώνοντας ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν διαψεύστηκαν. Η παράταση της παραμονής του Α/ΓΕΕΘΑ Στγού Γιασιάρ Γκιουλέρ, η τοποθέτηση των δυο νέων Αρχηγών των Κλάδων και η προαγωγή εκατοντάδων αξιωματικών, αποφασίστηκε σε περίπου μία ώρα, ίσως σε λιγότερο χρόνο από την επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ…

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές απ’ αυτές τις αποφάσεις:

Από τους 47 Σχες και αντιστοίχους που προήχθησαν στο βαθμό του Ταξχου και Αρχιπλοιάρχου, μόνο οι 14 ήταν επιτελείς και οι υπόλοιποι 33 ήταν Αξιωματικοί της σειράς (τάξης).

Από τους 28 Σχες του ΓΕΣ μόνο οι 8 ήταν Επιτελείς, από τους 8 Πλοιάρχους του ΓΕΝ οι 4 ήτα Επιτελείς και από τους 11 Σμηνάρχους του ΓΕΑ, οι 2 ήταν Επιτελείς.

Με λίγα λόγια,, το βάρος των Σχων σειράς (μη Επιτελών) στις ΤΕΔ συνέχισε να αυξάνεται.

Εκκαθάριση «FETO» στο ΓΕΑ?

Όσον αφορά γι’ αυτούς που αποφασίστηκε να αποστρατευτούν λόγω έλλειψης κενών θέσεων, ο Α/ΓΕΝ Νχος Aτνάν Όζμπαλ, αντικαταστάθηκε από τον Νχο Ερτζουμέντ Τατλίογλου και ο Α/ΓΕΑ Πτχος Χασάν Κιουτσιούκακγιουζ, από τον Πτχο Αττίλα Γκιουλάν. Αυτές ήταν αναμενόμενες αποστρατείες και τοποθετήσεις.

Παρά τα πολλά περιστατικά, ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση ενός άλλου ονόματος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρθηκε ποτέ από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Αυτό το όνομα είναι ο Υπτχος Κουτλάϊ Ντεμίρ, ο οποίος έγινε Ταξχος και Υπτχος μετά τις 15 Ιουλίου, ο οποίος προέβη στην εκκαθάριση χιλιάδων μελών των «FETO» ως Δντής Προσωπικού του ΓΕΑ για 5 χρόνια, αλλά κατά το περσινό ΑΣΣ τοποθετήθηκε Υδκτής στην Αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ και κατά τη φετινή συνεδρίαση του ΑΣΣ αποστρατεύτηκε..

Ποια ήταν τα γεγονότα? Ας εξηγήσουμε εν συντομία το γεγονός Kουτλάϊ Ντεμίρ, για όσους δεν ξέρουν και ξεχνούν.

Λέγεται ότι ήταν ένα από τα σπάνια ονόματα που μετά από αίτημα του Ερντογάν, τοποθετήθηκε στη Δνση Προσωπικού του ΓΕΑ και μπόρεσε να συναντηθεί απευθείας με τον Ερντογάν. Διότι πριν από τις 15 Ιουλίου είχε υπηρετήσει στην ειδική ομάδα εργασίας, που είχε συσταθεί υπό την προεδρία του βουλευτή του AKP Σιρίν Ουνάλ, για τον «αγώνα κατά των FETO». Ομοίως, «ευαίσθητες πηγές», των οποίων οι πληροφορίες ζητήθηκαν με εντολή του Ερντογάν και του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, είπαν στον Ντεμίρ: «Θα πρέπει να προαχθεί. (Η γυναίκα του φοράει μαντίλα). Είναι φιλοκυβερνητικός»· Η πληροφορία από τη αστυνομία λέει ότι «πολεμά αποφασιστικά τους FETO (Γκιουλενιστές)/PDY (Παράλληλη δομή)» και ο τότε Α/ΓΕΑ είπε «Δεν έχει σχέση με την PDY. Ωστόσο, είμαι της άποψης ότι σχετίζεται με μια άλλη κοινότητα».

Αυτό το όνομα υπέβαλε απροσδόκητα την αίτηση παραιτήσεώς του στις αρχές του 2021. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να αποστρατευτεί ο Α/ΓΕΕΘΑ. Υπέβαλε την αίτηση που παραιτήσεως που του ζητήθηκε και έφυγε με άδεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αυτή η αναφορά δεν διεκπεραιώθηκε αφού ορισμένοι βουλευτές του AKP παρενέβησαν στο τέλος των 50 ημερών και ο Ντεμίρ επέστρεψε στην υπηρεσία.

Λίγο μετά την επιστροφή του στα καθήκοντά του, ήρθαν στο προσκήνιο οι ισχυρισμοί ότι το όνομα του Kουτλάϊ Ντεμίρ αναφέρθηκε σε αρχείο των «FETO» και ότι τον κάλεσαν ιδιωτικοί ιμάμηδες από ένα συνδρομητικό καρτο-τηλέφωνο μεταξύ 2007-2009. Λήφθηκε η κατάθεση του Ντεμίρ, λήφθηκε η απόφαση ότι δε υπάρχει «Κανένας Τόπος Δίωξης» και συνέχισε το καθήκον του στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου και τοποθετήθηκε.

Όταν η προαναφερθείσα έρευνα ήρθε στην ημερήσια διάταξη του κοινού ενώπιον του ΑΣΣ, άρχισε να γίνεται λόγος για το ότι ο Kουτλάϊ Ντεμίρ θα αποστρατευτεί.

Για να το θέσουμε απλά, δεν είναι γνωστό εάν ο λόγος για την αποστρατεία του Ντεμίρ ήταν αυτή η έρευνα ή η ολοκλήρωση των ημιτελών εργασιών που έγιναν στις αρχές του 2021 πριν από αυτήν την έρευνα, αλλά είναι άγνωστο, ότι πολλά άτομα που ερευνήθηκαν από το τηλέφωνο εξακολουθούν να υπηρετούν στις ΤΕΔ. Γνωρίζουμε ότι ανάλογες καταγγελίες διατυπώθηκαν και για τους ίδιους τους Υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας, αλλά ούτε καταθέσεις ελήφθησαν και οι ισχυρισμοί αντικρούστηκαν κατηγορηματικά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γιατί έφυγαν αυτά τα ονόματα?

Ας υποθέσουμε ότι ο Kουτλάϊ Ντεμίρ, για τον οποίο όλοι λένε ότι «πολεμάει τους FETO», αποστρατεύτηκε επειδή αποκαλύφθηκε ότι συνδέονταν με τους FETO» .

Και πάλι, γιατί ο Υπτχος Αλί Σερίν και οι ταξίαρχοι Ογούζ Όκουγιουτζιου και Αζίζ Ανταλι από την Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύτηκαν ?

Ποια είναι αυτά τα ονόματα?

Μετά τις 15 Ιουλίου, ο Αλί Σερίν τοποθετήθηκε Δντης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.. Μετά το περσινό ΑΣΣ, μετατέθηκε από τη θέση αυτή και έγινε Διοικητής Αεροπορικής Επιμελητείας. Υποστηρίχθηκε ότι ο λόγος ήταν ότι δύο από τους υπασπιστές υπαξκούς του σχετίζονταν με τους FETO. Να θυμίσουμε τι ειπώθηκε για τον Αλί Σερίν στις μελέτες για τα μέλη των «FETO» στις ΤΕΔ, λίγο πριν τις 15 Ιουλίου.

Οι Πληροφορίες Ασφαλείας, ανέφεραν ότι «Αγωνίζεται αποφασιστικά κατά των FETO/PDY». Με τις «ευαίσθητους πηγές» που καθόρισαν οι Ερντογάν και Ακάρ, θετική άποψη εξέφρασε και ο τότε Α/ΓΕΑ.

Ο Ταξχος Ογούζ Όκουγιουτζιου από την άλλη πλευρά, ήταν ένα όνομα γνωστό ως «σοσιαλδημοκράτης» που φυλακίστηκε για 1,5 χρόνο στη συνωμοσία της κατασκοπείας της Σμύρνης. Συνέταξε την Έκθεση Διοικητικής Έρευνας για τα όσα έγιναν στο ΓΕΕΘΑ μετά τις 15 Ιουλίου. Τοποθετήθηκε στη Διοίκηση 6ης Κύριας Αεροπορικής Βάσης στο Μπαλίκεσιρ. Μετά την τοποθέτηση του Κουτλάϊ Ντεμίρ στο Ντιγιάρμπακιρ, έγινε Δντής Προσωπικού του ΓΕΑ.

Ο Ταξχος Aζίζ Ανταλί ήταν επίσης στο Τμήμα Προσωπικού της Διοίκησης του ΓΕΑ. Ήταν μόλις στο πρώτο έτος του ως Ανώτατος.

Όταν τα βάζουμε όλα αυτά μαζί, ειδικά όσον αφορά τη Διοίκηση του ΓΕΑ, «Γίνεται αγώνας κατά των FETO ή με αυτούς που πολεμούν τους FETO?», δεν έρχεται στο μυαλό μια τέτοια ερώτηση?

Προήχθη άλλος ένας «φιλοκυβερνητικός».

Όσο για κάποιες αξιόλογες προαγωγές, ας δούμε πρώτα μερικά από τα ονόματα που έφεραν στο προσκήνιο τα ΜΜΕ της εξουσίας, πριν από το ΑΣΣ.

Τονίστηκε ότι ο Επχης του ΓΕΑ Αντπτχος Ισμαήλ Γκιουνέϊκαγια και ο Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Αντπτχος Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου, είναι μεταξύ των ονομάτων που περιμένουν προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Ενώ ο Kαντίογλου προήχθη στον βαθμό του Πτχου, η θητεία του Γκιουνέϊκαγια παρατάθηκε (Διατηρητέος).

Εν τω μεταξύ, ο Υπτχος Ισμαήλ Γκιουναϊντίν Διοικητής της ΣΙ του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, έγινε επίσης Αντπτχος.

Στην έρευνα της «ευαίσθητης πηγής» που διεξήχθη πριν από τις 15 Ιουλίου, μια από τις πηγές ανάφερε για τον Γκιουναϊντίν: «Πρέπει να προαχθεί, φιλοκυβερνητικός». Να θυμίσουμε ποιος είναι και ο Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου, που προήχθη στο βαθμό του Πτχου

Ο Διοικητής που ζητά έγγραφη διαταγή από τον Πρωθυπουργό

Λίγες μέρες μετά τις 15 Ιουλίου, ο τελευταίος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μίλησε για τις εμπειρίες του εκείνο το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Από τη μια πλευρά, ο Πρόεδρός μας δεν είναι ασφαλής εκεί. Κάνει σχέδια να φύγει από εκεί που είναι. Είπαμε λοιπόν, «Ας σταματήσουμε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές. Αυτά συντονίζονται από το Akıncı.»… Από τη μία πλευρά, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την Πολεμική Αεροπορία. Φυσικά, δεν μπορούμε να συναντηθούμε με τον Α/ΓΕΕΘΑ. Αναζητήσαμε τον Α/ΓΕΑ, αλλά δεν μπορέσαμε να τον προσεγγίσουμε. Αυτή τη φορά, υπάρχει η Διοίκηση Αεράμυνας στο Εσκισεχίρ. Υπάρχουν 3-4 στρατηγοί εκεί, μίλησα μαζί τους. Οι διοικητές είπαν, «Κύριε, χωρίς άδεια, εκτός ελέγχου, αεροπλάνα που αναχωρούν από το Ντιγιαρμπακίρ, το Ακιντζιλάρ και το Μπαλικεσίρ, πετάνε χαμηλά πάνω από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη και τα ελικόπτερα βομβαρδίζουν με τον ίδιο τρόπο». Τους είπα: «Αδερφέ, δεν έχεις κανένα άλλο μέσο στη διάθεσή σου, γιατί δεν τους σηκώνεις και τους καταστέλλεις, γιατί δεν εμποδίζεις τις επιθέσεις τους σε ανθρώπους?». Εδώ, λένε, «τα μέσα δεν είναι φορτωμένα, χρειάζονται δύο ώρες για να φορτωθούν, χρειάζεται μία ώρα για να φτάσουν από το Ερζερούμ». Αυτό με νευρίασε τόσο πολύ. «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αδερφέ. Αυτό δεν είναι πειστικό. Κοιτάξτε, σας διατάζω, απογειώστε αμέσως τα αεροπλάνα, για να αποκρούσετε αυτές τις επιθέσεις και να εξαλείψετε αυτή την αίσχος, διατάζω». Ένας από τους στρατηγούς, είπε: «Στείλτε έγγραφη διαταγή». Φυσικά εκείνη τη στιγμή εξερράγην και είπα: «Τι έγγραφη διαταγή, αδερφέ. «Κοιτάξτε, θα σας ζητήσω να λογοδοτήσετε γι’ αυτό. Όλα όσα λέω σ’ αυτό το τηλέφωνο είναι έγγραφη διαταγή. Είπα: «Ή κάνετε ότι απαιτείται από αυτήν τη διαταγή ή πληρώνετε βαρύ τίμημα γι' αυτό». Μετά από όλο αυτό τον αγώνα, καταφέραμε να πάρουμε αεροπλάνα από εκεί, αλλά χάσαμε τουλάχιστον δύο ώρες».

Στην ερώτηση: «Είναι υπό κράτηση ο στρατηγός με τον οποίο μιλήσατε στο τηλέφωνο?», ο Γιλντιρίμ απάντησε: «Νομίζω ότι είναι ένας από τους στρατηγούς που είναι υπό κράτηση»

Μετά τις δηλώσεις του Γιλντιρίμ, υποστηρίχθηκε ότι ο διοικητής που ζήτησε «έγγραφη διαταγή» ήταν ο Αντπτχος Χασάν Χουσεΐν Ντεμιραρσλάν.

Ωστόσο, μήνες αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι αυτό το όνομα ήταν στην πραγματικότητα, ο Υδκτής της Πολεμικής Αεροπορίας του Εσκισεχίρ, Αντπτχος Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου…

Στην κατάθεσή του στην Εισαγγελία ως μάρτυρας, ο Kαντίογλου είπε ότι ζήτησε έγγραφη διαταγή χωρίς κακόβουλη πρόθεση, με τη σκέψη να αποφύγει τυχόν νομικά προβλήματα στο μέλλον και ότι τα αεροπλάνα απογειώθηκαν αφού ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι το τηλέφωνό του η κλήση καταγράφηκε και έδωσε προφορικά αυτή την εξουσία.

Σημειώσεις από έναν αρχάριο του ΑΣΣ

Δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν όλες οι αποφάσεις του ΑΣΣ σε ένα άρθρο.

Λοιπόν, προς το παρόν, ας τελειώσουμε με τα ακόλουθα σχόλια που έκανε σήμερα ο Αχμέτ Χακάν, αρχισυντάκτης της εφημερίδος Χουριέτ», υπό τον τίτλο «Σύντομες σημειώσεις σχετικά με τις αποφάσεις του ΑΣΣ από έναν αρχάριο»:

 «Στο παρελθόν, υπήρχαν πολλές αναλύσεις σχετικά με τις αποφάσεις του ΑΣΣ. Το θέμα προσεγγίστηκε στο πλαίσιο του «Ποιος θα διαμορφώσει την πολιτική ?». Τεράστιες σελίδες αφιερώθηκαν σ’ αυτό το έργο. Έ ρε! Υπήρχαν ειδικοί για το θέμα των αποφάσεων του ΑΣΣ στον Τύπο. Υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι που έκαναν την καριέρα τους πάνω σ’ αυτό. Οι αποφάσεις ΑΣΣ αντιμετωπίζονται πλέον ως διαδικασία ρουτίνας. Και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Κοιτάζω τις αποφάσεις του ΑΣΣ με τα μάτια ενός αρχάριου. Δεν με πειράζει να είμαι αρχάριος σ’ αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, χαίρομαι πολύ που η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Στγού Γιασιάρ Γκιουλέρ παρατάθηκε κατά ένα χρόνο. Ο Γιασάρ πασά, είναι ένας διοικητής που μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι το συναίσθημα, είναι απλώς το συναίσθημα. Για παράδειγμα, χάρηκα που ένας διοικητής που εκτέθηκε στην υπόθεση της στρατιωτικής κατασκοπείας και στην υπόθεση του εκβιασμού, ήταν ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων. Ο ερχομός του Νχου Ερτζουμέντ Τατλίογλου σ’ αυτή τη θέση, έχει τρελάνει κάποιους. Μπράβο! Επίσης, έδωσα θετικούς βαθμούς στην προαγωγή του Μπαχτιγιάρ Ερσάϊ από Υπτγο σε Άντγο. Ο Eρσάϊ, είναι ένας διοικητής που πέρασε 31 μήνες στη φυλακή από την υπόθεση της «Βαριοπουλα». Καλή επιτυχία και σ’ αυτόν. Και δίνω τη γενική μου ετυμηγορία: οι ντροπιασμένοι διοικητές από τους FETO, είναι οι διοικητές που εμπιστεύομαι περισσότερο».

 «Οι διοικητές που έχουν ντροπιαστεί από τους FETO, είναι αυτοί που εμπιστεύονται περισσότερο». Τι θα έλεγε ο Aχμέτ Χακάν για την αποστρατεία των Υπνχου Αϊχάν Γκεντίκ και Χασάν Όζγιουρτ και τους Αρχιπλοιάρχους Τιουρκέρ Κότσπιναρ, Αϊκούτ Μανίογλου και του Υπτγου Ιντρίς Ατζάρτιουρκ, που συνελήφθησαν με συνωμοσία ?

Ή στο δικό τους πρόγραμμα το 2014, «Εμείς, η Τζεμάατ (κοινότητα) και οι ΗΠΑ, εργαστήκαμε μαζί για να τερματίσουμε τη στρατιωτική κηδεμονία», ότι ένας πρώην βουλευτής του AKP που ομολόγησε, έγινε μέλος του κόμματος MKYK πέρυσι. Ένα άλλο μέλος του AKP είπε: «Εάν το ΑΚ Κόμμα έδωσε τα χέρια με τους FETÖ, το έκανε για να εκκαθαρίσει διαφορετικούς πραξικοπηματίες… Από τη μια πλευρά υπήρχε η πραξικοπηματική κεμαλική παράδοση, από την άλλη υπήρχαν οι FETÖ. Έπρεπε να προχωρήσω μπροστά, βάζοντάς τους να σπάσουν ο ένας εναντίον του άλλου». Πώς ερμηνεύει την επιστροφή στη δουλειά του με τη συγκατάθεση του Ερντογάν, μόλις 10 μήνες αφότου είπε και έπρεπε να παραιτηθεί?

«Στο παρελθόν, υπήρχαν πολλές αναλύσεις σχετικά με τις αποφάσεις του ΑΣΣ. Η εκδήλωση προσεγγίστηκε στο πλαίσιο του «Ποιος θα διαμορφώσει την πολιτική ?».

Φυσικά, οι αποφάσεις του ΑΣΣ πρέπει να αναλυθούν.

Γιατί -όπως είπε και ο ίδιος ο Χουλουσί Ακάρ- οι ΤΕΔ σημαίνουν «την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας»... Και είναι πολύ σημαντική δραστηριότητα τα στελέχη που θα το διαχειριστούν, να επιλέγονται από πολύ κατάλληλα άτομα»!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου