Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Και στο γείτονα υπάρχει κρίση, δεν υπάρχει ελπίδα

 Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 27 Ιουνίου 2022

Η τελευταία δημοσκόπηση κοινής γνώμης που διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία, αποκάλυψε ότι Έλληνες και Τούρκοι μοιράζονται την ίδια μοίρα σε απόγνωση για την οικονομία.

Ενώ οι πολιτικοί κρατούν ψηλά την ένταση στις διεθνείς σχέσεις, το πρόβλημα τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων, είναι ότι το φαγητό στο τραπέζι τους μειώνεται κάθε μέρα λίγο περισσότερο.

80%: Δεν πάνε καλά

Η τελευταία δημοσκόπηση κοινής γνώμης που διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία, αποκάλυψε ότι Έλληνες και Τούρκοι μοιράζονται την ίδια μοίρα στην οικονομική απόγνωση. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων Konda και MRB τον Μάιο, το 80,4% των Τούρκων δήλωσε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα. Η ίδια ερώτηση τέθηκε στους Έλληνες και το 57,4% των ανθρώπων στη γείτονα, είπαν ότι πιστεύουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα. Το 68,2% των Τούρκων και το 60,7% των Ελλήνων, πιστεύουν ότι η οικονομία και η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθούν τους επόμενους 12 μήνες. Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και στις δύο χώρες, δείχνουν ότι ενώ οι πολιτικοί αυξάνουν την ένταση, οι άνθρωποι και στις δύο πλευρές του Αιγαίου είναι σοβαρά απελπισμένοι και ότι η οικονομία και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες της χώρας θα βελτιωθούν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

 Η Τουρκία είναι πρώτη και η Ελλάδα δεύτερη

Η Τουρκία βιώνει μια κρίση αύξησης των τιμών σε επίπεδο που δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα, όπου ο ετήσιος πληθωρισμός είναι 11,3%, με ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού 70% στην Τουρκία. Ωστόσο, η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τις αυξήσεις τιμών κατά 20 φορές μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2020 και του 2022 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά το Ισραήλ μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, κατέχει την πρώτη θέση στην περιοχή με ρυθμό πληθωρισμού 54,8% το πρώτο τρίμηνο του 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου