Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ιsmail Demir: Θετικά αποτελέσματα προέκυψαν από τις δοκιμές του ενσωματωμένου Κορεάτικου κινητήρα του άρματος «Altay»

 Ιστοσελίδα «savunmatr» της 12 Μαϊου 2022

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir επεσήμανε ότι οι κινητήρες από την Κορέα ενσωματώθηκαν στο πρωτότυπο του άρματος ALTAY και ότι προέκυψαν καλά αποτελέσματα από τις συνεχιζόμενες δοκιμές.

Ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας Δρ. İsmail Demir έκανε αξιολογήσεις για την τελευταία κατάσταση στην Τουρκική αμυντική βιομηχανία σε ζωντανή μετάδοση στο NTV.

Ο İsmail Demir συμμετείχε στο πρόγραμμα και έκανε δηλώσεις για το Εθνικό Μαχητικό αφος, το Bayraktar TB2, το άρμα ALTAY, τα εγχώρια πολεμικά πλοία και υποβρύχια, τις εγχώριες μηχανές και πολλά άλλα θέματα.

«Η σημασία των συστημάτων αεράμυνας έχει αναδειχθεί

Ο İsmail Demir, ο οποίος είπε ότι η σημασία των συστημάτων αεράμυνας προέκυψε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε: «Η σημασία της επικοινωνίας μη επανδρωμένων συστημάτων στο πεδίο φάνηκε. Το TB2 γνώρισε μια σημαντική διαδικασία ωρίμανσης. Αυτή η διαδικασία έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στο πεδίο. Οι επιτυχίες που επιτυγχάνονταν έφερναν συνεχώς νέες προσθήκες στο έργο. Ένα ταξίδι προς την τελειότητα ξεκίνησε».

Εθνικό μαχητικό αφος και Hürjet: 2023

Ο İsmail Demir εξήγησε πότε το Εθνικό μαχητικό αφος θα φύγει από το υπόστεγο και πότε το Hürjet θα πετάξει. «Με την εμπειρία μας, θα αποκτήσουμε πολύ διαφορετικές δυνατότητες. Η γραμμή παραγωγής δημιουργείται για το πρώτο κομμάτι το 2023, είναι η ημερομηνία που το εθνικό μαχητικό αφος θα φύγει από το υπόστεγο, καθώς και η ημερομηνία που θα πετάξει το HürJet μας».

«Είδαμε καλύτερα τη σημασία του πολυεπίπεδου συστήματος αεράμυνας»

Δηλώνοντας ότι συνεχίζουν να βλέπουν την ικανότητα των SİHA και θέλουν να δείξουν τι μπορούν να επιτύχουν τα μη επανδρωμένα συστήματα, ο İsmail Demir, είπε τα εξής σχετικά με τα συστήματα αεράμυνας σε επίπεδα:

 «Έχουμε δει καλύτερα τη σημασία του πολυεπίπεδου συστήματος αεράμυνας. Ξεκινήσαμε νέες εργασίες πριν από 3 χρόνια. Το Korkut, Hisar, Sungur και Siper άρχισαν να φτάνουν. Θα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Υπάρχουν 2 εκδόσεις του Sungur και τα δύο είναι ακόμα σε παραγωγή. Το Gökdeniz από την άλλη, βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση. Ωστόσο, μια άλλη χώρα θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί πριν από την Τουρκία».

 «Κλείσαμε το θέμα των αγορών σε αεροπλανοφόρα»

Ο Πρόεδρος İsmail Demir ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν τα εγχώρια ΙΗΑ και η Hürjet από το αμφίβιο πλοίο Anadolu και ότι το θέμα της αγοράς αυτών των πλοίων έχει παρέλθει:

«Δεν θέλουμε να χάσουμε το έτος 2022 για το πλοίο Anadolu. Η δουλειά μας σ’ αυτό το θέμα συνεχίζεται με πλήρη ταχύτητα. Έχουμε μελέτες για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα να απογειώνονται απ’ αυτό το πλοίο και για τα Hürjet να απογειώνεται απ’ αυτόν τον τύπο πλοίου. Τα έργα μας συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα δυνατά, απ’ αυτό το πλοίο. Κλείσαμε το θέμα της αγοράς του αεροπλανοφόρου. Συνεργαζόμαστε. Έχουμε βαρεθεί τη στάση ότι μπορούμε να το δώσουμε αυτό, αλλά όχι αύριο. Προσπαθούμε να δούμε το μέλλον από εδώ και στο εξής. Έχουμε αφήσει πίσω μας τη θέση ότι ένα αεροπλανοφόρο μπορεί να παραχθεί στην Τουρκία. Αν χρειαστεί να παραχθεί θα παραχθεί. Διαμορφώνουμε ανάλογα τη δουλειά μας».

Οι χώρες που πάνε να δυσφημίσουν τα TB2 έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σήμερα

Δηλώνοντας ότι η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Demir σημείωσε ότι οι χώρες που προσπαθούν να δυσφημήσουν τα TB-2 σκέφτονται διαφορετικά σήμερα:

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας άλλαξε την ατμόσφαιρα. Οι χώρες που προσπάθησαν να κηλιδώσουν τα TB2 πριν από τον πόλεμο, έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σήμερα. Η αλλαγή στάσης τους δεν θα μας αποτρέψει από το μονοπάτι μας, απλά κοιτάμε μπροστά. Το μπλοκάρισμα θα καθυστερήσει μόνο τη δουλειά μας λίγο, αλλά σίγουρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Έρχονται εγχώρια πολεμικά πλοία και υποβρύχια

Ο İsmail Demir έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για τα εγχώρια πολεμικά πλοία:

«Δεν είμαστε μόνο σε ένα εγχώριο πολεμικό πλοίο, πραγματοποιούμε έργα που αλληλοσυμπληρώνονται ή πηγαίνουν ακόμα πιο ψηλά. Φτάσαμε στο σημείο να κατασκευάσουμε το δικό μας υποβρύχιο, το εγχώριο υποβρύχιο. Μετράμε μέρες για να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο υποβρύχιο. Ο ρυθμός οικιακού εξοπλισμού μας αυξάνεται επίσης γρήγορα».

Εγχώρια πυρομαχικά, κινητήρες πυραύλων και κινητήρες πυραύλων κρουζ

Ο İsmail Demir μοιράστηκε τα ακόλουθα σχετικά με τα εγχώρια πυρομαχικά, τους κινητήρες πυραύλων και τους κινητήρες πυραύλων κρουζ:

«Έχουμε κάνει δοκιμαστικές βολές πολλών προϊόντων σε εγχώρια πυρομαχικά. Μεταξύ αυτών, τα έργα μας που θα πυροβολούν από θαλάσσιες πλατφόρμες στην ξηρά, όπως τα Çakır, Atmaca, Hisar, έργα που συνεχίζονται. Στο θέμα των κινητήρων πυραύλων, βρισκόμαστε σε 3 πεδία. Έχουμε εκτεταμένη δουλειά σε αυτό. Έχουμε επίσης ένα ευρύ φάσμα μελετών για κινητήρες πυραύλων κρουζ στον στόχο μας»

Διαστημικές μελέτες

Ανέφερε ότι η Τουρκία βρίσκεται μόλις στην αρχή του δρόμου στο διάστημα και οι μελέτες συνεχίζονται:

«Το έργο μας για την εκτόξευση μίνι-δορυφόρων στο διάστημα συνεχίζεται. Είμαστε μόλις στην αρχή του ταξιδιού στα διαστημικά ταξίδια. Πρώτα απ' όλα, ακολουθούμε τις ανάγκες μας. Εάν βρούμε χρόνο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα θέματα. Φιλικές και αδελφικές χώρες είναι σε επαφή μαζί μας γι’ αυτό το θέμα. Αυτό μας προσφέρει νέες εναλλακτικές».

«Οι δοκιμές του ALTAY Tank, στο οποίο είναι ενσωματωμένος ο Κορεάτικος κινητήρας, συνεχίζονται»

Δηλώνοντας ότι ο Κορεάτικος κινητήρας ενσωματώθηκε στο άρμα ALTAY, ο İsmail Demir εξήγησε ότι οι δοκιμές συνεχίστηκαν και προέκυψαν καλά αποτελέσματα:

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε ενσωματώσει το πακέτο ισχύος από την Κορέα στο πρωτότυπο του άρματος ALTAY. Οι δοκιμές στο πρωτότυπο βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν επιτευχθεί πολύ καλά αποτελέσματα. Έχουμε φτάσει τώρα σε ένα σημείο μαζικής παραγωγής με την Κορέα. Αυτό το σύστημα ισχύος ενσωματώθηκε σε άρμα για πρώτη φορά. Το πακέτο ισχύος του άρματος που χρησιμοποιείται στην Κορέα, δεν είναι αυτό το πακέτο ισχύος. Επειδή χρησιμοποιούν ακόμα το Γερμανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Μέσα σε 2 χρόνια, το ALTAY μπορεί να ξεκινήσει μαζική παραγωγή με αυτό το πακέτο ισχύος. Η πρώτη χρήση της μετάδοσης μπορεί να παρατείνει λίγο τις δοκιμές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου