Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Αμφίβια αποβατική άσκηση από την Ελλάδα με «μήνυμα στην Τουρκία»

 Περιοδικό «Μ5» της 20 Μαϊου 2022

Οι Καταδρομείς του Σώματος Πεζοναυτών της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν από κοινού την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος -2022» στη νήσο Σκύρο.

Το σενάριο της άσκησης, που διεξήχθη σε τέσσερα στάδια, περιελάμβανε την ανακατάληψη περιοχής του νησιού υπό τον έλεγχο των εχθρικών δυνάμεων.

 Στο πρώτο στάδιο, οι αλεξιπτωτιστές έπεσαν στην καθορισμένη περιοχή με Ε/Π και πραγματοποίησαν αναγνώριση.

 Στο δεύτερο στάδιο, η περιοχή καθαρίστηκε από τις Υποβρύχιες επιθετικές δυνάμεις Καταδρομών (SAT komando).

 Στην τρίτη φάση, οι Καταδρομείς του Σώματος Πεζοναυτών Ελλάδας και Αμερικής, πραγματοποίησαν το κύριο και αποφασιστικό μέρος της απόβασης στο νησί.

 Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της άσκησης, το αποβατικό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, αποβίβασε άρματα μάχης και τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα των μηχανοποιημένων μονάδων στην ακτή της νήσου Σκύρου.

Στην άσκηση συμμετείχαν και Ελληνικά μαχητικά αφη που απογειώθηκαν από τις αεροπορικές βάσεις της Νέας Αγχιάλου και της Λάρισας και συνόδευσαν την ολοκλήρωση του σεναρίου.

 «Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, μοιράστηκε το εξής σχετικά με την άσκηση. Αναφέρθηκε ότι στην άσκηση συμμετείχε το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών και τόνισε: «Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Στα Ελληνικά ΜΜΕ υποστηρίχθηκε ότι με την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος -2022» δόθηκε το μήνυμα (προς την Τουρκία) ότι η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες και ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου