Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου μίλησε στο Διεθνές Φόρουμ Μετανάστευσης! Αντίδραση «μεταναστευτικού» προς την Ελλάδα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αδίστακτος ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζητά και τα ρέστα μετά την εργαλειοποίηση των παράνομων εισερχομένων μεταναστών.

«Υπάρχει ήδη μια συστηματική επίθεση στις ζωές των μεταναστών, για παράδειγμα οι απωθήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά λυπηρό να βλέπουμε ότι ο Frontex συνέβαλε σε όλες αυτές τις μελέτες. Τίποτα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό».


Εφημερίδα «Χουριέτ» της 20 Μαϊου 2022

Ο YΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε στο Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση στον ΟΗΕ. Δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι η χώρα που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους μετανάστες από το 2014, ο υπουργός Τσαβούσογλου δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι ένα εκατομμύριο Σύριοι θα επιστρέψουν στη χώρα τους εθελοντικά και με ασφάλεια. Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η απώθηση των μεταναστών από την Ελλάδα στο Αιγαίο, προκάλεσε πολλά θύματα.

Ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, παρευρέθηκε στο Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών και πραγματοποίησε ομιλία.

«Η μετανάστευση χρειάζεται μια παγκόσμια και βιώσιμη προσέγγιση γιατί είναι ένα διασυνοριακό ζήτημα», είπε ο υπουργός Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Η έγκριση του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση είναι ένα εξαιρετικά ιστορικό βήμα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τα λόγια πράξη. Όλα τα βήματα πρέπει να αποτελούν τη βάση αυτού του ζητήματος. Οι μετανάστες γίνονται θύματα εμπορίας ανθρώπων, διακρίσεων και ξενοφοβίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, πρέπει να υποστηρίξουμε και να επισημάνουμε όλα τα μέτρα που έγιναν σχετικά με τις διακρίσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μπαγκλαντές και το Λουξεμβούργο για τις προσπάθειές τους σ’ αυτό το πλαίσιο. Υπάρχει ήδη μια συστηματική επίθεση στις ζωές των μεταναστών, για παράδειγμα οι απωθήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά λυπηρό να βλέπουμε ότι ο Frontex συνέβαλε σε όλες αυτές τις μελέτες. Τίποτα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό».

Επιπλέον 125000 μετανάστες

«Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό μεταναστών στον κόσμο από το 2014. Φιλοξενούμε επιπλέον 125000 μετανάστες, ειδικά λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Τσαβούσογλου.

«Ο πόλεμος στη Συρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε σ’ αυτό το πλαίσιο. Περισσότεροι από 500000 Σύριοι έχουν πράγματι επιστρέψει οικειοθελώς σε περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG. Θα πολεμήσουμε οργανώσεις που εμποδίζουν τους αμάχους να επιστρέψουν σ’ αυτές τις περιοχές».

«Θα αυξήσουμε τις κατοικίες σε 100000»

«Θα επεκτείνουμε τις προστατευόμενες περιοχές για να υποστηρίξουμε περισσότερες εθελοντικές επιστροφές. Έχουμε ήδη χτίσει περισσότερα από 57000 σπίτια και θα αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό σε 100000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το σχέδιο που έχουμε αναπτύξει σ’ αυτό το πλαίσιο θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και εθελοντική επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύριων στη χώρα τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου