Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Μανιφέστο 10 σημείων από την Τουρκία προς τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που είναι υποστηρικτές της τρομοκρατίας

 Εφημερίδα «Σταρ» της 18 Μαϊου 2022

Η Άγκυρα θα ζητήσει από τη Σουηδία και τη Φινλανδία, που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την πόρτα της Τουρκίας με το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, να πολεμήσουν την τρομοκρατία χωρίς «όμως» και «αλλά» και να μην κάνουν διακρίσεις μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: «Θα έρθουν να μας πείσουν? Με συγχωρείτε. Θα κουραστούν. Δεν θα λέγαμε ‘ναι’ σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, που είναι οργάνωση ασφαλείας». Μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις του, τα βλέμματα στράφηκαν στην Άγκυρα. Η Τουρκία τονίζει ότι είναι απαραίτητο να πολεμήσουν την τρομοκρατία χωρίς «αλλά» και να μην κάνουν διακρίσεις μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Για τον σκοπό αυτό η Άγκυρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μανιφέστο στους συνομιλητές της.

Μανιφέστο 10 σημείων από την Τουρκία

Η Σουηδία και η Φινλανδία είχαν σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Τουρκία κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG/PYD στη Βόρεια Συρία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδος «Σαμπάχ», για να μπορέσει η Τουρκία να βρίσκεται σε σχέσεις «συμμαχίας» με αυτές τις δύο χώρες, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες 10 προϋποθέσεις:

1. Το PKK και τα παράγωγά του είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Η στάση σ’ αυτό το θέμα πρέπει να διευκρινιστεί.

2. Οι δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής των ονομάτων στο λεγόμενο εκτελεστικό επιτελείο της τρομοκρατικής οργάνωσης, στα κοινοβούλια των χωρών πρέπει να σταματήσουν. Είναι απαράδεκτο τρομοκράτες όπως ο Zübeyir Aydar, ο λεγόμενος Ευρωπαίος ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, να διοργανώνουν διάσκεψη στο κοινοβούλιο της χώρας.

3. Ειδικότερα, η ανοιχτή οικονομική στήριξη που παρείχατε στην τρομοκρατική οργάνωση YPG πρέπει να κοπεί και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να μην νομιμοποιούνται, με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης DEAŞ.

4. Αποφύγετε τις επαφές με το εκτελεστικό επιτελείο του PKK στο πεδίο Ιράκ-Συρίας, που αναζωογονούν την οργάνωση.

5. Οι δραστηριότητες παραπληροφόρησης φυγάδων των FETO (Γκιουλενιστες) που έχουν ένταλμα έρευνας, θα πρέπει να σταματήσουν.

6. Επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των μελών της οργάνωσης που λειτουργεί για λογαριασμό του PKK/YPG/KCK, εμπλεκόμενα σε εγκλήματα και ως εκ τούτου καταζητούμενα με κόκκινη ειδοποίηση.

7. Ενώ δικαίως αναζητάτε εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας σας, σταματήστε να υποστηρίζετε κάθε είδους δραστηριότητες κατά της ασφάλειας της Τουρκίας με τρόπο που δεν συμβιβάζεται με το πνεύμα της συμμαχίας.

8. Θα πρέπει να αναληφθεί αμοιβαία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα διατηρεί τακτικές διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

9. Διακόψτε τη διακίνηση χρημάτων των οντοτήτων που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα σας, μπλοκάρετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς

10. Αποτροπή δραστηριοτήτων και προσπαθειών συγκέντρωσης χρημάτων από οργανώσεις υπό το πρόσχημα των ΜΚΟ κατά της Τουρκίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου