Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Υπογράφηκε το συμβόλαιο των επιπλέον Rafale, παραδόσεις το 2024

 

Μαζί με τις τρεις φρεγάτες FDI HN έγινε πριν λίγη ώρα η υπογραφή του συμβολαίου αγοράς των έξι επιπλέον μαχητικών Rafale. Το νέο συμβόλαιο ακολουθεί αυτό των 18 αρχικών Rafale, που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2021, και θα έχει σαν αποτέλεσμα τα Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας να αυξηθούν σε 24.

Τα πρώτα έξι Rafale έφτασαν στην Ελλάδα στις 19 Ιανουαρίου 2022. Οι παραδόσεις των αρχικών 18 αεροσκαφών ολοκληρώνονται το 2023 και αυτές των έξι επιπλέον Rafale θα αρχίσουν το καλοκαίρι του 2024.

Το Rafale μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα, επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων. Το Rafale μπορεί να φέρει έναν μεγάλο αριθμό όπλων, όπως τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor, τον πύραυλο πλεύσης SCALP-EG και τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου