Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στρατηγός Φράγκος Φ. στον ραδιοφωνικό σταθμό libero 107.4 fm όπου αναφέρθηκε στον Ελληνισμό της Μαριούπολης και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να βρουν δίοδο διαφυγής από την ζώνη του πολέμου.
Συγκεκριμένα επεσήμανε την αποτυχία αυτών που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους να συζητήσουν και να βρουν λύσεις με αποτέλεσμα την ΑΠΩΛΕΙΑ αθώων θυμάτων και ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΛΕΡΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.
Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:
Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται σε όλους τους τελευταίους πολέμους και «έγχρωμες επαναστάσεις». Έκανε παράλληλα μια ιστορική αναδρομή στις συμφωνίες που υπογράφηκαν μετά την κατάρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά το 1997 δεκατεσσάρων (14) νέων χώρων, του πρώην συμφώνου της Βαρσοβιας και της Βαλκανικής κάνοντας ειδική αναφορά στην ένταξη των Σκοπίων κατόπιν πιέσεων από Νατοϊκούς με δώρο την ονομασία.
Ειδική αναφορά έκανε στην Ελληνική ομογένεια της Μαριούπολης ζητώντας να δοθεί λύση στον επαναπατρισμό όλων όσων το επιθυμούν κάνοντας και σχετική πρόταση ώστε να ναυλωθούν και να φιλοξενηθούν σε κρουαζιερόπλοια ή ακόμη και να μεταβούν στο Ροστόφ όπου υπάρχει και εκεί ελληνική ομογένεια ,υστερα από συνεννόηση της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ρωσία επικαλούμενοι ανθρωπιστικούς λόγους.
Ο στρατηγός ανέφερε ότι η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνεπώς η ενέργεια αυτή ήταν στα πλαίσια των συμβατικών μας υποχρεώσεων με την επισήμανση όμως πως ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΜΕ και οφείλαμε να αναμένουμε μαζικότερη ανταπόκριση και των υπολοίπων κρατών.
Δικαιολόγησε την στάση μας λέγοντας πως έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» με κοινή εξωτερική πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια και όχι μια "Ένωση των Βορείων" που καταδυναστεύει τις χώρες του Νότου.
Έκανε διαχωρισμό του προσφυγικού συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία και σ'αυτό που συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια και την εργαλειοποίηση του από την Τουρκία.
Τέλος αναφέρθηκε στην υποκριτική στάση της Διεθνούς κοινότητας σε σχέση με το Κυπριακό και την ΜΗ επιβολή κυρώσεων στην αναθεωρητική Τουρκία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου