Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Κύπρος: Σε κινήσεις 'οριοθέτησης' του ψευδοκράτους προχωρά η Τουρκία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εδώ δεν είναι έδαφος της Ε.Ε. τι περιμένουν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Κομισιόν μόνο να τους επιβραβεύσουν τους καταπατητές Τούρκους δεν έκαναν ανοικτά, αφού όχι μόνο τους ανέχονται, αλλά και τους εξοπλίζουν..

Οι κινήσεις της κατοχικής Τουρκίας στη νεκρή ζώνη, οι ενέργειες που γίνονται στην περίκλειστη κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου, η εμπλοκή του ΕΒΚΑΦ στο περιουσιακό, αποτελούν κομμάτια του πάζλ, μέρος του τουρκικού σχεδιασμού με στόχο την προετοιμασία και την επιβολή της λύσης δύο κρατών στο νησί, σύμφωνα με το philenews.

Καμία από τις κινήσεις, τα επεισόδια στη νεκρή ζώνη, δεν είναι τυχαία, περιστασιακά, μεμονωμένα, καθώς όπως παρατηρούν ενημερωμένες πηγές, αποτελούν συστηματική προσπάθεια που έχει ενταχθεί στο ευρύτερο τουρκικό σχέδιο. Τα επεισόδια/κινήσεις στη νεκρή ζώνη δεν σημειώνονται μόνο στην περιοχή της Δένειας αλλά σε πάρα πολλές τοποθεσίες της. Είναι σαφές πως αυτό που κάνουν οι Τούρκοι είναι απόπειρα "οριοθέτησης" του τουρκοκυπριακού ανεξάρτητου "κράτους" ενόψει ενδεχόμενων εξελίξεων ή και διαπραγματευτικής και εν γένει διαδικαστικής ακινησίας, που θα επιτρέψουν στην κατοχική δύναμη να επιβάλει νέα τετελεσμένα και να τα εδραιώσει. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου