Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Αναχαίτιση Τουρκίας: εφικτή ή paradigm shift;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν το βάζουν με τίποτε κάτω..
Η χρηματοδότηση τους είναι μη ανιχνεύσιμη..
Οι στόχοι τους είναι  να μην έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα, άρα εξωτερική πολιτική ΟΧΙ «σύμπραξης» που και καλά επικαλούνται, αλλά εσαεί «γιουσουφάκια» των αδηφάγων εθνικό-ισλαμιστών της Άγκυρας..
Το περιτύλιγμα είναι τέλειο, αφού είμαστε έξυπνοι, ας ανεχθούμε μείωση ΕΘΝΙΚΗΣ κυριαρχίας με το γνωστό δόγμα, που υπηρέτησαν και υπηρετούν η «Κυπρος είναι μακρυά» και γιατί όχι το Καστελοριζο, η ΧΙΟΣ η ΡΟΔΟΣ οι Οινούσσες και ότι άλλο θέλει ο ΑΓΑΣ ο Τούρκος..
Βρε «άντε στον αγύριστο», να μην το γράψω στη γλώσσα των παιδικών σας μυθικών ηρώων, που μας θέλετε και πάλι δουλικα,όπως διδάσκετε εσείς οι καθηγηταδες της συμφοράς, ότι ποσό καλά ζούσαν οι Έλληνες στην Οθωμανικη αυτοκρατορία.
Επιτέλους «Βρε αει σιχτίρ»!!…




Π.Κ. Ιωακείμιδης πρώην πρεσβευτής – σύμβουλος του ΥΠΕΞ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του FEPS και του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Υπάρχουν δύο στρατηγικές ουσιαστικά: της αναχαίτισης (containment) και της σύμπραξης (engagement)
Σύμφωνα με το Nordic Monitor (30/12/2021), η Τουρκία προωθεί πρόγραμμα παραγωγής προηγμένων οπλικών συστημάτων περιλαμβανομένων όπλων μαζικής καταστροφής (WMD), πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και ίσως πυρηνικών όπλων παραβιάζοντας τη συνθήκη μη διάδοσης (ΝΡΤ). Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή ας ξεκαθαρισθεί: η εφαρμοσμένη πολιτική της Αθήνας στο σκέλος της αναχαίτισης (containment) της Τουρκίας από του να καταστεί περιφερειακή δύναμη είναι αδιέξοδη, ατελέσφορη, ανέφικτη.

Δεν θα φέρει αποτελέσματα. Σπαταλάμε τζάμπα πόρους. Και όσο συντομότερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου