Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ερντογάν: Η διαδικασία F-16 και S-400 συνεχίζεται

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εμμέσως πλην σαφώς ο Ερντογάν εκβιάζει τις ΗΠΑ με το Ουκρανικό και έχει τη βεβαιότητα ότι και τους S-400, αλλά και η προμήθεια 40 F-16 καθώς και - αναβάθμιση των 80 F-16 θα πετύχουν..

Ρήσεις τι είναι να είσαι Τούρκος!!

Ιστοσελίδα «savunmatr» της 27 Ιανουαρίου 2022

Μιλώντας σε ειδική εκπομπή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Τσάνκαγια, ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δηλώσεις, ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και η διαδικασία για την προμήθεια των F-16 και την αγορά των S-400.
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, έκανε νέες δηλώσεις για το ζήτημα των F-35 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και τα συστήματα αεράμυνας S-400.
«Οι συνομιλίες μεταξύ του Austin και του Χουλουσί Ακάρ συνεχίζονται»
Σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων και του ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, ειδικά για τα F-35, είναι σε θετική κατεύθυνση, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Με άλλα λόγια, η απαίτηση σχετικά με τα F-16, με τη συντήρηση των F-16, τα νέα F-16, είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Austin και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μας Χουλουσί Ακάρ. Και σήμερα λάβαμε τα «διαπιστευτήρια» του νέου πρέσβη και είπαμε καλή τύχη. Ελπίζω να κάνουμε αυτά τα βήματα γρήγορα σε αυτή τη νέα διαδικασία και Τουρκία-ΗΠΑ, ελπίζω να μπορέσουμε να βάλουμε τις σχέσεις τους σε θετική θέση όπως στο παρελθόν».
 «Μάλλον δεν θα ρωτήσουμε κανέναν όσο χτίζουμε τα δικά μας αμυντικά συστήματα»
Ο Πρόεδρος Ερντογάν στην ερώτηση: «Υπάρχει θέμα αγοράς νέων Πυροβολαρχιών από τη Ρωσία όσον αφορά τους S-400?», έδωσε την εξής απάντηση: «Αυτή η διαδικασία μας συνεχίζεται. Άρα δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση γι' αυτούς. Με άλλα λόγια, κανείς άλλος εκτός από εμάς, δεν θα αποφασίσει τι θα πάρουμε και από ποιον, δηλαδή την απόφαση θα την πάρουμε εμείς πάλι. Γιατί το υπόβαθρο της προμήθειας των S-400, είναι μια κατανόηση που κρύβεται μέσα μας. Γιατί θεωρώ ότι πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουμε στην άμυνα, τι θα κάνουμε στην επίθεση. Κανείς δεν δημιουργεί τα αμυντικά συστήματα της χώρας του ρωτώντας μας. Επομένως, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν όταν δημιουργούμε τα δικά μας αμυντικά συστήματα. Όταν είχα αναλάβει τα καθήκοντά μου, το 20% των αμυντικών μας συστημάτων ήταν εγχώρια και εθνικά, αλλά τώρα το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 80%. Αυτό δείχνει ένα πράγμα: η Τουρκία αναπτύσσεται με πολύ διαφορετικό τρόπο στη θέση της, δυναμώνει με διαφορετικό τρόπο και είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε ισχυρότεροι. Γιατί στον περίγυρό μας, υπάρχουν αυτοί που έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς. Αγοράζουν πράγματα από τη Γαλλία και πολλά άλλα μέρη, με πρώτη την Ελλάδα. Τώρα προσπαθούμε να είμαστε αυτάρκεις και συνεχίζουμε τον δρόμο μας δυναμώνοντας σε κάθε περίπτωση και θα συνεχίσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου