Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ποιος πέτυχε το δεύτερο γκολ προς την Αθήνα;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Ο χάρτης του Biden τα είχε προδικάσει χρόνια τώρα το θάψιμο μέρους της Ελληνικής ΑΟΖ και του East Med, ενώ ο Τραμπ το προχώρησε..

Χάρτης Biden

Τι και αν κατ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ έγκαιρα το επεσήμανε ..(βίντεο)

«Τι λέει τώρα ο Τούρκος..»

«Με άλλα λόγια, αν η ExxonMobil είχε όρεξη για το έργο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν θα είχε γράψει επιστολή εγκατάλειψης του έργου.

Το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία, ο λαός της Ελλάδας που χρωστάει δισεκατομμύρια ευρώ με διμερείς συμφωνίες και του οποίου τα εδάφη έχουν παραχωρηθεί στις ΗΠΑ, έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ρίξιμο που έφαγε.»

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 14 Ιανουαρίου 2022

 Özay Şendir 

Ποιος πέτυχε το δεύτερο γκολ προς την Αθήνα;

Η Total είναι μια από τις ενεργειακές μάρκες κολοσσούς της Γαλλίας. Γαλλική εταιρεία που πουλά στην Ελλάδα 24 κυρίως μεταχειρισμένα μαχητικά αφη Rafale και 3 φρεγάτες.

Η ExxonMobil είναι ένας άλλος ενεργειακός γίγαντας.

Η ExxonMobil είναι μια επωνυμία των ΗΠΑ, οι οποίες ΗΠΑ έχουν θαλάσσια βάση στην Κρήτη, χερσαία στην Αλεξανδρούπολη και τρεις αεροπορικές βάσεις σε διαφορετικά μέρη και έχει υπογράψει συμφωνία για το άνοιγμα τεσσάρων ακόμη βάσεων στην Ελλάδα. Όταν ο Τραμπ έγινε Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil, Rex Tillerson, τοποθετήθηκε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Προσέξτε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ενεργειακού κολοσσού έγινε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όχι ενέργειας.

Ούτως ή άλλως, η Total-ExxonMobil και η Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίου ΕΛΠΕ, θα σχημάτιζαν κοινοπραξία για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην Κρήτη και την εξεύρεση φυσικού αερίου.

Η ExxonMobil μείωσε τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες μέχρι το 2025, μετά από ζημίες 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Σε απάντηση, η Γαλλική Total ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα συνεχίσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες σε πόρους γύρω από την Κρήτη.

Από τότε πέρασε ένας χρόνος, αυτή η κοινοπραξία πάγωσε εντελώς τις ερευνητικές της δραστηριότητες στην Κρήτη και τα περίχωρά της.

Η εξέλιξη αυτή ακούστηκε μετά το ανεπίσημο έγγραφο των ΗΠΑ που ζητούσε την εγκατάλειψη του προγράμματος EastMed, όλοι δε απέδωσαν την απόφαση στην επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Έχουμε δει στο παρελθόν πόσο επιρροή έχουν οι ενεργειακές εταιρείες στην πολιτική, από τη χορηγία ενός πραξικοπήματος μέχρι την έναρξη ενός πολέμου.

Με άλλα λόγια, αν η ExxonMobil είχε όρεξη για το έργο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν θα είχε γράψει επιστολή εγκατάλειψης του έργου.

Το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία, ο λαός της Ελλάδας που χρωστάει δισεκατομμύρια ευρώ με διμερείς συμφωνίες και του οποίου τα εδάφη έχουν παραχωρηθεί στις ΗΠΑ, έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ρίξιμο που έφαγε.

Δεν λυπάμαι καθόλου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ή τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, που μοίρασε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ως δωροδοκία κατά την περιοδεία του στην Αφρική, για να εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την περίοδο 2025-2026, αλλά λυπάμαι πολύ για τον Ελληνικό λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου