Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή διασύνδεση Ανατολικής Μεσογείου-Ευρώπης

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Ο Ερντογάν με μαύρο χρήμα εξαγόρασε τους Αμερικανούς και για Halkbank, αλλά και θάψιμο του EastMed για χάρη του Ουκρανικού..

Όσο για την Ελλάδα αδίκως, αλλά την θεωρούν δεδομένη..

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση της Ανατολικής Μεσογείου. Η διασύνδεση μέσω ηλεκτρικής ενέργειας με την Ευρώπη θα ενώσει ενεργειακά τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, επιτρέποντας τις μελλοντικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές, ενισχύοντας τις χώρες τις περιοχής» το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Υποστηρίζουμε έργα σαν αυτά της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής μέσω της διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ελλάδα, και την προτεινόμενη ηλεκτρική διασύνδεση του Ισραήλ με την Κύπρο και το Ευρωπαϊκό δίκτυο» διαμηνύει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον. Αυτά τα σχέδια, υπογραμμίζει, θα είναι προπομπός της ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή και στην Ευρώπη. Την στιγμή που η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης είναι, περισσότερο από ποτέ, θέμα εθνικής ασφαλείας των κρατών, επισημαίνει.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου