Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ο λεβέντης που θα κατασκεύαζε το Εθνικό Άρμα, εξαφανίστηκε. Έφτασαν 2 επιστολές!

 

Εφημερίδα «Σοζτζιού» 16ης Ιανουαρίου 2022

  Necati Doğru 

Το 2018, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Nurettin Canikli από το AKP, είπε: «Σχεδιάσαμε τον κινητήρα του άρματος ‘Altay’, να είναι εγχώριος. Στα τέλη του 2018, το αργότερο στις αρχές του 2020, θα παράγουμε το άρμα ‘Altay’ με κινητήρα εσωτερικού». Ο Ethem Sancak, ιδιοκτήτης της εταιρείας BMC, κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του Εθνικού Άρματος «Altay». Υποστηρίχτηκε με κάθε είδους κρατικά μέσα. Βρήκε και έναν συνεργάτη από το Κατάρ. Δημιουργήθηκε από το τίποτα. Μια μεγάλη κρατική γη του παραχωρήθηκε για να μπορέσει να χτίσει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή αρμάτων στην περιοχή Karasu του νομού Σαγγάριου. Δεν μπόρεσε να εξελίξει τον εγχώριο κινητήρα, δεν κατάφερε να κάνει το κιβώτιο ταχυτήτων. Δεν κατάφερε να αναπτύξει το άρμα στον χρόνο που είχε υποσχεθεί. Πούλησε την εταιρεία του και εξαφανίστηκε. Χθες, έλαβα 2 ενημερωτικές επιστολές σχετικά μ’ αυτά. Το μοιράζομαι μαζί σας για να δείτε ολόκληρη την εικόνα:

Πρώτη επιστολή: «…Όπως ανέφερα στην προηγούμενη συνάντηση, καλέσαμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMC, κύριο Murat Yalçıntaş, στη συνέλευση μας τον Οκτώβριο. Ζητήσαμε συγκεκριμένα πληροφορίες απ’ αυτόν σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην επενδυτική πανεπιστημιούπολη της BMC στο Aριφιγιέ και την προγραμματισμένη επένδυση στο Karasu. Δεν μας δυσαρέστησε. Έκανε δήλωση για το θέμα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα ήθελα να επισημάνω ότι· αυτή η περιοχή είναι κρατική γη, εάν η BMC δεν συνεχίσει τις επενδύσεις της σε αυτήν την περιοχή, οι επόμενες επενδύσεις θα συνεχιστούν υπό κρατικό έλεγχο. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι τις δηλώσεις τις είπα στην ομιλία μου με την έννοια ότι η BMC μεταβιβάζει, το κράτος μπορεί να τις δώσει σε άλλον. Akgün Altuğ, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σαγγάριου.

Δεύτερη επιστολή: «…Αυτή τη στιγμή, το 51% της BMC ανήκει στην Tosyalı και το 49% σε ένα ταμείο του Κατάρ. Ο Tosyalı αγόρασε τις μετοχές που κατείχαν τα άτομα που αναφέρατε στο άρθρο σας (Ethem Sancak), επομένως αυτά τα άτομα δεν έχουν καμία σχέση με την BMC. Την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχε προγραμματιστεί επένδυση, κυρίως στην αμυντική βιομηχανία, στο Karasu...

Το πιο σημαντικό έργο είναι το άρμα «Altay». Γι’ αυτό εργαζόμαστε, επίσης για τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης στο Aριφιγιέ. Ωστόσο, δεδομένου ότι η χωρητικότητα δεν θα είναι αρκετή, θα χρειαστεί μια νέα εγκατάσταση. Ως εκ τούτου, την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο θεωρήθηκε ότι αυτή η επένδυση θα γινόταν στο Karasu και ελήφθησαν μέτρα. Ωστόσο, όταν επαναξιολογήσαμε ως νέα διοίκηση, αποφασίσαμε ότι δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για εμάς, από άποψη υλικοτεχνικής υποστήριξης… Θα ήθελα να διευκρινίσω την κατάσταση σχετικά με τη γη στο Karasu. Το κράτος διέθεσε αυτή τη γη στην BMC για 49 χρόνια με τον όρο της επένδυσης. Όταν φύγουμε από εκεί, θα εκλείψει και το δικαίωμα χρήσης μας για 49 χρόνια. Το κράτος θα χρησιμοποιήσει τη γη όπως θέλει. Ως BMC, δεν τίθεται θέμα να πουλήσουμε αυτή τη γη… Ο τίτλος ιδιοκτησίας της γης ανήκει στο κράτος, όχι στην BMC. Ο Murat Yalçıntaş, είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της BMC».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου