Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Τι φοβάστε από την 6η Σεπτεμβρίου 1931 τα Χωρικά Ύδατα είναι 10 ναυτικά μίλια όσα και στον αέρα στείλτε το Π.Δ. στον ΟΗΕ στα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και με αφιέρωση στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλντεμπεργκ, που τόσο μας αγαπάει..
Αποστομώσετε τον Τούρκο «φασίστα στρατηγό Ακάρ»και ανακηρυξτε 12 ν.μ. σύμφωνα με τον UNCLOS να τελειώνουμε!!…
Ακάρ – «Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσπαθεί να παίξει το θύμα»
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας απέκρουσε κατηγορηματικά το σενάριο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια
Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 9 Ιανουαρίου 2022
Didem Özel
Ξεκάθαρη απάντηση στο όνειρο του γείτονα των «12 μιλίων»:
Καθίστε στη θέση που βρίσκεστε !!
Ας μην μας δοκιμάσουν
Ο ΥΕΘΑ Ακάρ, ο οποίος αντέδρασε σκληρά στις εκτιμήσεις που έγιναν στην Ελλάδα ότι «ήρθε η ώρα να αυξηθούν τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια», είπε: «Προσέξτε καλά, μην κάνετε το λάθος. Μην μπαίνετε σε μια τέτοια περιπέτεια. Μην κάνετε λογαριασμούς. Θα πρέπει να διαβάσετε το συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπ, στο «Πανεπιστήμιο 9ης Σεπτεμβρίου»
Ο ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Άγκυρα και αξιολόγησε το έτος 2021. Στις δηλώσεις του υπουργού Ακάρ ήρθαν στο προσκήνιο μηνύματα για τις διαφωνίες με την Ελλάδα σε θέματα Αιγαίου, Μεσογείου και Κύπρου. Δηλώνοντας ότι οι Ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλού επιπέδου στα νησιά που βρίσκονται στο βάθος της Τουρκίας πέρυσι και έκανε την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα αυξάνει συνεχώς τον αμυντικό της προϋπολογισμό, που είναι «Πολύς για την κανονική άμυνα, πολύ λίγος για την Τουρκία» Οι δηλώσεις του Ακάρ έχουν ως εξής:
Αγαπούν τη φιγούρα: Οι Έλληνες γείτονες, οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί, αγαπούν τη φιγούρα. Έρχονται σε μένα 3-5 προσκλήσεις την εβδομάδα. Δεν μοιράζονται στον Τύπο. Ή στέλνουμε αντιπρόσωπο ή πηγαίνουμε. Έγραψε ο άνδρας στο Twitter: «Θα πάω στο Κατάρ, με κάλεσαν». Πριν φτάσει ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, το Ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκίνησε ένα βομβαρδισμό tweet.
Θα ζητείται άδεια ? (Εκκλήσεις από την Ελλάδα για ακύρωση του Casus Belli) Το Casus belli είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Μια χώρα με έκταση 780000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 84 εκατομμυρίων, σχεδόν θα ζητήσει άδεια από την Ελλάδα, για να πάει στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Τι μυαλό, τι ιδέα, τι σκέψη?
Καθίστε εκεί που είστε: (Δείχνοντας τον χάρτη του Αιγαίου) Όταν το βλέπεις αυτό, μιλάνε τρίτες χώρες. Λέω 'έλα εδώ φίλε', κάνω αυτό το τεστ.
«Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η Τουρκία... Λοιπόν, γράψτε το όνομα της χώρας σας στο μέρος που είναι η Τουρκία. Αυτή είναι η χώρα σας, τι πιστεύετε τότε? (Κουνάει το κεφάλι του για να εννοήσει ότι λένε όχι). Αυτό είναι το status quo. Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό, κάτσε εκεί που είσαι. Μετά απ’ αυτό, αν το αυξήσετε στα 12 μίλια, θα τους ζητήσουμε άδεια όταν πάμε σε διεθνή ύδατα. Έχετε κάνει 6 μίλια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εντάξει, κάτσε εκεί που είσαι. Αυτό λέμε. Να υπάρχει ειρήνη, να υπάρχει ηρεμία. Μακάρι και τα δύο μέρη να επωφεληθούν από τα πλούτη. Το να το λες αυτό, δεν είναι αδυναμία. Δεν αποτελεί απειλή κατά την προστασία των δικαιωμάτων μας. Θέλουμε αυτό να γίνει γνωστό.
Μην κάνετε λογαριασμούς: Προσέξτε μην κάνετε λάθος. Αυτοί είναι στριμωγμένοι τώρα, αυτό είναι. Δεν πρέπει να κάνουν υπολογισμούς, όπως τώρα είναι η ώρα για τα 12 μίλια. Γιατί και άλλοι έκαναν λάθος υπολογισμό. Μετά τις 15 Ιουλίου είπαν: «Εντάξει, δεν μπορούν αυτοί να κάνουν τίποτα άλλο». Μετά από 15 μέρες, 1 μήνα αργότερα, έγινε η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Άρα δεν πρέπει να μας τεστάρουν. Μην μπείτε σε μια τέτοια περιπέτεια. Αφήστε τους να διαβάσουν το συμπόσιο που έγινε στο «Πανεπιστήμιο 9ης Σεπτεμβρίου», στις 9 Σεπτεμβρίου.
Συμφωνία Ε/Π ΑΤΑΚ: (Ο ισχυρισμός ότι το Πακιστάν δεν μπόρεσε να πάρει τα Ε/Π Atak λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Κίνα). Σύμφωνα με τις συνομιλίες μας με τις επίσημες αρχές, είπαν ότι αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια. Αργότερα, οι Πακιστανικές αρχές έκαναν μια δήλωση λέγοντας: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Δήλωσαν ότι η είδηση δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.
Θα δοθεί το όνομα: Διατηρούμε τη σχέση μας συνεργαζόμενοι με το Κατάρ για την τεχνική βοήθεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν και 4 άλλων αεροδρομίων. Οι φίλοι μας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους εκεί. Θα ονομαστεί το επόμενο διάστημα. Το έργο μας θα συνεχιστεί μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης.
Θέματα F35 και F16: (Προμήθεια F-16) Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι ήταν θετικό σχετικά μ’ αυτό, αλλά πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει, την παρακολουθούμε. Ταυτόχρονα, μεταφέραμε τα αιτήματά μας στις Αμερικανικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό ορισμένων από τα F16 που διαθέτουμε. Είναι μια τεχνική μελέτη. Οι αντιπροσωπείες πηγαινοέρχονται. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. (F35) «Έχουμε πληρώσει τα χρήματα για τα αεροπλάνα που μας έχουν διατεθεί. Είπαμε «Ας συζητήσουμε ποια θα είναι η τύχη τους» και ήρθαν. Οι φίλοι μας είχαν αυτή τη συνάντηση στα τέλη Οκτωβρίου. Χαρακτηρίστηκαν ορισμένα πλαίσια, συζητήθηκαν ορισμένα θέματα. Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση στις ΗΠΑ, αυτόν τον μήνα ή τον επόμενο μήνα, ως συνέχεια αυτού. Η προετοιμασία για τη συνάντηση συνεχίζεται.
Τι έγινε στο Καζακστάν: Έχουμε πολύ στενές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για στρατιωτική εκπαίδευση. Παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις. Το Καζακστάν είναι ένας σημαντικός σύμμαχος μας, μια φίλη χώρα. Πιστεύουμε ότι η ειρήνη και η ηρεμία θα έρθουν στο Καζακστάν το συντομότερο δυνατό και θα επικρατήσει τάξη. Τα αδέρφια μας στο Καζακστάν θα ξεπεράσουν τα προβλήματα εκεί με τα δικά τους μέσα και ικανότητες. Είμαστε μαζί τους όπως πάντα. Ο αξιότιμος Πρόεδρός μας δήλωσε ότι είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε κάθε είδους γνώση και εμπειρία. Αυτή είναι η οδηγία μας. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια.
Ο Aκάρ αξιολόγησε το έτος 2021 για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Άγκυρας, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιογράφου Didem Özel Tümer.
«Δεν επιβάλλεται εμπάργκο, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις»
Αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ: Από ορισμένες φιλικές και συμμαχικές χώρες, υπάρχουν καθυστερήσεις φανερές ή κεκαλυμμένες προς την Τουρκία, στην αγορά και την παροχή ενός ανταλλακτικού, ενός συστήματος, ενός υλικού, ενός όπλου και ενός πυρομαχικού. Δεν λέγεται εμπάργκο, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις. Το υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας και τους λέμε τα εξής. «Η αδυναμία των ΤΕΔ, σημαίνει αποδυνάμωση των ΤΕΔ με αυτόν τον τρόπο, καθώς και αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ, επειδή δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ως έτοιμη δύναμη, κρατήσαμε την προσοχή του ΝΑΤΟ το 2021. Είμαστε ένας στρατός, μια χώρα, που έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της απέναντι στο ΝΑΤΟ εδώ και 70 χρόνια. Κι όμως, λέτε ότι είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη δεν δίνετε τις ανάγκες μας με αντάλλαγμα τα χρήματα». Υπάρχει μια τόσο ενοχλητική κατάσταση. Αυτό συνεχίζουμε να το εκφράζουμε στους συνομιλητές μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου