Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

M-1117 και AAV-7: Τί προσφέρουν τα αμερικανικά “δώρα” στον Ελληνικό Στρατό

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για την επιχειρησιακή αξιοποίηση των 1.200 τροχοφόρων ΤΘ οχηματων Μ- 1117..

Τα Μ-1117 ασφαλώς και δεν αντικαθιστούν τα Μ-113 (ΤΟΜΠ-Α) στο Μ/Κ ΠΕΖΙΚΟ..

Ο αρθρογράφος δεν έλαβε υπόψη, ότι είναι ιδανικά στην άμυνα Βασικής ή Ενδιάμεσης Νήσου με δεδομένο την έλλειψη προσωπικού και την ΝΕΑ σύνθεση της Ομάδος Μάχης..

Είναι πλέον κατάλληλα, για την επιτήρηση των συνόρων με προσωπικό δύο ατόμων ειδικά στα Βόρεια σύνορα με Αλβανία - Σκοπιά και Βουλγαρία και την ήδη απίσχναση με την κατάργηση Μονάδων Συνόρων και φυλακίων, όπου με την παρουσία τους θα λειτουργούν θετικά στο ηθικό των κατοίκων ακριτικών περιοχών..

Εξασφαλίζουν την φύλαξη Αεροδρομίων. Στρατιωτικών εγκαταστάσεων με διπλή Περίφραξη κινούμενα στο διάδρομο και την ευνόητη οικονομία προσωπικού φύλαξης …

Δεν συνεχίζω, γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Στρατιωτική ηγεσία στην αξιοποίηση των Μ1117 και ΟΧΙ στους συμβούλους ιδιώτες, που κατέχουν το ρόλο του «Στρατηγού του Καναπέ» ακόμη και εντός των Ε.Δ…….

Ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να παραλαμβάνει τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα Μ-1117, με τα πρώτα να έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα αυτόν τον μήνα. Ταυτόχρονα, άνοιξε επιτέλους και το θέμα απόκτησης αποβατικών τεθωρακισμένων AAV-7 σε ικανό αριθμό. Και τα δύο αυτά είδη οχημάτων έρχονται να καλύψουν πάγιες ανάγκες του. Ενώ η απόκτηση των AAV-7 δεν έχει δεχτεί επικρίσεις, δεν ισχύει το ίδιο για τα Μ-1117, τα οποία έρχονται σε μεγάλο αριθμό.

Η εισαγωγή τόσων τεθωρακισμένων οχημάτων εγείρει ζήτημα σε ποιες μονάδες και με τι ρόλους θα ενταχθούν. Τα 4×4 Μ-1117, τα οποία αποτελούν εξέλιξη των τεθωρακισμένων οχημάτων V-100 και V-150 Commando, αναπτύχθηκαν για επιχειρήσεις στρατιωτικής αστυνόμευσης, εσωτερικής ασφάλειας, αντι-ανταρτικών περιπολιών, και το πολύ-πολύ για επιχειρήσεις στα μετόπισθεν εναντίον ελαφρά οπλισμένων δυνάμεων.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου