Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Εκμετάλλευση κοιτασμάτων: Η Κύπρος επιστρέφει, η Ελλάδα “κοιμάται”…

Στρατηγός Φράγκος Φ.:Ο καθηγητης ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ αποκαλύπτει..

Σήμερα η Ελλάδα εισάγει πανάκριβο φυσικό αέριο από ΗΠΑ, 35-40 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως, που πάνε στην Ρεβυθούσα, και την Ρωσία προς περίπου $30 ανά 1000 κυβικά πόδια. Αυτό το φυσικό αέριο το χρησιμοποιούμε για ηλεκτροπαραγωγή και θέρμανση. Η εκμετάλλευση του Κρητικού φυσικού αερίου θα μας στοίχιζε το πολύ $5 ανά 1000 κυβικά πόδια. Το Κρητικό βιογενές φυσικό αέριο θα το εξάγουμε, κατ’ ανάγκη, στις αγορές της Ασίας με όφελος πάνω από $30 ανά 1000 κυβικά πόδια.

Αν συνεχίσουμε αυτή την απαράδεκτη και καταστροφική φιλοσοφία της μη εκμετάλλευσης του Κρητικού/Χανιώτικου φυσικού αερίου θα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στον κόσμο, την ακριβότερη θέρμανση στον κόσμο, πανάκριβα γεωργικά προϊόντα, πληθωρισμό, ακριβή μετακίνηση κοκ. Ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του ας μην πιστεύουν ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθούν. Ήρθαν για να μείνουν και θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια.

Η εκμετάλλευση των δικών μας υδρογονανθράκων θα μας βγάλει από το τεράστιο δημόσιο χρέος, θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα σταματήσει την μετανάστευση και την υπογεννητικότητα, θα βοηθήσει να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, θα βελτιώσει πάρα πολύ την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην χώρα μας, θα χρηματοδοτήσει την παιδεία και τα πολιτισμικά μας έργα. Αυτά δεν τα βλέπει ο πρωθυπουργός; Έχει υποχρέωση να κοιτάξει και τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου