Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Είναι σε πλήρη παράκρουση..
Πάση θυσία πόλεμο, για να εξαπατήσουν το Τούρκο που πεινάει..
Εφημερίδα «Μιλλιέτ» τα 25 Δεκεμβρίου 2021
Tunca Bengin
Η Ελλάδα, που είναι σε φρενήρη εξοπλισμό και φιλοπόλεμη διάθεση, μιλάει κατά καιρούς για «ειρήνη και φιλία», αλλά ενώ το κάνει αυτό, κατηγορεί την Τουρκία για κλιμάκωση της έντασης. Στην πραγματικότητα, κάνει λογοτεχνία θύματος με την προπαγάνδα ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απειλείται με πόλεμο στον κόσμο». Οι προθέσεις της είναι γνωστές. Να βάλει την Τουρκία σε μπελάδες και κακουχίες, κρυβόμενη πίσω από τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες, όπως ήταν σε όλη την ιστορία και επιπλέον χρησιμοποιώντας τες. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η αλαζονεία και τα όριά της, έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα.
Για παράδειγμα, όσοι διαβάζουν ή ακούν τις τελευταίες δηλώσεις ή μάλλον τις ανοησίες του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του ΥΠΕΞ Δένδια, νομίζουν ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. Διότι, είπε ο πρωθυπουργός, «αν η Τουρκία θέλει να εξομαλύνει τις διμερείς της σχέσεις και τις σχέσεις της με την Ε.Ε, πρέπει να βάλει τέλος στις προκλήσεις της κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των «αιτιών πολέμου». Έκανε δηλαδή κορύφωση της αδικίας ζητώντας την κατάργηση της απόφασης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας του 1995, η οποία θα θεωρούνταν αιτία πολέμου (casus belli) αν η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Και το άλλο που ξεστόμισε, ότι «Η Τουρκία σταδιακά απομακρύνεται από την ΕΕ». Σε άλλη προηγούμενη ομιλία του, εκτός από την ακύρωση του «casus belli», για την προώθηση του Ελληνο-Τουρκικού διαλόγου, έκανε την εξής ανοησία:
«Η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα πρέπει να εγκαταλείψει το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε με τη Λιβύη για τον καθορισμό περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Θα πρέπει να αποδεχθεί λύση στο Κυπριακό σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ…»
Δηλαδή πολλές ανοησίες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν αποδεκτές. Επομένως, είναι πιο σωστό να τα αποκαλούμε όνειρα του κακού γείτονα. Ο Πλοίαρχος ε.α –Επιτελής Μεχμέτ Ασάλ, πρώην Γενικός Γραμματέας της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, εξηγεί γιατί:
«Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης τα χωρικά ύδατα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως 3 μίλια. Όμως η Ελλάδα τα επέκτεινε στα 6 μίλια με μονομερή απόφαση το 1936 και εμείς δεν είχαμε αντίρρηση.
Τότε κάναμε μεγάλο λάθος λέγοντας 6 μίλια. Αν λεγόταν ότι θα γύριζαν 3 μίλια στη Λωζάννη, κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχε σήμερα. Άρα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της δήλωσης 12 μιλίων και της δήλωσης 10 μιλίων. Αν δηλώσει 12 μίλια, παίρνει το 63% του Αιγαίου, αν δηλώσει 10 μίλια, παίρνει το 56%. Με άλλα λόγια, η υπέρβαση των 6 μιλίων σημαίνει ότι αφήνουμε το Αιγαίο στην Ελλάδα για την Τουρκία. Επομένως, το κύριο λάθος είναι να το ονομάσουμε στα 12 μίλια αιτία πολέμου, στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ειπωθεί πάνω από 6 μίλια (αιτία πολέμου). Δεν πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο αν φτάσει στα 10 μίλια ή στα 8 μίλια?».
Η Αθήνα έχει και το λόγο: «Η Τουρκία ν αναγνωρίσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ?»
«Είναι επίσης μια ψευδαίσθηση των 12 μιλίων. Επειδή αυτή η σύμβαση δίνει στις χώρες το δικαίωμα, να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα έως και 12 μίλια.
Επομένως, να το αναγνωρίζει και η Τουρκία. Και πάλι, με βάση το άρθρο αυτής της σύμβασης, «Εάν μια χώρα αποτελείται από αρχιπελαγικά κράτη, υπάρχει υφαλοκρηπίδα», η Ελλάδα λέει «Είμαι ένα κράτος αρχιπελάγους». Ωστόσο, δεν ταιριάζει στον ορισμό. Η Τουρκία δεν υπογράφει, γιατί αντιτίθεται σ’ αυτά. Διαφορετικά θα χάσει τις θέσεις που υπερασπίζεται και θα έχει άδικο, όταν έχει δίκιο. Για παράδειγμα, η Τουρκία λέει ότι πιστεύω στη φυσική επέκταση στην υφαλοκρηπίδα. Όταν κοιτάξεις τη φυσική επέκταση της γης, όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Λέσβος, η Χίος κ.λπ. Όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι προεκτάσεις της Ανατολίας, επομένως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα εντός του κριτηρίου της φυσικής επέκτασης. Αλλά αν αποδεχτείτε το διεθνές ναυτικό δίκαιο και η Ελλάδα δηλωθεί ως κράτος του αρχιπελάγους, μπορούν όλα να έχουν μια υφαλοκρηπίδα».
Εντάξει, αλλά τι γίνεται με την εγκατάλειψη της συμφωνίας που υπογράφηκε με τη Λιβύη και μια λύση στην Κύπρο σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ?
«Η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη μας έδωσε τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις. Η Τουρκία δεν μπορεί να την παρατήσει. Η κατάργησή της σημαίνει επιστροφή στην παλιά θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα λέει ότι η Κρήτη και το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Σχεδιάζει μια υφαλοκρηπίδα 200 χιλιομέτρων στο Καστελόριζο. Είναι αυτό δουλειά που θα γίνει?»
Ποια είναι τα σχέδια του ΟΗΕ στην Κύπρο? Να αποσυρθούν οι στρατιώτες. Τι θα γίνει τότε, δύο μέρες μετά θα πάμε πίσω στη δεκαετία του 1960. Για παράδειγμα, όταν η Κύπρος είναι χωριστή χώρα, η Ελλάδα θα κερδίσει την πλειοψηφία εκεί δύο ημέρες αργότερα, παραχωρώντας δικαιώματα εξερεύνησης σε Ελληνικά πλοία ή ξένες εταιρείες πετρελαίου στην Τουρκική πλευρά απέναντι από την Κύπρο. Πλοία άλλων χωρών θα εξορύξουν τα υποθαλάσσια στρώματα και θα ψαρέψουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι ξεχωριστό κράτος, όλα τα θαλάσσια δικαιώματα σε αυτήν την περιοχή ανήκουν στους Τούρκους. Το να εγκαταλείψετε την Κύπρο, να αποσύρετε τα στρατεύματά σας, σημαίνει αυτοκτονία».
Συνοψίζοντας, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτό που είπε η Ελλάδα, που ήλπιζε σε βοήθεια από την ΕΕ ή απογειώθηκε βασιζόμενη σ’ αυτή, είναι μέρος των βρώμικων υπολογισμών στο κεφάλι της ή μάλλον στα όνειρά της. Επομένως, είναι κυριολεκτικά το είδος που σε κάνει να λες ότι δεν μπορείς να έχεις τέτοιους γείτονες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου