Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ο Εμφιετζόγλου κάνει κόμμα: Ο Πρόδρομος που θέλει να γίνει τώρα... Μεσσίας

 

Στα 84 χρόνια του ο ιδιοκτήτης της Μηχανικής, που κατέρρευσε το 2010, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων, πιστεύει ότι μπορεί να αναστήσει την εταιρεία του, αλλά και να σώσει τη χώρα, ιδρύοντας κόμμα ακροδεξιάς «πατριωτικής» απόχρωσης - «Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική, διότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στα εξωτερικά θέματα» λέει στο «ΘΕΜΑ» 

Το σπίτι-παλάτι γλίτωσε, καθώς ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για άλλη μία φορά... ξεγλίστρησε. Το ίδιο συνέβη και την άνοιξη του 2018, όταν το σπίτι ξαναβγήκε στο σφυρί για 6,82 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank.

Και τότε ο πλειστηριασμός αποφεύχθηκε, αφού ο κ. Εμφιετζόγλου εξασφάλισε δικαστική απόφαση για την αναστολή του. Παρόμοια τύχη είχε και το 2014, όταν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να εκπλειστηριάσει το διαμέρισμά του στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, θα αφήσει να χαθεί το επιβλητικό κτίριο και έδρα της Μηχανικής στο Μαρούσι, την άνοιξη του 2014. Με επισπεύδουσα τη Χαλυβουργική, στην οποία υπήρχε χρέος της κατασκευαστικής εταιρείας, θα βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο και θα περιέλθει στην Aegean Baltic Bank. Η Μηχανική δεν είχε ασκήσει κανένα ένδικο μέσο στην υπόθεση προκειμένου τα έσοδα, ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις εργαζομένων και Δημοσίου.

Υποχρεώσεις και οφειλές

Ο τελευταίος ισολογισμός της τεχνικής εταιρείας δημοσιεύτηκε πριν από έναν χρόνο και αφορά τα πεπραγμένα της οικονομικής χρήσης του 2019. Για την περίοδο αυτή η εταιρεία εμφάνιζε κύκλο εργασιών 3,4 εκατ. ευρώ και αποτελέσματα χρήσης 2,9 εκατ. ευρώ. Ομως η εταιρεία εξακολουθούσε να παρουσιάζει μεγάλη έκθεση σε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, που για το ίδιο διάστημα ανέρχονταν σε 177,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου