Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Λιβύη – Τι απαίτησε η Τουρκία από τη Στρατιωτική Επιτροπή 5+5 – Τι συζητήθηκε στην Αγκυρα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όπου πατήσει το πόδι του ο Τούρκος όχι μόνο δεν αποχωρεί, αλλά απαιτούν έλεγχο του εναέριου χώρου με την ΤΠΑ και η Turk Hava Yollari να εκτελεί πτήσεις Κωνσταντινουπολη - ΤΡΙΠΟΛΗ, αγνοώντας τις εντολές του ΟΗΕ για αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων..

Η στρατιωτική επιτροπή 5+5 της Λιβύης κάλεσε την τουρκική πλευρά να αποσύρει τις δυνάμεις της και τους μισθοφόρους της από τη χώρα, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τούρκους αξιωματούχους.

Ενημερωμένες πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία ζήτησε επίσημα από τη μικτή στρατιωτική επιτροπή 5+5 της Λιβύης ν’ ανοίξει τον εναέριο χώρο της «ανατολικής και νότιας Λιβύης» για διεθνείς πτήσεις της Turkish Airlines, όπως αποκαλύπτει η λιβυκή ιστοσελίδα addresslibya.

Επανάληψη πτήσεων

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Τουρκία ζήτησε από τη Στρατιωτική Επιτροπή να επιτρέψει στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία να επαναλάβει τις πτήσεις της προς τα αεροδρόμια της Λιβύης, Μπενίνα – Μισράτα – Τρίπολη με ασφαλή τρόπο για να συμβάλει στην «υποστήριξη» της εμπορικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου