Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Επιθετικό sell off λόγω της μετάλλαξης Nu και κινδύνου lockdown, σε τράπεζες -8% και ΧΑ -4,45% στις 858 μον. - Ορατές οι 780 μον.

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εκτιμάται ότι μια συνετή προσέγγιση και άμεση προσγείωση στον ρεαλισμό, που επιβάλουν τα νέα δεδομένα λόγω της εκτόξευσης των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αεριο.

Για να καθηλωθεί η τιμή της κιλοβατώρας επιβάλλεται άμεσα να αξιοποιηθούν λιγνίτες, υδροηλεκτρικές μονάδες και ΑΠΕ, για να επιβιώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι «φαραωνικές εξαγγελίες» των 7,5 Δις ΕΥΡΩ για επενδύσεις πράσινης ενέργειας στη Δυτική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και το κλείσιμο όλων των μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 2023, πλην της μονάδος του Αγίου Δημητρίου οδηγούν σε ενεργειακό χάος και σε ολοκληρωτική πτώχευση που θα τροφοδοτηθεί από τις συνέπειες της πανδημίας και την εκ νέου καθίζηση των εσοδων από το τουριστικό προϊόν.


H νέα μετάλλαξη της covid-19 επαναφέρει τον εφιάλτη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και των lockdowns, απειλώντας την ανάκαμψη της οικονομίας
Επιθετικό sell off καταγράφηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 858 μονάδες αλλά και στις διεθνείς αγορές λόγω της νέας μετάλλαξης Nu του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, επαναφέροντας τον εφιάλτη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και των lockdowns, απειλώντας την ανάκαμψη της οικονομίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου