Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Οι ΥΕΘΑ Ελλάδας - Αιγύπτου στην Άσκηση Medusa-11

 Δεν κρύβουν την ενόχληση τους στην Άγκυρα για την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο..


Ιστοσελίδα «savunmatr» της 23 Νοεμβρίου 2021

Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου παρακολούθησαν την άσκηση Medusa-11, η οποία ξεκίνησε στη Μεσόγειο στις 18 Νοεμβρίου και περιελάμβανε σενάρια αέρος, ξηράς και θάλασσας σε διάφορες περιοχές.

Οι υπουργοί Άμυνας παρακολούθησαν την τελευταία ημέρα της Άσκησης «Μέδουσα-11», η οποία συνεχίστηκε μεταξύ 18 και 22 Νοεμβρίου.

Σε δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της «Νότιας» Κύπρου, αναφέρεται ότι «ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας Οσάμα Άσκερ, έφτασαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν την τελική φάση της Κοινής Αεροπορικής Άσκησης «Μέδουσα-11», η οποί πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στην Κρήτη».

Το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με το αποβατικό σκάφος Mistral κλάσης (LHD), τη φρεγάτα Freem Bergamini, την κορβέτα κλάσης Gowind, το ταχύπλοο πυραυλοφορέα Ambassador MK και το περιπολικό Lürssen CPV-60, ενώ χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση και το Ε/Κ περιπολικό πλοίο Loannidis.

Τον Οκτώβριο, 4 μαχητικά αφη Mig-29M/M2 και F-16 Block-52 που ανήκουν στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία και τουλάχιστον 4 αεροσκάφη F-16 Block-60 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 16 Νοεμβρίου, αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την «Άσκηση Μέδουσα-11».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου