Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Το παλάτι έχει αποκοπεί τελείως από το λαό!..

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Η κακοδιοίκηση, η παραβατικότητα, η φτωχοποίηση, ο πληθωρισμός στο 20%, η επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους, το χάσμα 5.000 πλουσίων οικογενειών που καταδυναστεύουν τα 85 εκατομμύρια Τούρκων και η εξαθλίωση των επαρχιωτών φοιτητων καυτηριάζονται με περισσό θάρρος από τον δημοσιογράφο Korkmaz , που ξεπερνά τα όρια της Ερντογανικής αυθαιρεσίας, λογοκρισίας και τρομοκρατίας των ΜΜΕ..

Ίσως να μην ξαναγράψει…


Εφημερίδα «Γενί Τσάγ» της 3 Νοεμβρίου 2021

1. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκική οικονομία είναι καλύτερη από την οικονομία της Γερμανίας και τη Γαλλίας…

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής έρευνας Metropoll Οκτωβρίου 2021, ο μέσος όρος των ανθρώπων λέει:

 Το 80,6% από αυτούς δήλωσαν ότι η οικονομία έχει κακή διαχείριση,

 Το 16,3% πιστεύει ότι γίνεται καλή διαχείριση.

 Το 3,1% λέει «Δεν έχω ιδέα».

Επιπλέον, το 61,4% των ψηφοφόρων του ΑΚΡ και το 80,7% των ψηφοφόρων του MHP, πιστεύουν ότι η οικονομία δεν διαχειρίζεται σωστά.

2. Ο πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu είπε: «Θέλουμε να στείλουμε τους Σύριους στη δική τους χώρα όταν έρθουμε στην εξουσία» και ο πρόεδρος του AKP Ερντογάν απάντησε: «Δεν πετάμε τους υπηρέτες του Θεού που κατέφυγαν σε εμάς στην αγκαλιά των δολοφόνων».

Ο Γιασίν Ακτάι, Σύμβουλος του Προέδρου του AKP, έκανε αξιολογήσεις για το θέμα στο Euronews και είπε: «Η Τουρκία πρέπει να ζήσει με τους Σύριους, όμως αφήστε τους Σύριους να φύγουν, η οικονομία της χώρας θα καταρρεύσει».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Έρευνας Πληροφοριών Κοινωνικής Προοπτικής στην Τουρκία για Σύριους υπό Προσωρινή Προστασία» που διοργανώθηκε από το Τουρκικό Ινστιτούτο.

 Το ποσοστό εκείνων που θέλουν οπωσδήποτε οι Σύριοι να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους είναι 89,4%.

 Αυτών που δεν θέλουν να επιστρέψει, είναι στο 1,9%

 Αυτοί που είπαν ότι δεν πειράζει, ήταν 3,6%.

3. Ο Ερντογάν ήθελε αρνητικό επιτόκιο και υψηλές ισοτιμίες. Το ίδιο έκανε και η Κεντρική Τράπεζα.

Ο χρόνιος πληθωρισμός, που βρισκόταν στο επίπεδο του 10%, αυξήθηκε στο 20% λόγω της υψηλής συναλλαγματικής επίδρασης. Η αγοραστική δύναμη του λαού έχει μειωθεί. Ο κόσμος έγινε φτωχός.

Το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η ηλεκτρική ενέργεια, αυξήθηκαν πάνω από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Ο κόσμος σκέφτεται πώς να περάσει το χειμώνα.

Ο κίνδυνος της χώρας έχει αυξηθεί. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει αυξηθεί για όσους έχουν χρέη σε ξένο νόμισμα και υπάρχει κίνδυνος αθέτησης υποχρεώσεων σε ξένα χρέη.

4. Η αντιπολίτευση είπε ότι τα οχήματα είναι ακριβά και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα αυτοκίνητο σε κάθε σπίτι, υπάρχει ένα αυτοκίνητο στον θυρωρό. Αυτή τη στιγμή, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δεν αρκούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο συνολικός αριθμός αυτοκινήτων στην Τουρκία είναι 13,1 εκατομμύρια. Οι πλούσιες οικογένειες έχουν 3-4 αυτοκίνητα. Σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν τόσα αυτοκίνητα σε 5000 οικογένειες το πολύ στην Τουρκία. Ωστόσο, ο αριθμός των νοικοκυριών στην Τουρκία είναι 19,5 εκατομμύρια.

Επιπλέον, το φθηνότερο νέο αυτοκίνητο είναι 17900 λίρες. Ο αριθμός των εργαζομένων στον κατώτατο μισθό είναι 5 εκατομμύρια. Ένα άτομο με κατώτατο μισθό 2825 λίρες, πρέπει να εργαστεί για 60 μήνες και πέντε χρόνια χωρίς να φάει ή να πιει, για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

5. Για τους φοιτητές που δεν βρίσκουν θέση στις εστίες και κοιμούνται στα πάρκα, ο Πρόεδρος είπε: «Μπορείτε να πάρετε δάνειο 650 λιρών, για να κρατηθείτε στα πόδια σας».

Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι η τιμή ενός δωματίου χωρίς παράθυρο, στο οποίο μόλις χωρούσε ένα μονό κρεβάτι και μια ντουλάπα, ήταν 900 λίρες.

Αυτά τα παραδείγματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν…

Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι γιατί το Παλάτι έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ από τις πραγματικότητες των ανθρώπων?

Μήπως το παλάτι μιλάει διαφορετικά, για να δημιουργήσει αντίληψη παρά τη γνώση των γεγονότων ?

Αν είναι μεσημέρι, αυτός ο τρόπος που χρησιμοποιεί το AKP εδώ και καιρό δεν λειτουργεί πλέον.

Γιατί τα προβλήματα έχουν φτάσει σε επίπεδο που απειλεί τη ζωή των ανθρώπων.

Αν το κάνει εν αγνοία του, σημαίνει ότι όντως υπάρχει διαχειριστική αδυναμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου