Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Τα ΗΑΕ δεν δίνουν ζεστό χρήμα, θέλουν περιουσιακά στοιχεία!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Απομυθοποίηση των 10 Δις από τα ΗΑΕ από την έγκυρη εφημερίδα Cumhuriyet που αποκαλύπτει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και

ΟΧΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…


Εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της 28 Νοεμβρίου 2021

   Mustafa Balbay

Τα ΗΑΕ δεν δίνουν ζεστό χρήμα, θέλουν περιουσιακά στοιχεία!

Η δημοσίως ανακοινωθείσα διάσταση της συμφωνίας που υπέγραψε ο διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Al Nahyan με το Παλάτι έχει ως εξής:

«Τα ΗΑΕ θα επενδύσουν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9 τομείς στην Τουρκία».

Τεχνολογία, μεταφορές, υποδομές, υγεία, τρόφιμα, γεωργία...

Είναι απαραίτητο να ρωτήσουμε το AKP:

Λέτε ότι: «δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην αντιπολίτευση, δεν θα εγκαταλείψουμε τον ιερό σκοπό».

Θα παραδώσετε τη χώρα όχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σεΐχηδες του πετρελαίου;

Τα ΗΑΕ, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων, το ένα δέκατο του μεγέθους της Τουρκίας και που το μόνο εισόδημά τους είναι το πετρέλαιο, δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν στην Τουρκία σ’ αυτούς τους τομείς. Θα αγοράζουν από τα περιουσιακά στοιχεία της Τουρκίας με πετροδολάρια.

Στόχος του παλατιού ήταν να πάρει ζεστό χρήμα από τα ΗΑΕ, για να δώσει την εντύπωση ότι η οικονομία οδεύει προς τα επίπεδά της. Θα ήταν ωραίο να έρθει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ακριβώς έτσι. Ωστόσο, τα ΗΑΕ προτίμησαν να μην φέρουν ζεστά χρήματα, αλλά να αγοράσουν ότι βρήκαν ως παζάρι από περιουσιακά στοιχεία. Το παλάτι πίεσε σ’ αυτό το θέμα, αλλά δεν έγινε.

Τώρα, τα ΗΑΕ θα εξετάσουν ποιες επενδύσεις μπορεί να επενδυθούν στην Τουρκία, οι οποίες έχουν βάρος και στη διεθνή σκηνή.

***

Φυσικά γίνονται δεκτές κάθε είδους επενδύσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Τουρκίας. Αλλά αυτό δεν το κάνει η κυβέρνηση.

Να κάνει κάθε είδους πωλήσεις και να εξασφαλίσει την εισροή χρημάτων για να σταθεί στα πόδια της…

Το σημείο που επιτεύχθηκε μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

1. Δεν θα δώσουν ζεστό χρήμα στην Τουρκία μέσω της Κεντρικής Τράπεζας. Τα περιουσιακά στοιχεία θα τεθούν στο τραπέζι, θα διαλέξουν. Ποιος έδωσε τα άρματα στο Κατάρ, γιατί να μην δώσει την Aselsan στα ΗΑΕ!

2. Η συνεργασία με το Κατάρ θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο και με τα ΗΑΕ.

3. Οι ΗΠΑ καθιέρωσαν το σύστημα εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ. Οι ΗΠΑ έπαιξαν ρόλο στη στρατηγική διάσταση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού τομέα. Κάθε περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να δοθεί στα ΗΑΕ σημαίνει de facto συνεργασία με τις ΗΠΑ. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η μεγαλύτερη Αμερικανική βάση στην περιοχή βρίσκεται στο Κατάρ. Είναι επίσης απαραίτητο να δούμε τα ΗΑΕ, τα οποία το ΑΚΡ λέει ότι βρίσκεται πίσω από την 15η Ιουλίου, διακινδυνεύοντας την επίθεση κατά την οποία περισσότεροι από 40 στρατιώτες μας μπορεί να έχουν μαρτυρήσει στη Λιβύη!

4. Ο τρόπος που θα ακολουθήσει ο Sedat Peker, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στα ΗΑΕ, φαίνεται ότι ήταν το θέμα της συνόδου Ερντογάν- Nahyan. Ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, διαδόθηκε η είδηση ότι ο Sedat Peker δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει καθόλου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Peker, ο οποίος ξεκίνησε τις λειτουργίες βίντεο από τα ΗΑΕ στις 2 Μαΐου 2021, κλείστηκε για πρώτη φορά. Αποκλείστηκε από το tweet στις αρχές Οκτωβρίου. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει πλέον ανασταλεί.

5. Μετά από αυτή την εικόνα, συζητήθηκε ότι τα ΗΑΕ θα μπορούσαν να εκδώσουν τον Peker, αλλά δεν το πιστεύουμε. Καταρχάς, αυτή η απόφαση λαμβάνεται από τη CIA και όχι από τα ΗΑΕ. Γιατί να στεγνώσουν μια πηγή που μπορεί να εκθέσει περισσότερο τα βρώμικα ρούχα της εξουσίας ? Θα την χρειαστεί μια μέρα.

***

Επιστρέφοντας ξανά στα ΗΑΕ... Το 18-20% του πληθυσμού της ανήκει στους πολίτες αυτής της χώρας, οι υπόλοιποι είναι αυτοί που έρχονται από ξένες χώρες για να εργαστούν στον τομέα των υπηρεσιών. Γι' αυτό και δημογραφικά, υπάρχουν 250 άνδρες για κάθε 100 γυναίκες. Η χώρα αποτελείται από 7 εμιράτα. Η δημοκρατία είναι όσο η ισορροπία που δημιουργούν αυτά τα εμιράτα μεταξύ τους.


Η κατάσταση στο Κατάρ δεν είναι πολύ διαφορετική. Ο Εμίρης του Κατάρ Al Tani έγινε επίσης ένα με τη μητέρα του και διαδέχθηκε τον πατέρα του.


Είναι απαραίτητο να ρωτήσουμε το AKP:

Λέτε ότι: «δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην αντιπολίτευση, δεν θα εγκαταλείψουμε τον ιερό σκοπό».

Θα παραδώσετε τη χώρα όχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σεΐχηδες του πετρελαίου ?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου