Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων

 Στρατηγός Φράγκος Φ.: 

Αρκεί η αρχή του άρθρου…

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 24 Νοεμβρίου 2021

 Yılmaz Özdil 

Αν δεν ήταν το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων, η αξιότιμη κυβέρνησή μας θα έκανε ουσιαστικά το ένα δολάριο να ισούται με μια λίρα, αλλά εξαιτίας του παιχνιδιού των ξένων δυνάμεων, ισούται με 12 λίρες...

Αν και έγινε 13 λίρες μέχρι να γράψω αυτό το κείμενο, ξέρεις, είναι πάντα το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων.

Για παράδειγμα, είχαμε 128 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα και οι ξένες δυνάμεις το εξάτμισαν.

Αφού ο αρχηγός μας του αιώνα, που έγραψε το βιβλίο της οικονομίας, είπε «τα κάναμε χωρίς να βγάλουμε δεκάρα από τις τσέπες του έθνους», το ότι πληρώνουμε τη γέφυρα που δεν περάσαμε, τη σήραγγα που δεν μπήκαμε, το αεροδρόμιο από το οποίο δεν πετάξαμε, είναι εξ ολοκλήρου το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων.

Ευτυχώς, βρήκαμε αρκετό φυσικό αέριο για ν’ αλλάξουμε την ισορροπία του κόσμου, όμως αμέσως οι ξένες δυνάμεις μπήκαν στο παιχνίδι, άτιμες ξένες δυνάμεις παίζουν συνεχώς με την αύξηση του φυσικού αερίου, για να ρίξουν την ευθύνη στην αξιότιμη κυβέρνησή μας.

Ποιος είναι αυτός που εισάγει το περισσότερο σιτάρι στον κόσμο, εισάγει το περισσότερο ηλιέλαιο στον κόσμο, φέρνει τις φακές από τον Καναδά, τα κουκιά από την Ιταλία, το σκόρδο από την Κίνα, τις σαρδέλες από την Ελλάδα, που εξαφανίζει τον γαύρο και ταΐζει την εισαγόμενη αγελάδα με εισαγόμενο άχυρο, οι εξωτερικές δυνάμεις…

Ποιος είναι αυτός που λέει, δώσε μου έναν αριθμό τράπεζας και θα πρέπει να πληρώσουν από πάνω, ο Τζο Μπάιντεν

Η αντιπολίτευση δεν πιέζει το κεφάλι της .Αν δεν ήταν το μεγάλο παιχνίδι των ξένων δυνάμεων, που ζηλεύουν την Τουρκία, οι τιμές στις αγορές θα ήταν αρκετά προσιτές.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε για να χαλάσουμε το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων?

Ο βουλευτής του AKP εξηγεί…

«Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα ξεμείνετε από λεφτά, μπορεί να μην έχετε χρήματα, σηκώστε το κεφάλι σας, δείτε την ομορφιά αυτών των δρόμων, τα μάτια σας θα ανοίξουν».

Ένας άλλος βουλευτής του AKP το εξηγεί πιο κομψά…

«Αν έχουμε οικονομικά προβλήματα, αγοράστε μισό κιλό κρέας αντί για δύο κιλά, μην αγοράζετε δύο κιλά ντομάτες, αγοράστε δύο ντομάτες, αν πρόκειται να αγοράσετε πιπεριές, αγοράστε τρείς αντί για ένα κιλό, λαχανικά φρέσκα δεν είναι καλό για την υγεία τον χειμώνα ούτως ή άλλως».

Υπάρχει ένας βουλευτής του AKP που συνέστησε να τρώμε λιγότερο από πλευράς θρησκείας, λέγοντας: «Ο Προφήτης μας θα είχε αφήσει το 1/3 του στομάχου του άδειο».

Υπάρχει ένας βουλευτής του AKP που λέει: «Υπάρχει αύξηση (ακρίβεια), αλλά γίνεται με μικρό-μικρό τρόπο».

Υπάρχει ένας βουλευτής του AKP που λέει: «αν βάλουμε το χέρι στη συνείδησή μας, δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στις τιμές».

Υπάρχει ένας βουλευτής του AKP που λέει, «Ξέρετε, όταν η μπάλα έρχεται στον τερματοφύλακα, την απαλύνει στο στήθος του. Έτσι και η κυβέρνησή μας, απαλύνει τις αυξήσεις»…

Υπάρχουν βουλευτές του AKP που λένε: «αν τρώνε ξερό ψωμί, δεν πεινάνε».

Ο κ. Μπιναλί, που τον λένε λογιστή, κάνει έναν πολύ λογικό υπολογισμό: «Ο πληθωρισμός στην Αμερική έχει αυξηθεί από το μηδέν στο 7%, τι σημαίνει αυτό, σημαίνει 7πλάσια αύξηση, στην περίπτωσή μας έχει αυξηθεί από 10 σε 20%, σημαίνει διπλή αύξηση…».

Η TURKSTAT κάνει έναν πιο λογικό υπολογισμό, λέγοντας ότι «ο πληθωρισμός μειώθηκε, η ανεργία μειώθηκε».

«Στην πραγματικότητα, οι νέοι μας δεν φεύγουν από τη χώρα, πηγαίνουν για να γνωρίσουν τον κόσμο (ταξίδι)», λέει ο υπουργός Εργασίας μας.

Ο Υπουργός Ενέργειας μας λέει: «Χαμηλώστε (τη θερμοκρασία) του λέβητα, θα εξοικονομήσετε χρήματα».

«Στο παρελθόν ερχόταν η Αγγλία, μας έριχνε 8 γκολ, έβαζε εύκολα γκολ και έφευγε άνετα, αλλά τώρα έχουμε τα μεγαλύτερα φράγματα, έχουμε τα μεγαλύτερα αεροδρόμια, έχουμε τις μεγαλύτερες γέφυρες», λέει ο υπουργός Γεωργίας μας.

Το δολάριο:

 Από 1,5 Λίρα πήγε στις 3 Λίρες σε 7 χρόνια.

 Από 3 Λίρες πήγε στις 5 Λίρες σε 3 χρόνια.

 Από 5 Λίρες πήγε στις 8 Λίρες σε 2 χρόνια.

 Αδερφέ μου, αν ρωτάς τι σχέση έχει το μέγεθος της γέφυρας με το σκορ του αγώνα της Αγγλίας, μάλλον είσαι της ανόητης νοοτροπίας στο κεφάλι, γιατί εκεί είναι οι ξένες δυνάμεις.

Είπαν: «Τα επιτόκια είναι η αιτία, ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα»… Δηλαδή, η ομπρέλα είναι η αιτία, η βροχή είναι το αποτέλεσμα, βρέχει γιατί ανοίξαμε την ομπρέλα !!

Το δολάριο:

 Από 8 Λίρες πήγε στις 10 Λίρες σε 2 μήνες.

 Από 10 Λίρες πήγε στις 11 Λίρες σε 2 ημέρες.

 Από 11 Λίρες πήγε στις 13 Λίρες σε 1 ημέρα.

Είναι πάντα το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων!

Επομένως, έχω μια ταπεινή πρόταση ενάντια στο παιχνίδι των ξένων δυνάμεων.

Φέρτε την κάλπη…

Τότε στην ουσία θα δείτε την ψήφο του έθνους !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου