Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πρόγραμμα 71 μεταχειρισμένων AAV7A1 για την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Οι πανάξιοι Ελληνες Πεζοναύτες είναι αντικείμενο θαυμασμού, για τον επαγγελματισμό τους σε κάθε συμμετοχή τους σε συμμαχικές ασκήσεις!!

Όταν όμως αντικρίζουν οι ξένοι παρατηρητές τα ΑΒΑΚ, σχολιάζουν περιπαιχτικά και γυρίζουν σκηνές σε βίντεο, γιατί παραπέμπουν οι εικόνες του Β’ ΠΠ και στην αποβατική ενέργεια της Νορμανδίας..

Όπως ορθώς κινείται ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ αναζητεί την προμήθεια πλοίου Αμφιβίων Επιχειρήσεων LSD από ΗΠΑ, για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού της 32 ΤΑΞΠΝ και της Δ.Π.Α του Π. Ν.

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην τελική ευθεία φαίνεται να έχει εισέλθει η υπόθεση της προμήθειας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Αμφιβίου Εφόδου για την κάλυψη των αναγκών της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ Π/Ν). Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι επιτελικές διαδικασίες για να μπορέσει να προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων προβολής δυνάμεως διά αμφιβίων επιχειρήσεων από το Πολεμικό Ναυτικό επιδιώκει το ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να έχει δώσει την γενική κατεύθυνση της αναζητήσεως ενός πλοίου κατηγορίας Αποβατικού Δεξαμενόπλοιου (LSD). Το ΓΕΝ έχει διαταχθεί να αναλάβει την μελέτη του θέματος και την εξέταση της δυνατότητος εξασφαλίσεως ενός πλοίου από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:doureios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου