Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Στόχος (να είμαστε) στους 10 πρώτους της άμυνας ! Εργαζόμαστε πάνω σε 750 προγράμματα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εκεί στην Άγκυρα να μην παραβλέπουν , ότι η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και διαλύθηκε, γιατί μπήκε σε μια κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αλόγιστων επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία

Τα δύσκολα είναι προδήλως φανερά με την κατρακύλα της Τουρκικής Λίρας και της φτωχοποίησης των 2/3 του πολυεθνικού μωσαϊκού  της Τουρκίας..

Εφημερίδα «Σταρ» της 7 Νοεμβρίου 2021


Ο İsmail Demir, Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας έκανε αξιολογήσεις με την ευκαιρία του 36ου έτους ίδρυσης της Προεδρίας αμυντικής βιομηχανίας. Δηλώνοντας ότι εργάζονται σε 750 έργα, ο İsmail Demir είπε: «Στο πλαίσιο του οράματός μας για το 2023, πλησιάζουμε πιο κοντά στον στόχο της χώρας μας, ώστε να γίνει μία από τις 10 πιο ανεπτυγμένες χώρες στην αμυντική βιομηχανία του κόσμου».
Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία, αυξάνει την ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία της Προεδρίας αμυντικής Βιομηχανίας.
Ο Πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας İsmail Demir, έκανε αξιολογήσεις στον ανταποκριτή του πρακτορείου «Ανατολή», με την ευκαιρία της 36ης επετείου ίδρυσης της Προεδρίας.
Ο Demir είπε ότι η Προεδρία ήταν η μετενσάρκωση της πολεμικής βιομηχανίας, της οποίας οι ρίζες ανάγονται στην προϊστορική εποχή, ως κρατικός θεσμός στην εποχή της Δημοκρατίας, μετά από πολλά εσωτερικά και εξωτερικά εμπόδια.
Τονίζοντας ότι η διαδικασία που ξεκίνησε με απειλή για την Τουρκία και συνεχίστηκε με εμπάργκο, ιδιαίτερα κατά την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα μιας αμυντικής βιομηχανίας, που να είναι αυτάρκης και ο Demir είπε:
«Η ίδρυση πρωτοποριακών εταιρειών, που ιδρύθηκαν δια χειρός των ιδρυμάτων για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών μας, που ιδρύθηκαν με τη στήριξη και την εύνοια του λαού μας, είναι προϊόντα αυτής της διαδικασίας. Το 1985, επί πρωθυπουργίας του αείμνηστου Turgut Özal, ιδρύθηκε η Διοίκηση Ανάπτυξης και Υποστήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας (SAGEB), με σκοπό την ανάπτυξη της εγχώριας και σύγχρονης αμυντικής βιομηχανίας και τον εκσυγχρονισμό των ΤΕΔ. Το ίδρυμά μας, το οποίο αργότερα άλλαξε τη δομή του και έγινε Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, επικεντρώθηκε σε διεθνή κοινά προγράμματα με εγχώρια παραγωγή και έργα offset μέχρι τη δεκαετία του 2000.
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2004, επί πρωθυπουργίας του Προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτέλεσε σημείο καμπής για την υλοποίηση εγχώριων και εθνικών έργων. Η διαδικασία ένταξης στην Προεδρία (της Δημοκρατίας) και της αναδιάρθρωσής της ως Προεδρία, ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για τον τομέα και το θεσμό».
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει πολλά εθνικά συστήματα
Εκφράζοντας ότι η Τουρκική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει να εργάζεται στον τομέα της ξηράς, του αέρα, της θάλασσας, του διαστήματος και του κυβερνοχώρου για την ασφάλεια της χώρας, ο Demir τόνισε ότι η γνώση και η εμπειρία της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στην υψηλή τεχνολογία, συμβάλλει σημαντικά στις μελέτες πολιτικών τομέων, όπως η υγεία, η ενέργεια και οι μεταφορές.
Επισημαίνοντας ότι η αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή συστημάτων πλατφόρμας και οπλικών συστημάτων με τις σημαντικές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια, ο Demir συνέχισε ως εξής:
«Είμαστε μια από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο σε ορισμένους τομείς και αναπτύσσουμε ανταγωνιστικά προϊόντα σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο, λέμε πάντα ότι στόχος μας είναι η πλήρης ανεξαρτησία στην αμυντική βιομηχανία. Με άλλα λόγια, πρέπει να κερδίσουμε οποιαδήποτε τεχνολογία Είναι κρίσιμο και στρατηγικό. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια καλή πορεία σ’ αυτή τη διαδικασία, αλλά μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να τρέξουμε. Σήμερα, η Τουρκία έχει έρθει για ν’ ανταγωνιστεί τους γίγαντες του κόσμου στην αμυντική βιομηχανία. Τελευταίες εξελίξεις στην αμυντική μας βιομηχανία σήμερα, που δεν είχαμε σύστημα αεράμυνας σε κανένα επίπεδο μέχρι πριν από μόλις 5 χρόνια, είναι που θέσαμε σε λειτουργία τα συστήματά μας KORKUT, SUNGUR, HİSAR A+, HİSAR O+.
Κατασκευάσαμε τα MİLGEM, αμφίβια πλοία, πλοία σεισμικής έρευνας, πλοία και σκάφη διαφόρων επιπέδων με εγχώριους και εθνικούς πόρους. Τα Ε/Π Atak FAZ-2 ενίσχυσαν τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Έχουμε προχωρήσει σε μια νέα εποχή στην τεχνολογία πυραύλων με τον πύραυλο TRLG υψηλής ακρίβειας με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων, τον πρώτο μας ναυτικό πύραυλο κρουαζιέρας ATMACA με βεληνεκές 200 χιλιομέτρων και τον πύραυλο εδάφους-εδάφους BORA με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων. Εκτός από τα MAM-C και MAM-L, κάναμε τα SİHA μας πιο αποτελεσματικά με την προσθήκη νέων πυρομαχικών όπως TEBER, MAM-T, KGK, HGK, LGK. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο όχι μόνο στα συστήματα drone, αλλά και στην τεχνολογία αντι-drone. Προσφέραμε πρακτικές λύσεις στους στρατιώτες επιτόπου με φορητά συστήματα πυρομαχικών, εργονομικό εξοπλισμό χειροβομβίδων, γεμιστήρα υψηλής χωρητικότητας, αναδιπλούμενο ανιχνευτή ναρκών και αποτελεσματικά συστήματα ανάμιξης-άμβλυνσης έναντι χειροποίητων εκρηκτικών».
- Εργαζόμενοι πάνω σε 750 έργα, στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στις 10 κορυφαίες χώρες
Ο Demir, δήλωσε ότι ενώ το 2002 πραγματοποιήθηκαν μόνο 62 αμυντικά έργα, σήμερα εργάζονται σε περίπου 750 έργα. Δηλώνοντας ότι ξεκίνησαν περίπου τα μισά από αυτά τα έργα τα τελευταία 5 χρόνια, ο Demir δήλωσε ότι αύξησαν τον όγκο του έργου από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα επιτεύγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν επιτευχθεί κυρίως χάρη στην ισχυρή ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την υποστήριξή του στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τις προσπάθειες του οικοσυστήματος της αμυντικής βιομηχανίας, ο Ντεμίρ είπε ότι όλες οι διαδικασίες, η ατζέντα και οι ανάγκες στην αμυντική βιομηχανία, πέρα από την παραδοσιακή αντίληψη και λειτουργία, έχουν επιτευχθεί και σημείωσε ότι προσέγγισαν το πεδίο με στρατηγική προοπτική και καθόρισαν το έργο τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Demir δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε ο αριθμός των έργων στον τομέα, ο προϋπολογισμός και ο κύκλος εργασιών τους, η εγχώρια-εθνική ικανότητα αυξήθηκε αναλογικά, το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολήθηκε στην Προεδρία και στον τομέα αυξήθηκε και διασφαλίστηκε η ενδυνάμωση και η ποικιλομορφία. Δήλωσε ότι έγιναν μεγάλα βήματα σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ο κινητήρας, οι δοκιμές και η πιστοποίηση ποιότητας, η ποικιλομορφία των αμυντικών πόρων αυξήθηκε και δόθηκε σημασία στις διαδικασίες εξαγωγής.
Ο Demir είπε: «Είναι δυνατό να αυξηθούν αυτά τα θέματα, αλλά το πιο κρίσιμο σημείο εδώ είναι ότι εξετάζουμε όλες τις δραστηριότητες και τις ακόλουθες διαδικασίες από στρατηγική προοπτική. Για να είμαστε ειλικρινείς, πιστεύουμε ότι οι σημερινές επιτυχίες είναι αποτέλεσμα αυτής της προοπτικής. Στο πλαίσιο του οράματός μας για το 2023, πλησιάζουμε καθημερινά στον στόχο της χώρας μας, να είναι ανάμεσα στις 10 πιο ανεπτυγμένες χώρες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο».
Η νεολαία είναι το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας
Επισημαίνοντας ότι βλέπουν τον δυναμικό νέο πληθυσμό, τον οποίο πιστεύουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χώρας, ως έναν από τους σημαντικότερους πόρους για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας, ο Demir έκανε την εκτίμησή του ως εξής: «Οραματιστές νέοι, ενώ προσελκύει την προσοχή μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας με τα προγράμματα Ακαδημία Αμυντικής Βιομηχανίας, Teknofest και η γνώση της άμυνας, τους επιτρέπει να συναντηθούν με την ατζέντα της άμυνας και της τεχνολογίας σε νεαρή ηλικία και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογική πορεία έχει μια πολύ δυναμική δομή και κυοφορεί καινοτομίες και αλλαγές καθημερινά. Επομένως, εάν μπορούμε να ενσωματώσουμε τις μελλοντικές γενιές σε αυτό το σύστημα σήμερα, η πεποίθησή μας ότι αύριο θα επιτύχουμε μεγαλύτερη επιτυχία, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».
Ο Demir εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους υφυπουργούς, τους διευθυντές και τους υπαλλήλους που εργάστηκαν σκληρά από την ίδρυση της Προεδρίας και είπε:

«Εύχομαι το έλεος του Θεού σε όσους χάσαμε και υγεία σε όσους είναι ζωντανοί. Ενώ συνεχίζουμε τη δουλειά μας στην εθνική τεχνολογική κίνηση της Τουρκίας, στους συναδέλφους μας, σε όλες τις εταιρείες μας, από τους κύριους εργολάβους σε υπεργολάβους και ΜΜΕ, που είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας της αμυντικής μας βιομηχανίας, στα πανεπιστήμια, στα ερευνητικά κέντρα, στα τεχνοπάρκα μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ινστιτούτα και τα συνεργεία μας.

Στον Πρόεδρό μας, κ. Recep Tayyip Erdoğan, που μας οδήγησε στο έργο μας και στην Προεδρία μας που μας στήριξε, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και σε άλλα υπουργεία, το ΓΕΕΘΑ, τη ΜΙΤ, τις ΤΕΔ, τη Γενική Δκση Στρκής και τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος και άλλες αρχές που έχουμε ανάγκη και να συγχαρώ την 36η επέτειο της Προεδρίας μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου