Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Eπιστολή Μπλίνκεν προς Μητσοτάκη: Τα διπλωματικά κέρδη της Ελλάδας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Μόνο άκρως θετική εξέλιξη η επιστολή Blinken, όπως και η αμυντική συμφωνία στον Έλληνα Π/Θ που εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλαδος έναντι οιοσδήποτε (Τουρκία) ήθελε απειλήσει καθώς και των Θαλάσσιων ζωνών ( Χ.Υ. , ΑΟΖ & Υφαλοκρηπίδα) όπως προβλέπει ο UNCLOS που ουσιαστικά υποχρεώνει την Άγκυρα να ξεχάσει το Casus belli….

Αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης Ελλάδας, επιβεβαίωση της de facto άσκησης πλήρους κυριαρχίας στα νησιά και επικύρωση της ανάγκης σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, και την Υφαλοκρηπίδα της. Σε αυτούς τους τρείς άξονες συνοψίζονται τα τρία διπλωματικά κέρδη της Αθήνας από την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ κ. Blinken προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε αυτούς τους τρείς άξονες συνοψίζονται τα κέρδη της Αθήνας από την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ κ. Blinken προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διπλωματικές πηγές εξηγούσαν περαιτέρω το τι προσφέρει στη χώρα μας η συγκεκριμένη εποιστολή εστιάζοντας στα εξής πέντε σημεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου