Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μη θυμώνεις από την Αλεξανδρούπολη, κλείσε τη Βάση του Ιντζιρλίκ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αποκάλυψη - ομολογία ενος Κεμαλιστή Τούρκου Ταξιάρχου που υπηρέτησε ως Ακόλουθος Άμυνας στη Γερμανία: 

Η Τουρκία οδεύει να καταστεί σε Χαλιφάτο και ανακαλύπτει ο Ερντογάν εχθρούς για παραπλάνηση…

Μετά τις 15 Ιουλίου, εμφανίστηκε μια ομάδα που ονομαζόταν «Ειδικές Επιχειρήσεις Λαού» (HÖH), που αναθέτουν επίσης στον εαυτό τους ειδικά καθήκοντα, σωστά ;

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 22 Οκτωβρίου 2021

 


Ruhat Mengi




Ο Ταξχος ε.α Aydoğan αξιολόγησε την ένταση με την Ελλάδα και το πρόβλημα της τρομοκρατίας: «Δεν έχουμε συνεπή εξωτερική πολιτική. Ο κόσμος βρίσκεται στην εποχή των συμμαχιών. Από την άλλη πλευρά, κάνουμε κάθε χώρα εχθρική προς τον εαυτό μας».

Και πάλι, έχουμε μια πολύ φορτωμένη ατζέντα και δυστυχώς, όπου κι αν κοιτάξουμε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανησυχητική είδηση ή σχόλιο. Σήμερα, εκτός από τις ειδήσεις για τις εκλογές και τους ηγέτες των κομμάτων, την οικονομία, τις ειδήσεις για τις δραστηριότητες του ιδρύματος με το όνομα SADAT και TÜGVA, το ερώτημα «Υπάρχει ένα σχέδιο χάους?» και την ανησυχία για το αν θα ξεσπάσει πόλεμος με την Ελλάδα, βρίσκεται στην ατζέντα της συντριπτικής πλειοψηφίας. Με ένα έμπειρο όνομα που θα εξηγήσει καλύτερα αυτά τα θέματα, μίλησα με τον Ταξχο ε.α Osman Aydoğan και ζήτησα απαντήσεις στις ερωτήσεις που όλοι αναρωτιόμαστε.

Πραγματικότητες της SADAT

Κύριε Aydogan, η Τουρκία βρίσκεται σε μια διαδικασία όπου οι ΤΕΔ είχαν φθαρεί ανεπανόρθωτα για χρόνια, εξαιτίας μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που ονομάζεται FETO (Γκιουλενιστές), που έχει διεισδύσει σε όλους τους κρατικούς θεσμούς και πώς γίνεται, αφού βίωσαν το περιστατικό της 15ης Ιουλίου, άλλες αιρέσεις ακόμα να καλύπτουν κενές θέσεις σε κρατικούς θεσμούς και παρόμοιες πρωτοβουλίες μπορούν να γίνουν από άλλους οργανισμούς? πχ τι κρύβεται πίσω από αυτά που λέγονται για την οργάνωση SADAT? Τι χάος είναι αυτό?

Η SADAT ιδρύθηκε από τον Ταξχο ε.α Adnan Tanrıverdi για να δώσει στρατιωτικές συμβουλές και περιλαμβάνει πολλά πρώην μέλη των ΤΕΔ που αποστρατεύθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου για αντιδραστικούς λόγους. Σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, έχουν επίσης αποστολή να δημιουργήσουν αμυντική συνεργασία μεταξύ των ισλαμικών χωρών. Η SADAT μετά την ίδρυσή της το 2011, ο Tanrıverdi ιδρύει την ένωση ASSAM και αυτή η ένωση διοργανώνει τα «Συνέδρια της Ισλαμικής Ένωσης» (Asrika International ASSAM), με τίτλο Asrika, κάθε χρόνο από το 2017. Ένα «Σύνταγμα της Συνομοσπονδίας Ισλαμικών Χωρών» συντάσσεται στο πρώτο συνέδριο του 2017. Ως εκ τούτου, προτείνεται η ίδρυση της «Ένωσης Ισλαμικών Κρατών» με ξεχωριστό σύνταγμα, μορφή διακυβέρνησης, στρατιωτική εξουσία, δικαστική εξουσία, πρωτεύουσα και σημαία. Η επίσημη γλώσσα του είναι τα Αραβικά και πρωτεύουσά του η Κωνσταντινούπολη.

Στόχος η Ισλαμική Σαρία

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Θέλουμε η Κωνσταντινούπολη να είναι ένα ισλαμικό οικονομικό κέντρο». Θα μπορούσε αυτό το αίτημα να σχετίζεται με τα συνέδρια της Ισλαμικής Ένωσης, αφού το άνοιξε ο Σύμβουλος του Προέδρου και οι δήμοι της περιφέρειας του κυβερνώντος κόμματος και ορισμένα δημόσια ιδρύματα είναι χορηγοί από την Τουρκία?

Μια τέτοια σύνδεση μπορεί να δημιουργηθεί. Ο Tanriverdi παρευρέθηκε στο συνέδριο για την «κοινή αμυντική βιομηχανία» τόσο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ASSAM όσο και ως Στρατιωτικός Σύμβουλος του Προέδρου και είπε ότι «Η Ισλαμική Ένωση θα έρθει όταν έρθει ο Mehdi, πρέπει να προετοιμάσουν το περιβάλλον για αυτό , η ASSAM το έκανε αυτό». Ο κύριος σκοπός της σχεδιαζόμενης Ένωσης Ισλαμικών Κρατών είναι να «επικρατήσει η Ισλαμική Σαρία». Σε μια από τις ομιλίες του, ο Tanrıverdi είπε: «Σχεδόν όλες οι αποφασιστικότητες μας σχετικά με την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνταγματική μας πρόταση έγιναν πραγματικότητα μετά τις 15 Ιουλίου. Προτείνουμε επίσης την κατάργηση της Ανώτατης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και την εισαγωγή του Προεδρικού Συστήματος». Είναι δυνατόν να τα ακούσω και να περάσω χωρίς να σταθώ σ’ αυτά?

Το ισχύον σύνταγμα καταργείται ανοιχτά στα συνέδρια της Asrika. Λέγεται ανοιχτά εδώ και τέσσερα χρόνια ότι η κρατική δομή της Κοσμικής Δημοκρατίας της Τουρκίας θ’ αλλάξει και ότι θα σχηματιστεί ένα άλλο κράτος και ότι το κράτος θα οριστεί ως ισλαμικό κράτος. Τα πολιτικά κόμματα, τα μέσα ενημέρωσης, οι δικηγορικοί σύλλογοι, οι ΜΚΟ και οι εισαγγελείς είναι ικανοποιημένοι με την παρακολούθηση. Οι αναζητούντες πραξικόπημα πρέπει να κοιτάξουν εδώ. Αυτά τα συνέδρια δεν διαφέρουν από τα συνέδρια που πραγματοποίησε το ΡΚΚ στο Κάντιλ.

Ο Osman Aydoğan, απάντησε στις ερωτήσεις της Ruhat Mengi

Μετά τις 15 Ιουλίου, εμφανίστηκε μια ομάδα που ονομαζόταν «Ειδικές Επιχειρήσεις Λαού» (HÖH), που αναθέτουν επίσης στον εαυτό τους ειδικά καθήκοντα, σωστά ?

Οι δικές τους εκφράσεις… Στην πραγματικότητα, όταν ερευνάς τα γεγονότα, ήταν οι Ατατουρκιστές στρατιωτικοί που απέτρεψαν την 15η Ιουλίου. Ας μην υποτιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρόλο που η SADAT και η TÜGVA είναι στελεχωμένες, οι ΤΕΔ δεν είναι σαν τους άλλους φορείς του κράτους. Δεν υπάρχει στελέχωση με διάταγμα.

Το Ιντζιρλίκ είναι πιο σημαντικό

Στην εξωτερική πολιτική λέγεται ότι «η Τουρκία περιβάλλεται από τρομοκρατία στη Συρία και στο Ιράκ στο νότο και από τις προσπάθειες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο». Οι ΗΠΑ κάνουν μεγάλες ασκήσεις με την Ελλάδα, ποιο πιστεύετε ότι είναι το σχέδιο?

Δεν νομίζω ότι η Τουρκία είναι πολιορκημένη, αν δεν γνωρίζεις τη στρατηγική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, θα νομίζεις ότι η πολιτική που ακολουθεί έγινε κατά της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή στόχος των συγκεντρώσεων στην Αλεξανδρούπολη είναι η Ρωσία, όχι Τουρκία.

Τότε γιατί συσσωρεύει στρατεύματα 40 χλμ από την Αδριανούπολη?

Το Ιντζιρλίκ είναι η μεγαλύτερη Αμερικανική βάση στον κόσμο, γιατί θυμώνεις από την Αλεξανδρούπολη, να θυμώνεις από το Ιντσιρλίκ. Δεν θα βγάλετε φωνή για αυτή (τη βάση), θα αγνοήσετε την Αμερικανική Βάση στο Kürecik (της Μαλάτεια) και μετά νιώθετε άβολα με την Αλεξανδρούπολη…

Γιατί πιστεύετε ότι το Ιντζιρλίκ δεν κλείνει, παρά την υποστήριξη της Αμερικής στο PKK και στην Ελλάδα?

Αν η Αμερική είναι απειλή για σένα, το Ιντζιρλίκ είναι χειρότερο, μέσα σου, στα Άδανα. Τουλάχιστον η Ελλάδα είναι έξω. Δεν νομίζω ότι η Αμερική θα μας απειλήσει συνεργαζόμενη με την Ελλάδα. Η Συρία είναι πιο περίπλοκη. Φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο γιατί δεν έχουμε μια συνεκτική εξωτερική πολιτική και νομίζω ότι αυτές οι εντάσεις οφείλονται στην ολοένα και πιο αντιδυτική στάση της Τουρκίας. Ο κόσμος βρίσκεται στην εποχή των συμμαχιών και βλέπουμε κάθε χώρα ως εχθρό μας.

Έκανε το καθήκον στη Ανατολή

Ο Ταξχος ε.α Osman Aydoğan αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία το 1979. Μετά την αποφοίτησή του από την Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία το 1988, σπούδασε στη Γερμανική Στρατιωτική Ακαδημία για 2,5 χρόνια, υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στη Βιέννη μεταξύ 1999-2001, και Δκτής Ταξχίας στο Σίρνακ, στη διετία 2006-2008. Αποστρατεύτηκε το 2010.

Πώς επιτρέπει η κυβέρνηση τη SADAT ?

Ο κόσμος έχει ακούσει για αυτές τις οργανώσεις και φοβάται. Πού θα οδηγήσει αυτή η επιχείρηση, είναι άδικοι όσοι φοβούνται?

Οι ανησυχίες δεν είναι αδικαιολόγητες. Η SADAT ιδρύθηκε αρχικά για να παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση και το έκανε για λίγο, αλλά μετά άλλαξε η εκπαίδευση που έδωσε, δίνει εκπαίδευση δολοφονίας, εκπαίδευση τρομοκρατίας, δηλαδή εκπαίδευση τρομοκρατίας. Δεν τίθεται θέμα αναζήτησης καλής θέλησης σε αυτό. Πώς το επιτρέπει λοιπόν το κράτος?

Έχουν διεισδύσει στο έθνος μας και στη δημοκρατία μας

Με αυτές τις πληροφορίες, μια τρομακτική εικόνα προκύπτει όταν τα λόγια του Sedat Peker όπως «Επρόκειτο να δημιουργήσουν μια πολιτοφυλακή μαζί μου, με απενεργοποίησαν και συνεργάστηκαν με τη SADAT, ήταν κοινή ιδέα να καλέσουν για όπλα». Εάν ένας άλλος οργανισμός με στόχο παρόμοιο με το FETO είναι τόσο αποτελεσματικός, πού θα καταλήξει?

Τελείωσαν τα πυρομαχικά

Είναι αλήθεια, δεν είναι απλά πράγματα, αλλά υπάρχει λίγος χρόνος μέχρι το 2023 για τις εκλογές, δεν ξέρουμε βέβαια αν θα γίνουν κανονικές εκλογές ή θα δημιουργηθεί χάος. Υπάρχουν χαρακτηριστικά που μας έχει δώσει η δημοκρατία. Η δημοκρατία έχει διεισδύσει στο έθνος μας, ελπίζω για το μέλλον, θα πάρει τη σωστή απόφαση στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές. Ο Ατατούρκ έφερε μια κουλτούρα συμφιλίωσης και συνεργασίας, αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος των επαναστάσεων του.

Πώς πρέπει να αξιολογήσουμε τις καταγγελίες για πολιτικές δολοφονίες, τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν «Αυτές είναι οι καλύτερες μέρες σου», τις ακροάσεις των ηγετών της αντιπολίτευσης, την έκθεση δολοφονίας του Ümit Özdağ, εξαφανισμένα όπλα, ορισμένοι δημοσιογράφοι που λένε «Ήρθε η ώρα να φτάσουμε στη γέφυρα» ?

Δεν νομίζω ότι μπορούν να προκύψουν αποτελέσματα με πολιτικές δολοφονίες. Το AKP έχει εξαντλήσει όλα τα πυρομαχικά του και δεν έχει ιστορία να υποσχεθεί στους ανθρώπους. Θα γίνουν εκλογές και αν το θέλει ο κόσμος θα φύγει αυτή η κυβέρνηση κι ας μην το θέλει. Αν παραμείνουν στην εξουσία, δεν θα υπάρχει Δημοκρατία. Οι ακραίες θεωρίες είναι ότι κλιμακώνουν την ένταση με την Ελλάδα ή τη Συρία, την κάνουν πόλεμο και κηρύσσουν επιστράτευση ή θα επικρατήσει χάος την ημέρα των εκλογών, δεν νομίζω ότι το έθνος θα το επιτρέψει αυτή τη φορά. Η διεύρυνση του μετώπου είναι πολύ σημαντική στη συμμαχία της δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου